مسعود فراستی؛
فیلم «یک خانواده محترم» یک اثر ضد ملی است
27 آبان 1391 ساعت 13:32
مسعود فراستی منتقد سینما درباره فیلم «یک خانواده محترم» گفت: این فیلم یک اثر ضد ملی است که تصویر مخدوشی از ایران ، ایرانی، جنگ و دفاع مقدس ارایه می کند و تصویری که این فیلم از ما به جوامع بینالمللی نشان می دهد یک تصویر خائنانه ضد ملی است.
به گزارش هنرنیوز؛ نقد و بررسی فیلم «یکی میخواد باهات حرف بزنه» با حضور «منوچهر هادی» کارگردان فیلم، «خسرو نقیبی» منتقد مهمان و« مسعود فراستی »در بخش سوم برنامه شب گذشته هفت برگزار شد.
فراستی در ابتدای این بخش درباره فیلم «یک خانواده محترم» گفت: این فیلم یک اثر ضد ملی است که تصویر مخدوشی از ایران ، ایرانی، جنگ و دفاع مقدس ارایه می کند و تصویری که این فیلم از ما به جوامع بینالمللی نشان می دهد یک تصویر خائنانه ضد ملی است.
در ادامه منوچهر هادی درباره مشکل اکران فیلمش توضیح داد: درست است که فیلم من مخاطب دارد و خوب میفروشد اما وقتی ۱۶ فیلم همزمان با هم اکران می شود و سانسهای محدودی به هر فیلم میرسد مشکلات زیادی به وجود میآید چون مخاطب برای دیدن یک فیلم خاص برنامه ریزی نمیکند و اتفاقی هر فیلمی را که در مورد سانس مورد نظرش نمایش می دهند میبیند. این مشکلات پیش آمده را جواد شمقدری و علیرضا سجادپور باید پاسخگو باشند.
هادی ادامه داد: زمانی که فیلم قرنطینه ساخته شد در نقدها همه به من خورده میگرفتند که فیلم کم میبینم. بنابراین یک برنامه فشرده دیدن فیلم برای خودم ترتیب دادم در این میان فیلمی با عنوان «همه چیز درباره مادران» ساخته آلما دوار دیدم که ایده اصلی ساخت فیلم را از آن گرفتم.
مسعود فراستی درباره این فیلم گفت: فیلم اساسً ملودرام است و اجتماعی نیست. رابطه مادر و دختر و زن با همسر سابقش را بررسی میکند که البته در هر دو رابطه نیز ناموفق است. این رابطهها به خصوص در فیلمنامه اصلاً درست در نیامده است. هیچ احتیاجی بوده که زن فیلم آنقدر متمول نشان داده شود.
وی ادامه داد: رابطه مادر و فرزند در این فیلم مثل آثار ساده تلویزیونی در آمده و شخصیتها هم پرداخت نشده است. گریههای مادر نیز که از دقیقه ۱۶ به بعد آغاز میشود کمکی به فیلم نمیکند و بیشتر آن را به اثری ملودرام که آدمهایش به هم نزدیک نمیشوند تبدیل میکند.
وی افزود: در نیامدن رابطهها در فیلم ای سوء تفاهم را برای مخاطب ایجاد میکند که دختر با خواستگار مادرش رابطه دارد و این باعث شک مادر هم میشود. این نوع روابط غیرایرانی است. تصویری که از زن در فیلم ارایه میشود واقعی نیست.
خسرو نقیبی نیز که به عنوان منتقد میهمان در برنامه حضور داشت درباره این فیلم عنوان کرد: این اثر یک ملودرام است و اگر فیلم ملودرامی درست از آب در بیاید مخاطب را با خود همراه میکند برای من آدمهای فیلم آدمهای نزدیکی هستند چون ما به ازای بیرونیشان را دیدهام. فیلم ضربههای مقطع و درستی به مخاطب میزند اما تبدیل به ملودرام اشک انگیز نمیشود.
وی متذکر شد: قصه خطی را در کاراکتر زن دنبال میکند که فرای ملودرام است. این زن به خاطر دختری که دارد آنقدر با جهان قطع ارتباط پیدا کرده که نمی خواهد حقیقت را بداند. فیلم سه بازی کنترل شده و سرد دارد که متعلق به نعمتی، شهاب حسینی و حمیدرضا پگاه است. یکتا ناصر هم بسیار گرم و به اصطلاح داورپسند بازی میکند که بازی درستی نیز هست.
هادی نیز در این زمینه گفت: در این فیلم من اصلاً قصد نداشتم این سوء تفاهم را که دختر با خواستگار مادرش رابطه دارد ایجاد کنم بلکه این شک مادر است که بعدها هم برطرف میشود. کلاً دفاعی از این فیلم ندارم چون نظرات مسعود فراستی برای همه واضح و مبرهن است و همیشه فقط از فیلمها انتقاد میکند.
در ادامه برنامه گزارشی از تولید فیلم «رستاخیر» به کارگردانی «احمدرضا درویش» نیز پخش شد.
همچنین آیتم از هفت تا هفت و چهرهها که به معرفی فعالیتهای اکبر عبدی، عزتالله انتظامی، خسرو معصومی، بهرام عظیمی، رامبد جوان و پریوش نظری میپرداخت بخشهای بعدی برنامه شب گذشته بودند.
کد خبر: 49716
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcg3u9t.ak9yq4prra.html