حجت الاسلام و المسلمین علی محمدی خبرداد؛
منشور وقف براساس بیانات رهبر انقلاب تدوین می شود
28 فروردين 1391 ساعت 18:19
حجت الاسلام و المسلمین علی محمدی نماینده ولی فقیه و سرپرست سازمان اوقاف با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در دیدار با مدیران اوقاف از تشکیل کارگروهی برای تدوین منشور وقف و تحقق فرمایشات معظم له در این سازمان خبر داد.
به گزارش هنرنیوز؛ حجت الاسلام و المسلمین علی محمدی نماینده ولی فقیه و سرپرست سازمان اوقاف با بیان اینکه منویات مقام معظم رهبری در دیدار با مدیران و مسئولان سازمان اوقاف به عنوان اولویت ها و سیاست های راهبردی این سازمان تعریف می شود اظهارداشت: ایشان در فرمایشاتشان بر عمل امینانه نسبت به موقوفات و واقفان خیراندیش، ترویج سنت حسنه وقف در عرصه های نوین به ویژه عرصه های علمی، پژوهشی و ترویج دین به شکل مدرن تاکید داشتند که این تاکیدات، وظایف و مسئولیت های سازمان را افزایش می دهد.
وی تصریح کرد: همچنین مقام معظم رهبری بر امانت داری صحیح نسبت به موقوفات و واقفان تاکید داشتند که سازمان در این زمینه بر اقدامات قبلی خود در عرصه های نظارتی خواهد.
حجت الاسلام والمسلمین محمدی با ارائه گزارشی از توجه مردم و نیکوکاران به فرهنگ وقف از ایجاد ۸۴ وقف جدید در فروردین ماه سال جاری خبر داد و افزود: در ماه جاری تاکنون بیش از ۸۴ وقف صورت گرفته که ۵۹ مورد آن به صورت رسمی به ثبت رسیده است.
نماینده ولی فقیه درسازمان اوقاف «برنامه محوری» را یکی از رویکردهای اصلی این سازمان در سال ۹۱ عنوان کرد و ابرازداشت: با همکاری تمامی بخش های سازمان، برنامه های سال ۹۱ و برنامه ۴ ساله سازمان اوقاف با رویکرد بقعه محوری و موقوفه محوری و اجرای نیات واقفین تدوین، تنظیم و به تمامی ارکان سازمان ابلاغ شده است.
وی در ادامه این نشست به نامگذاری سال جاری به نام تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی از سوی رهبر معظم انقلاب اشاره کرد و افزود: سازمان اوقاف در این زمینه در تلاش است با احیا، حفظ و توسعه موقوفات و رقبات ضمن ایجاد اشتغال، در افزایش تولید ملی و رونق کسب و کار تلاش کند و در هفته گذشته عملیات زیتون کاری در ۴۰۰ هکتار از اراضی موقوفه مظفرالدوله زنجان آغاز شد که این طرح تا ۱۴۰۰ هکتار افزایش خواهد یافت.
محمدی با اشاره به مسئولیت خطیر تمامی دستگاه ها برای عملی شدن شعار امسال تصریح کرد: برای عملی شدن شعار امسال ضمن همکاری تمامی دستگاه ها باید توجه داشت که این نامگذاری پیوند محکمی با نامگذاری های گذشته دارد و نمی تواند از رویکرد کار مضاعف و جهاد اقتصادی جدا باشد.
نماينده ولي فقيه در سازمان اوقاف با تاكيد بر اينكه در سال جديد نيز رمز موفقيت ملت و مسولان در سايه اطاعت و تبعيت از ولايت و رهبري است، گفت: اگر ميخواهيم از آسيبهاي داخلي و خارجي محفوظ بمانيم بايستي به اين فرموده امام راحل كه پشتيبان ولايت فقيه باشيم تا آسيب به مملكت شما نرسد پايبند بوده و عمل كنيم و از سليقههاي خود بگذريم و به يک همدلي و هماهنگي برسيم.
