کامران صفاریفر در گفتگو با هنرنیوز:
سبکی که من پیش گرفتهام همان موسیقی گلهای رنگارنگ است
9 اسفند 1390 ساعت 11:20
کامران صفاریفر متولد ۵۶ از تهران خواننده جوان که به تازگی آلبوم «گل عشق» را با همکاری میلاد کیایی منتشر کرده، گفت: من فهم موسیقی را با قرآن شروع کردم.
در ابتدا پیشینهای از فعالیت خود ارائه دهید و نوع آشنایی خود با موسیقی را توضیح دهید.
من از کودکی قرائت قرآن میکردم و در گروههای سرود در دوران تحصیل فعالیت داشتم. از سه سالگی میخواندم و صدای این دوران را ضبط شده دارم. دوستی داشتم به نام محمد اینانلو که به کلاس آواز میرفت و من تا آن دوران همچنان به قرائت قرآن میپرداختم. که این دوستم برای اولین بار در سن ۱۶ سالگی پیشنهاد شرکت در کلاسهای آواز را به من داد، همچنین چند کاست از خوانندگانی چون گلپایگانی و ایرج و شجریان به من دادند.
بعد از شنیدن این کاستها به این نتیجه رسیدم که من هم میتوانم بخوانم و تحریر داشته باشم. پس به کلاس استاد داوود فیاضی و بعد از آن به کلاسهای استاد حسن گلپایگانی رفتم که ردیفهای موسیقی را طی چند سال نزد ایشان آموختم. پس از این کلاسها مسائلی پیش آمد که از موسیقی دور شدم و این موضوع ادامه داشت تا حدود یکسال و نیم پیش که توسط مردی شریف بنام آقای محمد فرشچی با سرکار خانم شیرین حیات بخش آشنا شدم و کار موسیقی را به صورت حرفهای ادامه دادم. که در طول این مدت خانم حیات بخش آنچه در زمینه شعر و موسیقی در بر داشتند از من دریغ نکرده و در تمامی مراحل انتشار آلبوم «گل عشق» کمال لطف و همکاری را مبذول داشتند.
میتوانید بیشتر در مورد مشکلاتی که شما را از موسیقی دور کرد توضیح دهید.
در رابطه با مشکلاتی که پیش آمده بود باید اشاره کنم علیرغم اینکه در بسیاری محافل مورد تأیید قرار میگرفتم، اما حمایتهای لازم اتفاق نمیافتاد، علاوه بر عدم حمایت مشکلاتی را هم به وجود میآوردند. تا اینکه با استاد میلاد کیایی آشنا شدم و ایشان حمایتهای زیادی از من کردند.
با توجه به آلبوم تازه شما آیا تنها سبک سنتی را برای خود انتخاب کردهاید؟
خیر، لازم به ذکر است که من در زمینه موسیقی پاپ هم فعالیت داشتم، هفته آینده یک کار پاپ – سنتی به نام «قصه دلتنگی» با ترانه «افشین سیاهپوش» و آهنگ و تنظیم «فرید قهرمانپور» برای استفاده روی اینترنت قرار خواهد گرفت تا به زودی در قالب آلبوم منتشر شود.
برای این کار پاپ سنتی از بین ۳۰۰ قطعه این ترانه را انتخاب کردم و حساسیت زیادی روی آن داشتم. دلیل آن هم این بود که وقتی من ترانه استاد «معینی کرمانشاهی» یا استاد «پازوکی» را میخوانم، نمیتوانم هر ترانه دیگری را اجرا کنم، من کار پاپ سنتی انجام میدهم اما نه هر نوع پاپ سنتیای را چرا که نباید از معیارهای اصلی من خارج شود
لازم به توضیح است عشق و علاقه اصلی من به موسیقی سنتی است؛ اما مشکلات فراوانی سر راه این موسیقی قرار دارد، حتی وقتی در مرتبهای قرار میگیرید که میخواهید سرانجام زحمات خود را ببینید مانع از این اتفاق میشوند.
