پس از طی یک دوره بیماری
«حمید» شعر انقلاب، درگذشت
خبرگزاری سینماپرس , 22 خرداد 1395 ساعت 11:53
استاد "حمید سبزواری"، شاعر انقلاب ساعاتی پیش درگذشت.
استاد حمید سبزواری، شاعر اشعار مشهور و ماندگار دوران انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، ساعاتی پیش در بیمارستان آسیا تهران دار فانی را وداع کرد.
گفته میشود، وصیت مرحوم سبزواری دفن در خانه قدیمیشان در شهر سبزوار بوده است و پسر آن مرحوم امروز با مسئولان سبزوار جهت اخذ موافقت با اجرای وصیت استاد، جلسه خواهد داشت.
اشعار بلند زندهیاد سبزواری، زبان گویای انقلاب اسلامی و دفاع مقدس است و پیشواز آمدن امام خمینی(ره) به کشور را با مشهورترین سرودهاش، "خمینی ای امام" ، در اذهان مردم ایران جاودانه کرده است.
حسین آقا ممتحنی مشهور به حمید سبزواری، شاعر معاصر ایران و دارنده نشان افتخار جهادگر عرصه فرهنگ و هنر است. سبزواری زاده ۱۳۰۴ در سبزوار است که قبل از مدرسه، قرآن را در خانه و نزد مادرش آموخته بود. وی سرودن شعر را از چهاردهسالگی آغاز کرد.
از آثار استاد حمید سبزواری میتوان به دیوان اشعار، کاروان سپیده، یاد یاران، سرود درد، گزیده ادبیات معاصر و سرود سپیده اشاره کرد. سبزواری در نتیجه مبارزات جانانه انقلابی، سالها تلاش صادقانه شغلی و ذوق و قریحه بالای شاعری، تاکنون افتخارات متعددی را کسب کرده است.
او برای انقلاب شعر و شعار میساخت که در راهپیماییها و نمازجمعه خوانده میشد؛ برخی از آنها عبارتاند از: آمریکا آمریکا ننگ به نیرنگ تو، خمینی ای امام و الله اکبر خمینی رهبر.
زندگینامه
استاد حسین آقاممتحنی مشهور به حمید سبزواری شاعر انقلاب اسلامی ایران در واپسین روزهای نود و یکمین بهار زندگیاش و در این ایام مبارک ماه رمضان جان به جان آفرین تسلیم کرد تا بدین شکل شعر انقلاب یکی از شعرای ماندگارش را از دست بدهد.
حمید سبزواری متولد سال ۱۳۰۴ در سبزوار، از ۱۴ سالگی شروع به سرودن شعر کرد و شعرهایش را در دفتری به نام «فریادنامه» می نوشت. پدرش عبدالوهاب و پدر بزرگش ملا محمد صادق ممتحنی هر دو شاعر بودند و بدین جهت اصول شاعری را از پدر خود آموخت که در بزرگسالی نابینا شده بود. از همان ابتدا طبع شعر و علاقه و استعداد موسیقی در وجود حمید عجین شده بود، به همین خاطردر دوران مدرسه گاهی، شعرهای موجود در کتاب ها را برای خودش و سایر هم کلاسی ها بصورت آهنگین زمزمه می کرد.
پدرش از دوران کودکی متوجه طبع شاعرانه حمید شد و در ایام ماه محرم یکی از سالهای کودکی حمید جریان شهادت حضرت علی اصغر را برای پسرش تعریف کرد و حمید به صورت خودجوش برای این قضیه شعری سرود و پدرش به اصلاح آن پرداخت و از آن پس شعر گفتن را به صورت جدی تری دنبال کرد. سبزواری در دوران قبل از کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲، در سبزوار ازدواج کرد.
استاد چند دهه ابتدایی عمر را در شهر زادگاه خود سپری کرد و در آن سالها به انجمن های شعر سبزوار می رفت و با برخی شاعران قدیمی و معلمان بازنشسته ادبیات سبزوار آشنایی نزدیکی برقرار کرد. آقایان شاهرخی، مروجی، مجمع الصنایع، فاضل و... از دوستان دوران جوانی حمید در سبزوار بودند. همچنین دکتر علی شریعتی نویسنده و اندیشمند بزرگ معاصر نیز از مرتبطین با حمید سبزواری بوده است و مهمتر از همه اینکه شروع آشنایی و دوستی استاد سبزواری با مقام معظم رهبری مربوط به همان سالهایی است که آیت الله خامنه ای که در آن زمان طلبه جوان و مبارزی بود.
