با اقتباس از ادبیات دفاع مقدس؛

رحمانی «جای امن گلوله» را کارگردانی می‌کند

15 اسفند 1390 ساعت 18:16

محمود رحماني سال ۹۱ مستندي را بر اساس رمان «جاي امن گلوله» کارگردانی خواهد كرد.



به گزارش هنرنیوز به نقل از سینما سوره محمود رحمانی مستندساز و کارگردان اظهارداشت: به پيشنهاد يكي از عزيزان سينمادوست و سينماشناس آقاي فرخنده كيش كتاب «جاي امن گلوله» را مطالعه كردم، شخصيت محوري اين داستان رضا آلبوغبيش در اين رمان براي من بسيار جذاب و پيچيده بود. زمان جنگ تحميلي در خرمشهر اين شخص نظاره گر اتفاقات عجيب و متاثر كننده اي در اطرافش بوده است، از جمله شهيد شدن اولين روحاني در كنارش و اتفاقاتي از اين دست كه بن مايه اصلي كتاب را شكل مي دهد و نكته اصلي و جذاب براي من اين است كه بتوانم در مستندي كه در اين رابطه قرار است آماده كنم به شخصيت رضا آلبوغبيش بپردازم.
وي در ادامه با اشاره به اينكه قصد دارد دراين مستند لايه هايي از شخصيت رضا آلبوغبيش را به تصوير بكشد كه در كتاب وجود ندارد گفت: قصد دارم كه با اقتباس از اين كتاب يك مستند- پرتره را به تصوير بكشم و بخشي از زندگي اين شخص كه در كتاب وجود ندارد يعني تنهايي ها و خلوت اين شخص و ديدگاه او نسبت به جنگ و جامعه پس از گذشت اين سال ها را از زبان خود او در اين مسند ببينيم. رضا آلبو غبيش براي من شخصيت عجيب و قابل احترامي است، زمان جنگ نزديك به ۱۳ گلوله به اين فرد اصابت كرده و حتي با وجود تير خلاصي كه به او زده شده است به لطف خدا زنده ماند تا اين كتاب ارزشمند نوشته شود و براي الهام گرفتن فيلمسازان ازخاطرات سال هاي جنگ منبع مهم و ارزشمندي باشد.
رحماني در ادامه با اشاره به تفاوت هاي موجود بين اقتباس در سينماي بلند و مستند افزود: اقتباس در سينماي مستند خط به خط يك رمان نيست اما طبعا اقتباس در سينماي بلند به مراتب سخت تر است چرا كه در مستند بسته به اقليم ، فرهنگ يا مسائلي از اين دست مي توان برداشت هاي متفاوتي را به تصوير كشيد.
وي در ادامه افزود: بايد به اين نكته بسيار مهم نيز اشاره كرد كه اصولا تفاوت هاي بسياري بين حوزه سينما و ادبيات وجود دارد. گاهي ممكن است ما داستان بسيار زيبايي را مطالعه كنيم با يك پايان بندي بسيار جذاب، اما همان جذابيت را نتوان به شكل تصويري بيان كرد و اين همان اصل دراماتيزه كردن قصه است حتي ممكن است گاهي نكته هاي موجود در يك منبع ادبي ارزشمند هنگامي كه به فيلم تبديل مي شود تبديل به شعار شده و مخاطب را پس بزند. اما اقتباس هاي خوبي در سينماي بلند ايران انجام شده است كه بيشتر آنها متعلق به ناصر تقوايي است كه شاخص‌ترين آنها «ناخدا خورشيد»است.
این کارگردان جوان در ادامه با اشاره به اينكه تا پيش از اين نيز تجربه هاي متعددي در زمينه ساخت آثاري برگرفته از دوران جنگ تحميلي داشته است گفت:«مدار صفر درجه» از فيلم‌هاي من در زمينه ساخت اثر مرتبط با جنگ تحميلي است و تجربه هاي زيادي در اين عرصه داشته ام و فكر مي كنم شناخت نسبي من از اين حيطه باعث مي شود با ديد بازتري اينگونه داستان ها را به تصوير بكشم.
رحماني در پايان در ارتباط با زمان تصوير برداري مستند خود گفت: ترجيح مي دهم مدتي را صرف شناخت رضا آلبوغبيش به دور از فضاي ساخت فيلم اختصاص بدهم و بيشتر با روحيات او آشنا بشوم و به لايه هاي دروني شخصيت او بيشتر پي ببرم و فكر مي كنم اوايل سال ۹۱ تصوير برداري اين مستند را آغاز خواهم كرد .البته بخش هايي از فيلم كه مربوط به جشن عروسي پسر او است تا پيش از نوروز تصويربرداري خواهد شد.
محمود رحمانی پیشتر مستند «ملف گند» را ساخته که در جشنواره‌های مختلف بین‌المللی حضور داشته است.


کد خبر: 38295

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcgnx9w.ak97y4prra.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com