گزارش هنرنیوز از آئین گشایش جشنواره هنرهای تجسمی فجر؛

میرهاشمی: جشنواره نیازمند اتاق فکر است!

15 بهمن 1391 ساعت 12:54

پنجمین جشنواره بین‌المللی هنرهای تجسمی فجر، دیشب با حضور وزیر ارشاد و تقدیر از محمود شالویی به عنوان بنیان‌گذار این جشنواره در موزه هنرهای معاصر تهران آغاز به کار کرد.



به گزارش هنرنیوز، پنجمین جشنواره بین‌المللی هنرهای تجسمی فجر با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، معاون هنری ارشاد، سرپرست مرکز هنرهای تجسمی، مدیر سابق مرکز هنرهای تجسمی و جمعی از هنرمندان گشایش یافت.

در آغاز این مراسم اصغر امیرنیا سرپرست مرکز هنرهای تجسمی و دبیر این دوره از جشنواره هنرهای تجسمی فجر ضمن گرامی‌داشت ایام پیروزی انقلاب اسلامی، گفت: عزت و افتخار این انقلاب مرهون شهدای انقلاب است که سبب شدند بستری برای بیداری اسلامی فراهم شود.
امیرنیا با اشاره به آثار پنجمین جشنواره گفت: هنرمندان جشنواره هنرهای تجسمی فجر را یک پدیده جریان ساز می دانند. جشنواره فجر می‌تواند جامعه دانشگاهی را هدفمند سازد و از این رو دانشجویان باید نقش مؤثری در ترویج فرهنگ ایرانی - اسلامی داشته باشند . جشنواره فجر این مسیر را برایشان هموار می‌کند تا به واسطه آثارشان در جشنواره هنرهای تجسمی فجر پیامشان را به ایرانیان مسلمان برسانند.

امیرنیا درباره انتخاب موضوع برای رشته های گوناگون جشنواره امسال به این نکته خاطر نشان شد که: موضوعی شدن جشنواره تنوع آن را سبب شده و بر تفاوت دوسالانه‌ تجسمی با جشنواره هنرهای تجسمی به عنوان جشنواره جشنواره‌ها نیز تأکید می‌کند.
وی با تاکید بر این نکته که سطح جشنواره تجسمی فجر به عنوان مهم‌ترین رخداد در عرصه تجسمی قابل قبول است گفت: انتظار داریم، هنرمندان پیشکسوت با حضور خود به جشنواره غنای بیشتر ببخشند.

امیرنیا درباره بخش پیامبر(ص) نیز عنوان کرد: این بخش از جشنواره نوری عظیم جشنواره فجر تاباند و با استقبال خوبی از سوی هنرمندان رو به رو شد. هنرمندان با خلق آثار خود به معاندین اسلام پاسخی کوبنده دادند.

سرپرست مرکز هنرهای تجسمی در پایان سخنان خود ابراز امیدواری کرد جشنواره هر بار پربار‌تر برگزار شود تا جایگاه هنر ایران را هر چه بیشتر در جهان مشخص کند.
در ادامه این مراسم سید عباس میرهاشمی دبیرکل پنجمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر در سخنان خود از همه کسانی که برای برگزار شدن این جشنواره تلاش کردند قدردانی کرد و از محمود شالویی مدیر سابق دفتر هنرهای تجسمی وزارت ارشاد نیز به پاس تلاشی که در راستای استمرار این جشنواره داشته است، تشکر کرد.

وی هم‌چنین گزارشی از چگونگی برگزاری این دوره از جشنواره ارائه داد و گفت: امسال جشنواره تجسمی فجر در ۹ رشته اصلی و ۲ رشته مکمل برگزار شد که در مجموع ۱۱ هزار و ۵۰۰ اثر در ۹ رشته هنرهای تجسمی و ۱۶۰۰ اثر در بخش مکمل به دبیرخانه جشنواره رسید و از ۹ رشته ۶۶۳ اثر به بخش رقابتی راه یافت که آثار این بخش در موزه امام علی (ع) و فرهنگسرای نیاوران به نمایش در می آید.

دبیرکل پنجمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر درباره بخش ویژه پیامبر اکرم (ص) این گونه بیان کرد: در این بخش ۱۲۵ اثر به هنرمندان پیشکسوت سفارش داده شد که امروز آن‌ها را در موزه هنرهای معاصر می بینیم. این آثار اندوخته ای بزرگ بر ای گنجینه‌های هنری کشور خواهد بود. ضمن آنکه گالری شماره ۲ هم میزبان آثاری از زنده‌یاد محمود جوادی‌پور خواهد بود که در دوره‌های گذشته این جشنواره ریاست افتخاری جشنواره را برعهده داشت.

وی درباره هنرمندان شرکت کننده در این دوره از جشنواره خاطرنشان کرد: در این دوره از جشنواره بیشترین آثار از سوی هنرمندان مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد به بالا به دست ما رسیده و برخلاف دوره‌های قبل که هنرمندان پایتخت نشین بیشترین حجم آثار را در جشنواره داشتند،‌ امسال شهرستانی‌ها بیشترین آثار را ارسال کردند و این موضوع نشان دهنده گسترش جشنواره هنرهای تجسمی فجر به دیگر استانهاست.

میرهاشمی با اشاره به برگزاری جشنواره در ۱۱ استان کشور ابراز امیدواری کرد که دیگر استان‌ها هم به همکاری با این جشنواره بپردازند و برای ساخت سالن‌ها و گالری‌های مخصوص نمایش آثار هنری همت کنند.به هر روی عرصه هنرهای تجسمی نیازمند یک اتاق فکر پویا با برنامه‌هایی با افق بلندمدت است.

میرهاشمی از کمبود فضاهای نمایشگاهی یاد کرد و درباره عدم همراهی فرهنگستان هنر برای در اختیار گذاشتن گالری‌های مؤسسه صبا گفت: نیاز به گالری‌ها و فضاهای نمایشگاهی برای آثار جشنواره هنرهای تجسمی به شدت احساس می‌شود و ما این نیاز را با تمام وجود احساس کردیم. مؤسسه صبا در حالی که یکی از بزرگترین گالری‌های پایتخت ر ا در اختیار دارد به یکباره و علیرغم برنامه قبلی، ما را در نیمه راه تنها گذاشت و مجبور شدیم که آثار این دوره را در موزه امام علی (ع) و فرهنگسرای نیاوران به نمایش بگذاریم.

وی در ادامه گفت: ما معتقدیم، آثار هنرمندان برکت بزرگی را برای خدمت‌گذاران به جا می‌گذارد و نمی دانیم چرا دوستان ما در فرهنگستان هنر خود را از این برکت بی بهره گذاشتند.
وی در پایان کلام خود ابراز امیدواری کرد که مسئولان از هم اکنون با ایجاد اتاق فکر و پی ریزی جشنواره ششم فجر باعث رونق بیشتر هنرهای تجسمی شوند.

در ادامه این مراسم و در حضور وزیر ارشاد از تلاش‌های محمود شالویی به عنوان بنیان‌گذار جشنواره هنرهای تجسمی فجر تقدیر شد و یکی از تابلوهای «ایران درودی» به وی اهدا گردید.
امروز هم در موزه امام علی بخش رقابتی جشنواره فجر گشایش می‌یابد.


کد خبر: 53711

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcgqu9n.ak9wq4prra.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com