دکترمهدی آذر برزین در گفتگو با هنرنیوز:
بازیهای وارداتی سبب ناهنجاری کودکان میشود
28 دی 1392 ساعت 11:06
رییس انجمن بازیها و ورزش کودکان کشور گفت: متاسفانه بیشتر بازیهای رایانهای کشور به دلیل وارداتی بودند، خشونت و ناهنجاریهای مختلفی را به کودکان ما منتقل میکنند و به همین دلیل لازم است که ما بازیهایی متناسب با فرهنگ خودمان را تولید کنیم.
دکتر مهدی آذر برزین رییس انجمن بازیها و ورزش کودکان کشور در گفتگو با خبرنگار هنر نیوز در مورد بازیهای رایانهای افزود: باید بپذیریم که ما در زمانهای زندگی میکنیم که تکنولوژی یکی از ابزارهای لاینفک امروزه دنیای ما است و هر چه جلوتر برویم این تکنولوژی بیشتر در زندگی ما نمود پیدا خواهد کرد. بنابراین ما باید خودمان را با فضای تکنولوژی روز تطابق بدهیم
وی اضافه کرد: یکی از بحثهای مهم امروزه ما، بحث کودکان ما است که از الان باید با تکنولوژی روز آن هم در سطح جهانی، آشنا شوند. ضمن اینکه باید بپذیریم که بخشی از این تکنولوژی، با زندگی آنان مرتبط خواهد بود. بنابراین یکی از ابزارهای تکنولوژی امروزه، «بازیهای رایانهای» است. بازیهای رایانهای سالیان سال است که در جهان برای بچهها تولید میشود و ما نمیتوانیم بچههای خودمان را از این بازیها جدا کنیم بلکه باید بازیهایی متناسب با فرهنگ خودمان را تولید کنیم.
دکتر مهدی آذر برزین ادامه داد: متاسفانه بیشتر بازیهای رایانهای کشور به دلیل وارداتی بودند، خشونت و ناهنجاریهای مختلفی را به کودکان ما آموزش میدهند و به همین دلیل لازم است که ما بازیهایی متناسب با فرهنگ خودی را تولید کنیم.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: ما برای اینکه از تکنولوژی روز عقب نمانیم و کودکانمان از بازیهای رایانهای استفاده کنند. نیاز است که مسئولین کشور به بازیهای رایانهای توجه کنند. ضمن اینکه توجه به بازیهای رایانهای یکی از فرمایشات مقام معظم رهبری است که اخیرا طی سخنانی اعلام کردند که باید به این بازیها توجه بیشتری بشود.
رییس انجمن بازیها و ورزش کودکان کشور با بیان اینکه شاید افکار عمومی، نظرش این باشد که بچههای ما امروزه خیلی به سمت بازیهای رایانهای رفتهاند خاطر نشان کرد: اگر چه بحث کیفیت بازیهای رایانهای مهم است اما ما در حال حاضر، روی بحث کمیت بازیهای رایانهای درکشور کار میکنیم و معتقدیم باید بازیهای مورد نیاز کودکانمان را تهیه کنیم اما به این شرط که بومی و فرهنگ سازی در این رابطه انجام شده باشد. بنابراین ما منعی نمیبینیم که بچهها از بازیهای رایانهای استفاده نکنند اما به شرطی که با سن و سال بچهها متناسب باشد.
دکتر مهدی آذر برزین گفت: بنیاد ملی بازیهای رایانهای که حدود ۷ سالی است به دلیل پاسخگویی به این بخش از نیاز جامعه تشکیل شده است طی همین سالها، فعالیتهای خوبی را انجام داده است که طراحی و ساخت بازی رایانهای «رنگاشی» که متعلق به گروه ۳ تا ۶ سال میباشد یکی از این فعالیتها است.
وی افزود: ما به عنوان انجمن بازیها و ورزش کشور برای اینکه بچههای ایرانی از دنیای روز بازیها، جدا نشوند وارد این عرصه شدیم تا هر کمکی که از دستمان بر میآید انجام دهیم. اما از سوی دیگر، در این زمینه، آسیب جدی در حوزه بازیهای رایانهای وجود دارد که یکی از آنان، بحث چاقی وعدم تحرک بچهها است که به دلیل طولانی مدت نشستن پشت دستگاههای رایانهای، آسیبهای جدی در انتظار آنها است. لذا ما برای اینکه هم کمک کنیم که بچهها استفاده لازم، علمی و فرهنگی را ازاین بازیها ببرند وهم اینکه بتوانند در کنار آن، میزان تحرک جسمی خود را با نوع بازی که انجام میدهند تنظیم کنند وارد میدان شدیم.
رییس انجمن بازیها و ورزش کودکان کشور ادامه داد: ما تلاش کردیم در کنار بنیاد ملی بازیهای رایانهای، از محتوای بازیهای رایانهای برای ایجاد تحرک و فعالیت بدنی بچهها غافل نشویم. هم اکنون دو نرم افزاری وجود دارد که حرکات ورزشی را انجام میدهند و ما قصد داریم که آنان را افزایش دهیم و این کار تقریبا امسال کامل شده و ما چون فعالیتهای بدنی را مکمل بازیهای رایانهای میدانیم لذا انجمن بازیهای رایانهای و ورزش کشور قصد دارد در یک تعامل با بنیاد ملی بازیهای رایانهای این کار را انجام دهد.
وی در خاتمه تاکید کرد: سختترین مشکل ما در عرصه بازیهای رایانهای؛ بچههای گروه الف است که موسسه اسرا، موسسهای در کشور است که بازیهای رایانهای را طبقه بندی میکند و خانوادهها باید به هنگام خرید بازیهای رایانهای برای کودکان خود به این طبقه بندی توجه کنند تا آسیبی به بچهها نرسد.
کد خبر: 68111
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcgqq93.ak97q4prra.html