در نتیجه تعقیب و گریزهای سیاسی با مأموران رژیم پهلوی مدتی در سبزوار و نزد دوستان انقلابی خود پنهان شده بود و نخستین دیدارهای نزدیک حمید و مقام معظم رهبری در آن سالها و در شهر سبزوار رقم خورد. حمید سبزواری به دلیل روحیه آزادگی و ظلم ستیزی که داشت، فساد سیاسی و اوضاع بد اجتماعی دوران طاغوت را بر نمی تابید و به ناچار از همان ابتدای جوانی، خود را مجبور به مبارزات سیاسی دید. وی در آن سالها به دنبال پیدا کردن بهترین راه رهایی به گروه ها و حزب های مختلفی که علیه رژیم شاه مبارزه می کردند، سرک کشید اما در نهایت از چند سال قبل از پیروزی انقلاب ، به مسیر مقدس خط امام و انقلاب اسلامی جذب شد.
به خاطر همین فعالیت های انقلابی اش، در چند مرحله تاوان های سنگینی را تحمل کرد و پس از کودتای ۲۸ مرداد از آموزش و پرورش اخراج شد اما مدتی بعد به استخدام بانک تجارت سبزوار درآمد و سپس زندگیش را به تهران انتقال داد و بدین ترتیب خود را به کانون فعالیتهای انقلابی و سیاسی آن زمان رساند.
فعالیت های وی در تهران به اوج خود رسید تا آنجا که ماندگارترین سرودهای انقلاب اسلامی ایران را سرود و برای همیشه هنر متعهد خود را در ذهن و حافظه تاریخی میلیون ها ایرانی مسلمان ثبت نمود .هرچند استاد سبزواری به لحاظ سیاسی زندگی فعالانه و پرماجرایی داشته است، اما در زندگی خانوادگی همواره در کسوت همسری مهربان و همدل و پدری دلسوز و متین ظاهر شده و زندگی آرامی را تجربه کرده است.
از آثار حمید سبزواری می توان به: دیوان اشعار، کاروان سپیده، یاد یاران، سرود درد، گزیده ادبیات معاصر و سرود سپیده اشاره کرد. سرایش سرود خاطره انگیز خمینی ای امام که همزمان با ورود حضرت امام (ره) به ایران در فرودگاه مهرآباد اجرا و همه گیر شد، به همراه سرایش تعداد بسیار زیاد دیگری از اشعار خاطره انگیز و ترانه های پرمعنی برای انقلاب اسلامی ایران، دفاع مقدس، حرکتهای مردمی و شخصیت ها و چهره های برجسته کشور در دهه های اخیر،که بسیاری از این سرودها به ویژه در سالهای ابتدایی انقلاب ورد زبان همه مردم ایران شده بود.
سبزواری بارها از سوی امام خمینی به واسطه برخی سروده های حمید سبزواری مورد تحسین قرار گرفت، به طوری که امام خمینی با شنیدن ترانه «ای مجاهد شهید مطهر» که در رثای آیت الله مطهری سروده شده بود، فرمودند: «انقلاب ما امروز به چنین سرودها و موسیقی هایی نیازمند است.»
استاد سبزواری به عنوان کارمند نمونه کشور در دهه هفتاد انتخاب شد و در همین دوران نشان درجه یک فرهنگ و هنر از دست ریاست جمهوری وقت ایران دریافت کرد. همچنین یکی از کتاب های شعر استاد به نام «سرود سپیده» به عنوان کتاب سال و برگزیده شدن استاد به عنوان چهره ماندگار شعر و ادبیات کشور در سومین دوره از همایش چهره های ماندگار کشور در سال ۱۳۸۲ در دیگر وقایعی است که در دوران حیات پربار سبزواری رخ داد.
«نسیم آنلاین» ، درگذشت شاعر انقلاب اسلامی، مرحوم حمید سبزواری را به خانواده محترم ایشان و تمامی علاقهمندان به شعر انقلاب تسلیت گفته، از خداوند سبحان برای ایشان غفران و رحمت واسعه طلب میکند.
کد خبر: 91746
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcg3u9y.ak9qt4prra.html