محمدی در ادامه با ارائه گزارشي از اهم فعاليتهاي اين سازمان در بخشهاي مختلف موقوفات، بقاع متبركه، امامزادگان، مساجد و حسينيهها و همچنين فعاليتهاي فرهنگي در سال ۹۰ خاطرنشان کرد: در حوزه امور اوقافي و موقوفات در سال گذشته از سامانه جامع بانک اطلاعاتي موقوفات وبقاع متبركه بهرهبرداري شد كه هماكنون در سراسر كشور عمليات اجرايي مربوط به آنها در قالب اين سامانه انجام ميشود و از حالت دستي و سنتي خارج شده است كه بر اين اساس افزايش نسبي در موقوفات و رقبات را شاهد بوديم و اطلاعات خوبي بدست آورديم و بيش از ۱۲۸ هزار موقوفه و بيش از يك ميليون و ۳۰۰ هزار رقبه در سطح كشور داريم كه به موضوعات و نيات مختلف تقسيم ميشوند.
سرپرست سازمان اوقاف و امور خيريه با اشاره به تعداد اين موقوفات در بخشهاي مختلف افزود: در بخش موقوفات درماني بيش از ۴۰۰ درمانگاه، بيمارستان و مركز درماني در كشور به عنوان موقوفه وجود دارد، موقوفات علمي و آموزشي بيش از پنج هزار، موقوفات اجتماعي براي كمك به خانوادههاي بيسرپرست در بيش از ۹۰ موقوفه، موقوفات فرهنگي و قرآني بيش از ۷۰۰ موقوفه در سراسر كشور به ثبت رسيده است و در سال ۹۰ با اطلاعرساني و تبليغ فرهنگ وقف يک هزار و ۳۸۵ وقف جديد به ثبت رسيد كه نسبت به سال گذشته بيش از ۱۵ درصد رشد داشته است.
وی با بيان اينكه در بحث پيگيري حقوق موقوفات و امامزادگان اقدامات خوبي صورت گرفت، گفت:يكي از راههاي حفظ موقوفات اخذ سند رسمي براي آنها است كه در سال ۹۰ ، هشت هزار موقوفه براي بيش از ۳۰ هزار هكتار از اراضي كه داراي كاربريهاي مختلف بودند، سند مالكيت رسمي و ثبتي اخذ كردند كه نسبت به سال گذشته هشت برابر رشد داشته است.
نماينده ولی فقيه در سازمان اوقاف همچنين خاطر نشان كرد: امضاء تفاهمنامه با سازمان ثبت اسناد و املاك در سال گذشته آثار و بركات فراواني داشت كه اميدواريم در سال ۹۱ براي اخذ سند رسمي اقدام قابل توجهي داشته باشيم. همچنين تفاهمنامهاي با سازمان منابع طبيعي تنظيم شد كه برخي اختلافات ديرينه برطرف گرديد كه به عنوان مثال در اراک تكليف بيش از يک هزار از اراضي موقوفه در سايه اين تفاهمنامه مشخص شد.
محمدی همچنين با اشاره به اقدامات انجام شده در خصوص مسائل حقوقي موقوفات از صدور سه هزار و ۴۰۰ راي به نفع موقوفات در محاكم قضايي در سال گذشته خبر داد و گفت: دو هزار و ۷۰۰ راي از اين آرايي كه به نفع موقوفات صادر شدن بود اجرا شد كه جا دارد از همكاري و توجه دستگاه قضايي تقدير كنيم.
وي با بيان اينكه براي اولين بار ارتباط و تعامل صحيح و منطقي با متوليان موقوفات خاص در كشور صورت گرفت، افزود: ۱۵ هزار متولي موقوفات در كشور داريم كه سال گذشته سه هزار و ۸۶۵ نفر از آنان در دورههاي آموزشي سازمان مشاركت كردند.
سرپرست سازمان اوقاف و امور خيريه ادامه داد: اقدام مهم ديگر كه در سال ۹۰ كه در ارتباط با موقوفات و بقاع متبركه انجام شد، ايجاد انضباط مالي براي حسابرسي و اخذ مسافا حساب بود، براين اساس در سال ۹۰، ۱۰۳ هزار و ۱۷۵ مسافا حساب صادر شد كه رشد دو برابر نسبت به سال گذشته داشت.
