هفته میراثفرهنگی در مرکز اسناد
درختان تاریخی شناسنامهدار سخن میگویند!/اسنادِ کلوتهای شهداد رونمائی میشوند
25 ارديبهشت 1395 ساعت 8:55
«اسم و رسم ۵۱۴ درخت کهنسال تاریخی، به همراه اسناد اهدائی مرحوم علی حاکمی، باستانشناس پیشکسوت به مرکز اسناد سازمان میراث فرهنگی به مناسبت هفته میراث فرهنگی در قالب دو کتاب جداگانه رونمائی میشوند.»
به گزارش هنرنیوز؛ ملیحه مهدیآبادی، رئیس کتابخانه و مرکز اسناد سازمان میراث فرهنگی و گردشگری در گفتوگو با خبرنگار هنرنیوز، با اعلام این خبر توضیح داد: در مرکز اسناد سازمان میراث فرهنگی ۵۱۴ شناسنامه از درختان کهنسال که از سال ۴۷ تا ۵۴ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیدهاند، وجود دارد که پس از بررسی این اسناد قرار شد، به مناسبت هفتهی میراث فرهنگی تصاویر شناسنامه این درختان کهنسال در قالب کتابی منتشر و سهشنبه چهارم خرداد ماه در موزه ملی ایران رونمائی میشوند.
او ادامه داد: بیشترین درصد شناسنامههای موجود از این درختان کهنسال در مرکز اسناد سازمان میراث فرهنگی که معمولا عمری بیش از ۱۰۰ سال داشتهاند، مربوط به استانهای فارس، مازندران و اصفهان قبل از انقلاب و یزد کنونی (یزد قبل از انقلاباسلامی یکی از شهرستانهای استان اصفهان محسوب میشد) بوده است.
اسنادِ کلوتهای شهداد رونمائی میشوند
مهدیآبادی همچنین از رونمائی و معرفی بخشی از اسناد مرحوم «علی حاکمی»، باستانشناس پیشکسوت سازمان میراث فرهنگی توسط مرکز اسناد در هفته میراث فرهنگی خبر داد.
وی تشریح کرد:قرار بود نخست به مناسبت روز «اسناد ملی» بخشی از اسناد معرفی نشده در مرکز اسناد ملی شامل تعدادی از اسناد اهدائی مرحوم «علی حاکمی» از حفاریهای وی در کلوتهای شهداد در قالب کتاب رونمائی و نمایش داده شود، که به دلایلی برگزاری این مراسم رونمائی به چهارم خرداد و به مناسبت هفته میراث فرهنگی موکول شد.
او با اشاره به این که علی حاکمی قبل از فوت در سال ۱۳۷۶ وصیت کرد تا اسناد تاریخی و کتابهایش به مرکز اسناد سازمان میراث فرهنگی اهدا شود، گفت: بنابراین خانوادهی وی در سال ۱۳۷۹ به دنبال وصیت وی این اقدام را انجام میدهند و دستنوشتهها، اسلایدها و اسنادی از مرحوم حاکمی به مرکز اسناد سازمان میراث فرهنگی اهدا میشود.
مهدی ابادی افزود: کتابخانه و مرکز اسناد سازمان میراث فرهنگی و گردشگری نیز تصمیم گرفت امسال بخشی از این اسناد را که مربوط به کلوتهای شهداد هستند و تا کنون تقریبا در هیچ بخشی به نمایش درنیامدهاند، در قالب یک کتابِ عکس چاپ کرده و رونمائی کند.
وی همچنین اعلام کرد: مراسم رونمائی از این دو کتاب که با توجه به اطلاعاتشان به گونهای تاریخی محسوب میشوند، سهشنبه چهارم خرداد ماه از ساعت ۱۴ تا ۱۶ در موزه ملی ایران برگزار میشود.
به گزارش هنرنیوز؛ علی حاکمی متولد ۱۲۹۶ در رشت، که تحصیلات خود را در رشته باستانشناسی و معماری در مقطع کارشناسی دانشگاه تهران گذراند، در سال ۱۳۱۸ در اداره کل باستانشناسی که تازه دایر شده بود و از دو قسمت موزه ایران باستان و تعمیر و مرمت بناهای تاریخی تشکیل میشد استخدام شد. او در سال ۱۳۳۴ شمسی ریاست بخش تاریخی موزه ایران باستان را بر عهده گرفت وپس از آن به مدیریت موزه ایران باستان ارتقاء یافت. وی دراین مدت به عضویت شورای عالی باستانشناسی و شورای مرمت آثار باستانی و بناهای تاریخی و چند کمیسیون دیگر درآمد. آخرین پست وی ریاست بخش کاوشهای علمی اداره کل باستانشناسی بود.
کد خبر: 91476
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcg3t9y.ak9qu4prra.html