نور الدین عافی؛

رزمندگانمان را به طور شایسته معرفی نكرده‌ایم

29 آذر 1391 ساعت 14:26

نورالدین عافی، راوی كتاب «نورالدین پسر ایران» طی مراسمی در اصفهان گفت: ما در مستند كردن وقایع جنگ تحمیلی هنوز نتوانسته‌ایم به درستی عمل كنیم و رزمندگانمان را به طور شایسته معرفی نكرده‌ایم.


به گزارش هنرنیوز به نقل از پایگاه خبری حوزه هنری و به نقل از سوره مهر، نورالدین عافی سه‌شنبه شب در مراسم یادواره دانشجوی شهید مسعود آخوندی و ۱۴۴ شهید دانشگاه صنعتی اصفهان با اشاره به اینكه درباره معرفی بچه‌های جنگ به نسل جدید كم‌كاری صورت گرفته است، اظهار داشت: لازم بود از همان سال‌های ابتدایی به شكلی گسترده داستان جنگ را برای خانواده‌ها بیان می‌كردیم كه اگر این كار را به درستی انجام داده بودیم برخی مشكلات فرهنگی كنونی را در جامعه امروز شاهد نبودیم.

این رزمنده جانباز ۷۰ درصد، با انتقاد از روند ساخت فیلم‌های جنگی تصریح كرد: بارها در این گونه فیلم‌ها شاهد بوده‌ایم كه یك بسیجی صدها عراقی را می‌كشد و هیچ آسیبی نمی‌بیند.

وی ادامه داد: در این فیلم‌ها دشمن را به قدری ضعیف نشان می‌دهند كه گویی جنگی وجود نداشته و این در حالی است كه هرگز دفاع مقدس ما به این راحتی انجام نشده است.

عافی تاكید كرد: این وظیفه ماست كه قدرت و تجهیزات فراوان دشمن را به شكل واقعی معرفی كنیم تا رشادت‌های رزمندگان ایرانی كه با كم‌ترین امكانات در برابر آنها ایستادند بهتر آشكار شود.

وی اظهار كرد: از سوی دیگر در این فیلم‌ها رزمندگان را به گونه‌ای نمایش می‌دهند كه گویی هیچ آموزشی ندیده‌ و تنها با گفتن چند الله‌اكبر مواضع دشمنان را فتح كرده‌اند.

راوی كتابی «نورالدین پسر ایران» اضافه كرد: برخلاف این فیلم‌ها ما پیش از آغاز هر كدام از عملیات‌ها تمرینات زیادی داشتیم و به مدت دو تا سه ماه آموزش می‌دیدیم.

وی تاكید كرد: به طور مثال در عملیات بدر كه قرار بود هر پنج نفر در یك قایق قرار گرفته و به سمت مواضع دشمن حركت كنند ما به مدت دو ماه و نیم آموزش غواصی و بلم‌رانی دیدیم.

عافی افزود: اگر رزمنده‌ای به طور مثال در پنج عملیات شركت كرده باشد حداقل ۱۲ ماه آموزش دیده بنابراین بی‌انصافی ایست كه جنگ را این گونه خیالی و راحت به مردم و به ویژه جوانان معرفی كرده‌ایم.

وی با اشاره به خاطراتی از عملیات آبی بدر اظهار كرد: در این عملیات فاصله ما با دشمن ۱۵ كیلومتر مسیر آبی بود، سئوال من این است كه چگونه بدون آموزش این همه سرباز توانستند مسیر آبی ۱۵ كیلومتری را طی كرده و دژ دشمن را تسخیر كنند.

نویسنده كتاب «نورالدین پسر ایران» ادامه داد: در واقع فاصله مستقیم ما با دشمن در این عملیات ۷ كیلومتر بود اما ما باید كمین‌های عراقی را دور می زدیم و از مسیرهای فرعی حركت می‌كردیم كه در نتیجه مسیر طولانی‌تر شد.

وی تاكید كرد: در طول مسیر گاهی آنقدر نزدیك كمین‌های عراقی بودیم كه صدای آنها را می‌شنیدیم، ما از ظهر تا شب در بلم بودیم و حتی نمازمان را نیز در بلم خواندیم.

عافی اضافه كرد: اگر در شرایط عادی ۴۰۰ ماشین به صورت هم‌زمان روشن شود ترس انسان را فرا می‌گیرد اما در بخشی از عملیات بدر در حالیكه ۴۰۰ تانك هم‌زمان تیراندازی می‌كردند بچه‌های رزمنده از وسط تانك‌ها خود را به آنها رسانده و درون آن نارنجك می‌انداختند، در كدام یك از فیلم‌هایمان این موارد را به نمایش گذاشته‌ایم.

وی اظهار كرد: در هر عملیاتی كه عراق پاتك می‌زد ۲۰ تا ۳۰ هواپیما مدام برای بمباران می‌آمدند و به قدری موشك می‌انداختند كه در یكی از عملیات‌ها تعداد موشك‌های منفجر نشده بر زمین باتلاقی به قدری زیاد بود كه انسان تصور می‌كرد بر روی زمین چیزی كاشته شده و این در حالی بود كه توپخانه دشمن نیز به شدت منطقه را بمباران می‌كرد.

راوی كتاب «نورالدین پسر ایران» ادامه داد: ما در مستند كردن این وقایع هنوز نتوانسته‌ایم به درستی عمل كنیم و رزمندگانمان را به درستی معرفی نكرده‌ایم.

وی با اشاره به اینكه دو خصلت مهم ایمان و آموزش رمز موفقیت رزمندگان بود، گفت: گاهی زمانی كه انسان در جایگاهی خطرناكی قرار گیرد ممكن است بچه خود را نیز رها كرده و فرار كند اما در جنگ اینگونه نبود و بچه‌های رزمنده هر قدر جنگ به آنها سخت می‌گرفت روحیه شوخ‌طبعی خود را حفظ می‌كردند كه این موضوع تنها از ایمان آنها ناشی می‌شد كه همه چیز را تنها از خدا می‌خواستند.

عافی اضافه كرد: ما به اندازه عراق تانك و سلاح در اختیار نداشتیم و در واقع همین آموزش سخت در كنار ایمان در عملیات‌های مختلف به بچه‌ها كمك كرد.

وی تاكید كرد: اگر وصیت‌نامه شهدا را مطالعه كنیم متوجه می‌شویم كه نكته مشترك تمام آنها وصیت به ولایت‌پذیری است، خصلتی كه مهم‌ترین صفت شهدای دفاع مقدس را نیز تشكیل می‌دهد.

این جانباز دفاع مقدس ادامه داد: زمانی كه امام خمینی(ره) آتش بس را پذیرفتند من تا صبح گریه می‌كردم، برای ما بسیار سخت بود كه دوستانمان رفته بودند و ما مانده بودیم اما چون این پذیرش فرمان امام(ره) بود ما نیز به دیده منت آن را پذیرفتیم.

وی با اشاره به برنامه‌های یادواره شهدا تاكید كرد: مهم‌تر از برگزاری این یادواره‌ها این است كه اهداف و پیام شهدا را درك كنیم و من فكر می‌كنم خواندن وصیتنامه شهدا در ابتدای هر جلسه می‌تواند تأثیرگذار باشد چرا كه این وصیت‌نامه‌ها دارای نكاتی است كه برای داشتن زندگی سالم در این دنیا و سربلندی در نزد شهیدان می‌تواند بسیار موثر باشد.


کد خبر: 51218

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcg7x9n.ak9qq4prra.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com