جلیل سامان مطرح کرد؛
پایان تحمیلی صدا و سیما را برای «پروانه» را قبول نکردیم
23 ارديبهشت 1392 ساعت 15:47
جلیل سامان كارگردان مجموعه تلویزیونی «پروانه» گفت: متاسفانه صدا و سیما در تلاش بود تا یك پایان الحاقی را به قسمت آخر پروانه اضافه كند كه ما تا این لحظه مقاوت كردیم و بیشك اگر این اتفاق بیفتد از تلویزیون به شدت مایوس میشوم.
به گزارش هنرنیوز؛ نشست نقد و بررسی سریال «پروانه» شامگاه یكشنبه با حضور عوامل این مجموعه «جلیل سامان» كارگردان، «منصور سهرابپور» تهیهكننده، «محمد افسری» فیلمبردار،«حامد كمیلی»، «سارا بهرامی»، «سپیده خداوردی،» «شهرام عبدلی»، «الهام چرخنده»، «فرید نوابی»،«نیما رئیسی» بازیگران این مجموعه و محمدرضا لطفی مجری و منتقد سینما و تلویزیون در فرهنگسرای فردوس برگزار شد.
در این نشست «جلیل سامان» كارگردان مجموعه تلویزیونی«پروانه» اظهارداشت: در ساخت چنین آثاری به هیچ وجه قصد ندارم تا درس تاریخی یا چیزی از این دست بدهم و یا بگویم؛ هدف من و نشان رفتن من جامعه امروز است.نقد فضای فعلی است و من برای مردم امروز و جامعه امروز كار می سازم و تلنگر می زنم.
وی تاكید كرد: نباید در ساخت یك اثر تلویزیونی و سینمایی فراموش كرد كه اصل و اساس بر پایه قصه است و اگر شما بلد باشید كه قصه را به خوبی و در بستر درست روایت كنید دیگر با مشكلاتی نظیر شعارزدگی و... مواجه نیستید و در این سریال یك ماجرای عشقی را تعریف كردیم كه در دهه پنجاه رخ میداد و خب این عشق به نوعی با حوادث تاریخی و سیاسی آن دوران همراه گشت در واقع در این سریال ما از قصه به تاریخ رسیدیم و همین موضوع هم در نهایت باعث گشت تا كارمان سیاست زده نشود.
وی افزود: متاسفانه صدا و سیما در تلاش بود تا یك پایان الحاقی را به قسمت آخر پروانه اضافه كند كه ما تا این لحظه مقاوت كردیم و بیشك اگر این اتفاق بیفتد از تلویزیون به شدت مایوس میشوم.
«شهرام عبدلی» از بازیگران این مجموعه نیز گفت: در طول چند سال اخیر سطح برنامههای تلویزیون به شدت افت پیدا كرده است و به همین جهت دیگر مانند گذشته ما شاهد استقبال مخاطبان نسبت به آثار این رسانه نیستیم.
متاسفانه بینندگان تلویزیونی بیشتر جذب آثار ماهوارهای شدهاند
وی اظهار داشت: متاسفانه بینندگان تلویزیونی بیشتر جذب آثار ماهوارهای شدهاند و اكثر سریالهای كه در این رسانه هم تولید میشود شكل انحصاری دارد و صرفا در اختیار یك اكیپ خاص است و به همین جهت اكثر بازیگران و كارگردانان مطرح ما این روزها بیكار هستند.
این بازیگر سینما و تلویزیون تاكید كرد: جای تعجب دارد در شرایط كنونی تلویزیون به جای آنكه مخاطبان را باردیگر با ساخت برنامههای خوب بازگرداند اصلاحات خود را هر روز بیشتر میكند.
عبدلی افزود: این روزها ملاك بازیگران در انتخاب یك نقش در درجه اول پرداخت به موقع دستمزد است و در مراحل بعدی به این موضوع فكر كند كه آیا نقشی كه قرار است آن را ایفا كند اگر به اعتبار حرفهای او كمك نمیكند حداقل از آن كم نكند و در ادامه بازیگر مسائلی را مانند فیلمنامه ،كارگردان و تهیهكننده را در نظر میگیرد.
سپس «نیما رییسی» بازیگر نقش «طالبی» در این سریال در پاسخ به این پسش كه چه تفاوتی بین سریال های پرمخاطب دهه هشتاد و هفتاد با مجموعه های پرمخاطب امروز افتاده است، گفت: قرار نیست ما به واسطه برنامه یا سریال سازی به جنگ رسانههای دیگر برویم ؛ این روزها متاسفانه شرایط مناسبی بر سریال سازی حاكم نیست.
تلویزیون در شرایط كنونی دیگر بیرقیب نیست
رییسی اظهار داشت: به همین جهت ما شاهد ریزش مخاطب هستیم از طرفی در شرایط كنونی تلویزیون دیگر بیرقیب نیست و مخاطبان به بسیاری از رسانهها دسترسی دارند.
وی افزود: در مورد سریال «پروانه» هم باید بگویم وقتی فیلمنامه این كار را خواندم از همان ابتدا متوجه شدم كه با یك كار حرفهای سر و كار دارم كه همه عناصر در آن به درستی قرار دارد.
وی ادامه داد: از طرفی در طول چند سال اخیر با وجود كم كاریام در عرصه بازیگری بیشتر در نقشهای مثبت حضور داشتم به همین خاطر به دنبال فرصتی میگشتم تا در نقش متفاوتی ظاهر شوم و سریال «پروانه» این امكان را در اختیارم قرار میداد تا یك نقش منفی را به دور از كلیشههای رایج بازی كنم.
رییسی گفت: در طول كار هم انرژی بسیار خوبی را از عوامل دریافت كردم و در بسیاری از صحنهها به دلیل میزانسن و دكوپاژ خوب اصلا فكر نمیكردم كه جلوی دوربین ظاهر شدم و حس می كردم كه زندگی میكنم.
کد خبر: 58095
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcgnz9n.ak97y4prra.html