گزارش هنرنیوز از سومین جایزه نیما؛

اختتامیه جایزه شعر نیما یوشیج برگزار شد

21 مهر 1391 ساعت 17:08

با حضور سیمین بهبهانی و هوشنگ چالنگی، اختتامیه جایزه شعر نیما یوشیج برگزار شد



به گزارش هنرنیوز؛ سومین دوره جایزه شعر نیمایوشیج روز پنج‌شنبه در طبقه بالای «کافه هفت» برگزار شد. این جلسه که با هدف پرداختن به مسائل و معضلات ادبیات و به خصوص شعر معاصر فارسی می‌باشد در دوره نخست با در نظر گرفتن رویکردی که هدف آن پررنگ شدن تلاش شاعران در فضایی آزادتر بود به بررسی آثار منتشر شده در سایت‌های ادبی و مجلات فرهنگی مستقل و خصوصی پرداخت.

برگزار‌کنندگان جایزه نیمایوشیج نگاهی به موضوع جریان‌های مطرح شعری داشتند که از دهه‌های گذشته تا امروز تداوم یافته بودند و در همین راستا پنجاه شاعر و روزنامه نگار فعال فرهنگی برای شرکت در نظر سنجی دعوت شدند تا شاعران برجسته مورد نظرشان رای دهند.

برنامه با مجری گری آقای رضا حیرانی در 15:30 آغاز شد و با خواندن بخشی از ناممه های نیما یوشیج شعر خوانی شروع شد.
حاضران در جلسه که تعداد آنها بیش از 50 نفر می‌نمود همگی از چهره‌های نام آشنای هنر ایران زمین بودند که هر کدام با سرودن قطعاتی زیبا محفل کوچک نیمایی را زیباتر کردند.
بزرگانی چون سیمین بهبهانی، هوشنگ چالنگی، حافظ موسوی، محمد آزرم، رویا تفتی، اردشیر رستمی، داریوش معمار، پوریا سوری، حامد داراب، رضا حیرانی و غیره در این مجلس برای پاسداشت  شعر محمد مختاری حضور به هم رساندند.
در ابتدا از اردشیر رستمی، طراح و سازنده‌ی تندیس این دوره و دوره‌های گذشته دعوت شد و ایشان ضمن توضیحاتی کوتاه در مورد این محافل و سرودن شعری سخن خود را به اتمام رساند.

در ادامه هوشنگ چانگی شاعر نامدار کشورمان با حضور پشت تریبون قطعاتی از «غلامرضا بروسان» برنده‌ی دوره‌ی قبل این جایزه را سرودند. در میان حضار چهره‌ی بانویی سالخورده از نظرها دور نبود و حضورش گرمی خاصی به این جمع کوچک داد.
سیمین شعر فارسی، بانو سیمین بهبهانی با سرودن قطعه‌ای از آثار گران‌قدرشان حال و هوای خاصی به جمع بخشید. پس از حضور وی، حافظ موسوی و تشکر از دست اندرکاران این برنامه و مورد توجه قرار دادن محمد مختاری، شعری در وصف ایشان سرودند.
رویا تفتی که از شاعران برجسته عرصه ادبیات معاصر می‌باشند با خواندن شعری که به نوعی توصیفی از خود شاعر بود سخنرانی خود را آغاز کردند، ایشان با اشاره به اینکه ایران از نظر وسعت  هفدهمین کشور جهان می‌باشد، از این‌که این مجالس در چنین محیط‌های محدودی تشکیل می‌شوند گله کردند، همچنین علیشاه مولوی، با آرزوی اینکه بتوانیم به طور آزادانه در این برنامه‌ها شرکت کنیم شعری در ستایش سیمین‌بهبهانی و محمد‌مختاری خواندن، همچنین با جمله‌ای از وحید آقاجانی که «خیلی تلاش می‌شود شعر امروز ایران عصب کشی شود» سخن خود را به پایان رساند.
رضا‌حیرانی پس از خواندن شعری از رضا براهنی از خانم حاجی‌زاده و هوشنگ چالنگی دعوت کردند تا با اهدای تندیس به بانوی شعر ایران از ایشان تقدیر به عمل آید.

برگزار‌کنندگان این برنامه همچنین از سیمین بهبهانی به دلیل عمری تلاش ادبی و هنری، خلق شعری شریف و آگاهی‌ساز و حضوری بالغ و انسانی که برآمده از رنج، اندوه، شادکامی و سرافرازی مردم ایران بوده، تقدیر و تشکر به عمل درآوردند.
به دلیل هدف این برنامه که به نوعی تقدیر از زحمات محمد مختاری نویسنده شریف و آگاهی دهنده‌ی ادبیات معاصر است از همسر ایشان، خانم حسین زاده درخواست شد تا با ایراد سخنانشان یاد و خطره ایشان را برای حاضران زنده کنند.
ایشان با اشاره به خاطراتی از همسرشان و سرودن شعری در توصیف آخرین دیدارشان از جوانان خواستند که هیچ‌وقت اجازه ندهند افراد این‌چنینی به دست فراموشی سپرده شوند.

از پس این گفتمان، بیانیه این دوره جایزه شعر نمیا یوشیج، که با همت و تلاش‌های داریوش معمار، شاعر و نویسنده معاصر برگزار می‌شود؛ بین مدعوین پخش شد و توسط خود ایشان قرائت و بازخوانی شد.
این بیانیه ضمن اشاره به آسیب‌ها و تحولاتی که طی یکصد سال گذشته به شعر فارسی وارد شده اظهار داشت که نمی‌توان مسائل سیاسیٰ، اقتصادی و تحولات اجتماعی را از شرایط فرهنگی و ادبی منفک دانست.

در جایی از این بیانیه آمده بود: مرگ فجیع محمد مختاری زمینه‌ای بود تا نسل امروز رسالت خود را در حفظ شرافت قلم بداند. او به نمایندگی از همه رفتگان راه قلم به عنوان نمونه و نمادی از انسانیت و شرافت قابل تقدیر و هنرساز در ادبیات معاصر با توجه به معیارهای جایزه شعر نیما برگزیده ای برای شعر دهه هشتاد و همه دهه های قبل و بعد ادبیات و فرهنگ این کشور است.
هیئت اجرایی در بیانیه این جایزه آورده بودند که: پس از مشورت و نظرخواهی به این تشخیص رسیدند که همه شاعران دهه گذشته که به هر نوع از برخی رفتارهای ریاکارانه و به نرخ روز نان خور به دور و بری بوده‌اند، و به برخی جوایز از هنر تهی و از سکه پر تن نداده‌اند برگزیدگان جایزه نیما در دهه هشتاد هستند.
در پایان با سرودن غزلی از حافظ به عنوان حسن ختام برنامه و مصادف شدن این برنامه با روز بزرگداشت حافظ شیرین سخن ختم سومین دوره جایزه شعر نیما اعلام شد.
امید آنکه نویسندکان جوان منش والای محمد مختاری را الگویی برای رفتار نویسندگی و هنری خود قرار داده و شرافت وی را درسی برای قضاوت وضع حال و آینده خود کنند.


کد خبر: 47745

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcgnu9t.ak9ut4prra.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com