مدیر گالری ملک:
موفقيت اكسپو به مديران نهادها و وزارتخانه ها بستگي دارد
7 تير 1391 ساعت 11:17
وحید ملک مدیر گالری ملک و پاسارگاد معتقد است: اگربرگزاری اکسپو را یک ماراتن فرض کنیم که از سال ۸۳ شروع شده است باید تاکنون شاهد اتفاقات خوبی در این عرصه میبودیم، اما از نظر زمانی و ارزیابی قیمت آثار هنری نه تنها ماراتنی نبوده بلکه روند نزولی داشته به دلیل این که از تجربیات گذشته استفاده نشده است و این ضعفی برای هنرهای تجسمی محسوب میشود که باید آسیب شناسی شود.
به گزارش هنرنیوز به نقل از روابط عمومی اکسپو۹۱، ملک گفت: خوشحالم از این که اکسپو برگزار شد. اصولا تمام رویدادها نقاط قوت و ضعفی دارند و بخشی از این ضعف میتواند ارتباطی به برگزارکنندگان آن نداشته باشد. هر اتفاق و رویدادی که از نظر کمی درعرصه هنرهای تجسمی رخ دهد نتایج خوبی خواهد داشت. تلاش برگزار کنندگان اکسپو ۹۱خوب بود، اگر اقدامات این کار در سال گذشته شروع می شد به تناسب تلاش همکاران نتایج بسیار بهتری میتوانستند بدست آورند اما دراین زمان باقی مانده امیدوارم نتایج خوبی کسب کنند و درعرصه هنرهای تجسمی شاهد رشد کمی و کیفی باشیم و آن را گسترش دهیم. درهر پروژه تجربیاتی بدست می آید که باید آسیب شناسی شود. نبود این ایراد به دلیل عدم یک کارگروهی در طی این سالهاست که تکامل نیافته است.
وی با اشاره به جذب بودجه نهادهای دولتی ادامه داد: برگزار کنندگان آنچه که در توان داشتند ارائه کرده اند و موفقیت این اکسپو به لطفی است که مدیران و وزرا باید داشته باشند. این فرصت خوبی است تا هر مسئول از فرهنگ وهنر کشور خود حمایت کند و به عنوان یک مسئول یک کار تشویقی در این جهت انجام دهد. در واقع یکی از مسوولیت های تک تک ما حمایت از فرهنگ و هنر کشور است. ضمن اینکه با خرید آثار هنری فضای بصری نهادها یک فضای بصری فرهنگی می شود که به نوعی یک غذای روحی هم برای کارمندان و هم برای ارباب رجوع ها را فراهم می کند که تاثیر بسزایی دارد. مسوولان باید از این فرصت بهره برده و از فضای ایجاد شده نهایت استفاده را ببرند.
ملک درباره نقش گالری ها در برگزاری اکسپو نیز اظهار کرد: حضور گالری ها در برپایی اکسپو یک روال در تمام دنیاست. کار هنرمند خلق اثر است و ارائه اثر به مخاطبان کار گالری دار است. حضور پررنگ تر مدیران گالری ها زمانی دیده می شود که بتوانند در کنار انتخاب یک مجموعه با ارائه خاص و چیدمان خودشان فعالیت کنند. این یکی از نقاط ضعف اکسپو امسال است که گالری شرکت کرده است اما نقشی درچیدمان آثار ندارد.
درواقع بخشی از هویت گالری به چیدمان، نوع و نحوه آن و نحوه فروش و ارائه اثر و توضیحات اثر بر می گردد که این بخش مهم از ما گرفته شده است در نتیجه آثار هنری نمی توانند ارتباط موثری با بیننده برقرار کنند چرا که توضیحی درباره اثر وجود ندارد. طبیعتا هیچ تیم برگزاری نمی تواند شناختی که مدیر گالری از هنرمندش دارد داشته باشد.
مدیر گالری ملک با اعتقاد بر این که مدیر گالری است که به صورت کارشناسی شده قیمت آثار هنری را مشخص می کند گفت: عموما ما دونوع قیمت گذاری داریم. یک قیمت سمبلیک است و یک قیمت واقعی که با عرضه و تقاضا رابطه تنگاتنگی دارد. هدف زورآزمایی نیست و تا زمانی که فروش نداشته باشید این قیمت گذاری سمبلیک است و معنا و مفهومی ندارد. بهترین کسی که قیمت اجرایی را می داند مدیر گالری است کسی که حرفه ای است و به خوبی می داند به چه شکل کار کند و چطور منطقی از اثر هنرمند دفاع کرده واثر هنری را به شیوه اجرایی به فروش برساند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: مفاهیم را باید به درستی اجرا کنیم اگر در قالب اکسپو ارائه می شود مفهوم فروش است و باید از افرادی که قابلیت عرضه دارند و کارشناس هستند بهره بگیریم چرا که در اکسپو بخش اقتصاد هنر مطرح است و نیازمند حضور مدیران گالری که توانایی فروش دارند هستیم. در بخش بی ينال نیز حضور هنرمندان برای ارائه کارهای هنری بیشتر است چرا که اینجا جنبه هنری آثار مطرح است ودیگر فروش نیست بنابراین هنرمندان نقش مهمی را ایفا می کنند.
امیدوارم از تجربیات سالهای گذشته بهره برده و به دور از هر گونه گلایه و با صمیمیت نقاط ضعف و قوت کار را آسیب شناسی کنیم تا بتوانیم در سال های آینده اکسپو پرقدرت و پر بهره ای را پیش رو داشته باشیم.
اكسپو ۹۱ (نمايشگاه فروش آثار هنرهاي تجسمي كشور) از سوي بنياد فرهنگي ، هنري رودكي تا ۱۲ تير ماه در تالار وحدت ادامه دارد.
کد خبر: 42641
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcgq39t.ak9xt4prra.html