«اسفندیار قره‌باغی»:

سرود«مرگ بر آمریکا»کاملا انسانی است

خبرگزاری فارس , 24 فروردين 1392 ساعت 13:37

«اسفندیار قره‌باغی» گفت: برخی سرود مرگ بر آمریکا را غیر انسانی می دانند چون به قول آن‌ها انسان کسی است که هواپیما را با موشک می‌زند و درجه می‌گیرد اگر این‌گونه است سند محضری می‌دهم که ما انسان نیستیم.


«اسفندیار قره‌باغی» خواننده سرود «آمریکا، ننگ به نیرنگ تو» به اظهار نظرهای اخیر رسانه‌های بیگانه درباره این سرود پاسخ داد.
شما را به خواندن این گفت‌وگو دعوت می‌کنیم:
آقای قره‌باغی در طول سال‌های انقلاب اسلامی همه شما را به سرود «مرگ بر تو ای آمریکا» می شناسند،‌ آیا کارهای جدید دیگری هم با موضوع انقلاب اسلامی خلق کرده‌اید؟
- سرود «پرستو» به دو زبان آذری و فارسی همراه با گروه کر بزرگ،‌ سمفونی «خلیج فارس» که با حضور مسئولان در بندرعباس به اجرا درآمد و همزمان از رسانه ملی پخش شد، سرود شهید «باکری» و سرود «مرگ بر تو ای اسرائیل» از ساخته‌های اخیر من است.
**سرود «آمریکا، ننگ به نیرنگ تو» دقیقا وصف حال آمریکا است
چرا سرود «مرگ بر آمریکا» در ذهن‌ها باقی ماند و خاطره‌انگیز شده است؟

- این مسئله برای مردم همه چیز جا می‌افتد، مثلا سرود «ای ایران» که سال ۵۰ خواندم هنوز نوجوانانی که آن زمان نبودند حفظ هستند. سرود آمریکا مرگ به نیرنگ تو، هم یکی از این سروها است. این امر به این خاطر است که آقای «حمید سبزواری» شاعر این سرود کلماتی را در آن به کار برده است که دقیقا وصف حال آمریکا است مثلا روباه مکاره‌ای،‌ دیو ستمکاره‌ای و یا جهان‌خواره‌ای؛ اگر دقت کنیم می‌‌توان دید که هیچ یک از این کلمات در این ۳۴ سال تغییر نکرده است و همان چیزی که بیان شده است صحت دارد و شاید آمریکا بدتر هم شده باشد. به همین دلیل این سرودها به مناسبت‌های واقعیتی می‌ماند.
**سرود مرگ بر آمریکا انسانی است اگر اینطور نیست من سند محضری می‌دهم 
اخیرا در رسانه‌های بیگانه مطلبی پخش شد که سرود «آمریکا، ننگ به نیرنگ تو» غیر انسانی است، توضیح شما در این باره چیست؟
- اخیرا بی‌بی‌سی مطلبی در این باره پخش کرد و عنوان کرده زمانی که این سرود خوانده شد بچه‌های ما سرودهای انسانی هم می‌خواندند، یعنی سرود مرگ بر آمریکا غیر انسانی بوده،‌ چرا؟ به دلیل اینکه ما انسان نیستیم،‌ انسان آن کسی است که هواپیما را با موشک مورد هدف قرار می‌دهد و ۴۰۰ نفر را به کشتن می‌دهد. بالاتر از آن انسان کسی است که به آن فرمانده ناوگان موشک درجه عطا می‌کند. در ذهن آنها انسانیت یعنی آن. اگر اینطور است من سند محضری می‌دهم که ما انسان نیستیم. حال دنیا بیاید فکر کنند ببینند انسان کیست.
**ما کسی را نکشتیم فقط آمریکا را نصیحت کرده‌ایم ولی آن‌ها چه کرده‌اند
سرود شما درای چه واژ‌ه‌هایی است که از سوی رسانه‌ای‌ بیگانه غیر انسانی تلقی شده است؟

- در سرود «آمریکا، ننگ به نیرنگ تو» ما حرفش را می‌زنیم و می‌گوییم؛‌ دزد جهان‌خوار‌ه‌ای، روباه مکاره‌ای. یعنی ای دولت آمریکا، نکن این کارها را، بیا سر براه شو، ما کسی را نکشتیم، فقط نصیحتش کرده‌ایم ولی آن‌ها چه کرده‌اند.
** به سرودهایی که خوانده‌ام پایبندم و اعتقاد دارم
چرا خواندن سرودهایی از این دست مثلا با موضوع علمی و یا اقتصادی، پیدا نکرد؟

- معمولا این سرودها به تشخیص مسئولان وقت است و اینکه چه نوع مبارزه‌ای بر علیه دشمنان شکل گیرد. بنده در ایفای نقش سرودهای رزمی و با صدای کوبنده بیش از ۹۰۰ سرود خوانده‌ام و هنوز هم آمادگی اجرای سرودهای دیگری دارم. من به سرودهایی که خوانده‌ام پایبندم و اعتقاد دارم.
** ساخت سرود «مرگ بر تو ای اسرائیل»
تاره‌ترین سرود رزمی شما چیست؟
- سرود «مرگ بر تو ای اسرائیل» از تازه‌ترین کارهای من است که به همت خانه سرود انقلاب اسلامی خواند‌ه‌ام.
**تا زمانی که سیستم و حکومت آمریکا به جهان‌خواری‌ و دست‌درازی ادامه می‌دهد، سرودهای ضد امریکایی را خواهم خواند.
چرا این سرود را خواندید؟

- تا زمانی که سیستم و حکومت آمریکا به جهان‌خواری‌ و دست‌درازی در هر گوشه کره زمین ادامه می‌دهد، سرودهای ضد امریکایی را خواهم خواند، «مرگ بر تو ای اسرائیل» درباره طرز فکر حکومتی آن‌ها صحبت می‌کند.
قره‌باغی در اول بهمن ۱۳۲۰ در تبریز به دنیا آمد. او پس از گذراندن دوره اول متوسطه در دبیرستان بدر تهران، به تبریز مراجعت کرد و از سال ۱۳۳۸ وارد هنرستان موسیقی گردید و در خرداد ماه سال ۱۳۴۳ فارغ‌التحصیل و به عنوان معلم موسیقی در مدارس کرمانشاه به استخدام وزارت فرهنگ درآمد. اواخر سال ۱۳۴۷ به تهران منتقل و در گروه اپرای تهران مشغول گردید، ضمن خوانندگی در گروه کُر اُپرای تهران پس از بازگشت از ایتالیا، با عنوان سولیست باس اُپرای تهران، نقشهای بسیاری را در اجراهای مختلف عهده‌دار شد.
قره‌باغی دکترای موسیقی کلاسیک خود را از ایتالیا اخذ کرده ‌است و در مدت هشت سال دفاع مقدس، بیش از ۸۰۰ سرود ساخت و در ایفای سلو و گروه کُر آن‌ها نقش مهمی داشت.
رهبری گروه کُر تالار وحدت، رهبری گروه کُر صدا و سیما، رئیس مرکز سرود و آهنگ‌های انقلابی، ریاست کمیته آواز کلاسیک خانه موسیقی، مسئول موسیقی رادیو و نایب رئیس کانون هنرمندان ایران از جمله سوابق مسئولیتی او محسوب می‌شود.


کد خبر: 56448

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcg7t9n.ak93t4prra.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com