اما، اگر بخواهم دقیقتر در رابطه با سبک خود صحبت کنم باید بگویم سبکی که من در پیش گرفتهام همان سبک و سیاق موسیقی گلهای رنگارنگ است.
سبک سنتی که شما به اجرا گذاشتهاید مدتی است که به فراموشی سپرده شدهاست؛ چطور دوباره به فکر احیای این سبک افتادید؟
موسیقی سنتیای که در حال حاضر تولید و پخش می شود با سبک ما کمی متفاوت است . موسیقی سنتی که من کار میکنم و به آن اعتقاد دارم به سبک گلهای رنگارنگ نزدیکتر است و مسلمآ مخاطبان خاص خود را دارد. اگر به خواست خداوند مورد حمایت های مسوولین قرار بگیریم میتوانیم یک برنامه گلهای رنگارنگ دیگر در رادیو به راه بیاندازیم.
برای این حرکت در ابتدا چه ملزوماتی نیاز است؟
برای این کار نیاز به یک گروه منسجم و هماهنگ احساس میشود و ما سعی کردهایم چنین گروهی داشته باشیم. سبک ما هم همان گلهای رنگارنگ است؛ البته با شعرها و ترانههای امروزی و حال و هوای گلهای رنگارنگ برای این کار هم ما اعضای گروه را در انجمن و محافل گوناگون شناختیم و با ارتباطی که با هم برقرار کردیم به هماهنگی لازم رسیدیم. به طور مثال در طول یکسال گذشته در اکثر انجمنها و شب شعرها یی که با حضوراساتید ادب و هنر بوده شرکت کرده ایم و همچنین چند اجرا در کاخ سعد آباد و فرهنگسرای نیاوران داشتیم. و همچنین در جشنواره «شمسه» در منطقه ۶ گروه ما رتبه اول کسب کرد و در سطح استان تهران هم اجرا داشته ایم که هنوز نتایج آن اعلام نشده. گروه ما هم تعداد نوازندگان زیادی ندارد یک تار، یک سنتور، یک تنبک و یک ویلون.
در این راه حمایتهای دیگری هم صورت گرفته یا خیر؟
از جمله افتخارات من که بسیار باعث تشویق من شده این است که استاد میلاد کیایی ارتباط تنگاتنگی با من داشته و برای همکاری در آلبومهای بعدی که قرار است منتشر شود در حال مذاکره هستیم که جا دارد بازهم از ایشان تشکر کنم. من در قطعه آوازی که کنار ایشان در آلبوم گل عشق افتخار همکاری داشتم که ایشان بدون هیچ چشم داشتی کمال همکاری را داشته و در تمام مراحل ضبط این آلبوم از راهنماییهای ایشان استفاده کردم.
در پایان اگر حرف خاصی هست بیان کنید.
در پایان قصد دارم از چند نفر یاد کنم، ابتدا از استاد رحیم معینی کرمانشاهی و فرزند گرانقدر ایشان حسین معینی کرمانشاهی، استاد میلاد کیایی عزیز، سرکار خانم شیرین حیات بخش که همواره پشتیبان من بوده اند همچنین ازاستاد محمود فرهمند بافی نوازنده تنبک، آقای امید داورزنی نوازنده سنتور وتنظیم کننده جدید آلبوم گل عشق،. آقای فرید قهرمانپور، آقای صابر نظرگاهی،آقای ابراهیم نقدیان و همچنین دوست خوبم امیر حسینی نوازنده ویولن که سبک بسیار نزدیکی به استاد حبیب الله بدیعی دارد و ارتباط بسیار خوب و عمیقی با ایشان برقرار می کنم .
و در آخر تشکر ویژه دارم از آقای رضا مهدوی عزیز مدیر شرکت راوی آذر کیمیا که در به ثمر رسیدن این اثر در تمام مراحل چاپ و تکسیر آلبوم گل عشق زحمات زیادی کشیدند.
کد خبر: 37755
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcgnu9w.ak9un4prra.html