حجت الاسلام محمدي همچنين به فعاليتهاي انجام شده در جهت عمران، احياء و آباداني موقوفات كشور در سال گذشته اشاره كرد و گفت: ۸۱ پروژه با ۶۴۱ هزار و ۱۹۹ متر مربع با سرمايه بيش از ۲۸۱ ميليارد تومان دردست اقدام و اجرا است كه از جمله آنها ميتوان به مدرسه حاج ملا صادق قم، گلبهار، اماميه، موقوفه گوهرشاد و ... اشاره كرد.
وي ادامه داد: ۱۳ پروژه ديگر با ۳۴ هزار متر مربع در جهت عمران و احياء موقوفات به اتمام رسيده و ۷۶ پروژه مهم در دست مطالعه است كه در سال ۹۱ اقدامات اساسي دراين ارتباط صورت گيرد.
نماينده ولي فقيه در سازمان اوقاف و امور خيريه با بيان اينكه اين سازمان در راستاي شعار سال تدابيري ميانديشد تا اقدام عملي در اين راستا صورت گيرد، گفت: شايد براي مردم اين سوال مطرح باشد كه درآمد موقوفات چه ميشود. بايد بگوييم بيش از ۵۶ ميليارد تومان از درآمد موقوفات در جهت نيات واقفين كه شرعا بايد به آنها توجه شود هزينه ميشود. متاسفانه برخي افراد و دستگاهها خواستههايي از ما دارند كه با نيت واقف انطباق ندارد و با نميتوانيم خواسته آنها را برآورده كنيم.
محمدي ادامه داد: ۲۷ ميليارد تومان از درآمد موقوفات در سال گذشته بر اساس نيات واقفين به عزاداري اهل بيت (ع) روضهخواني، كمک به هياتهاي مذهبي و اطعام و پذيرايي هزينه شده است. همچنين ۴ ميليارد و ۵۰۰ ميليون تومان براي كمک به فقرا، بيش از ۷ ميليارد تومان براي كمک به بيماران و مراكز درماني، بيش از ۳ ميليارد تومان به خانوادههاي بيسرپرست و پرورشگاهها كمك شده است.
وي تصريح كرد: همچنين در راستاي نيت واقفين براي كمک به طلاب و مدارس آموزش ديني بيش از ۶ ميليارد و ۵۰۰ ميليون تومان و براي كمك به مساجد از نيات موقوفات بيش از ۶ ميليارد تومان، كمك به هزينه ازدواج بيش از ۵۰۰ ميليون تومان و كمك به مراكز علمي و آموزشي بيش از ۵۲۰ ميليون تومان در سال گذشته از محل درآمد موقوفات هزينه شده است.
سرپرست سازمان اوقاف و امور خيريه در ادامه با اشاره به اقداماتي كه در امامزادگان و بقاع متبركه در سال گذشته صورت گرفت، افزود: سال گذشته سطحبندي بقاع متبركه در سطح كشور انجام شد و بر اين اساس ۴۰۰ بقعه در سطح ملي، ۱۵۵۱ بقعه و مكان مذهبي در سطح استاني و ۶۱۰۰ بقعه در سطح شهرستان مشخص و تعيين شدند كه مجموعا ۸۰۵۱ بقعه و مكان مذهبي در سطح كشور وجود دارد.
محمدی خاطرنشان كرد: برای اداره اين اماكن و بقاع متبركه بايستي از مردم كمک بگيريم. لذا سال گذشته بيش از ۴ هزار نفر از اعضاي هيات امناي بقاع و اماكن در دورههاي آموزشي حضور يافتند و براي بيش از ۵۵۰ نفر احكام عضويت هيات امنا صادر شد.
وی با بيان اينكه يكي از اقدامات لازم براي اداره امامزادگان، عمران و آباداني آنهاست، گفت: سال گذشته در جهت تعمير و مرمت و تكميل سختافزاري بقاع متبركه و امامزادگان ۱۶۴۷ بقعه با مبلغ ۲۷ ميليارد تومان تعمير، مرمت و تكميل شد. همچنين ۱۰۲۱ بقعه براي تبديل شدن به يک مجموعهي قابل استفاده براي زائرين با مبلغ بيش از ۳۱ ميليارد تومان آماده گرديد. همچنين جاده دسترسي به ۱۰۰ بقعه متبركه با بيش از ۶ ميليارد و ۳۰۰ ميليون تومان ايجاد شد.
کد خبر: 39438
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcg7t9w.ak9yw4prra.html