گزارش هنرنیوز از روز غار پاک؛
نخستین همایش اکوتوریسم و غارها برگزار شد
4 مهر 1393 ساعت 13:42
به مناسب روز جهانی «غار پاک» نخستین همایش «اکوتوریسم و غارها، توسعه پایدار و جوامع محلی» در محوطه بیرونی غار نخجیر در استان مرکزی با حضور جمعی از مقامات استانی و کشوری برگزار شد.
به گزارش هنرنیوز، حسین حسینی - مدیر کل اداره میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی -با اشاره به این که هدف اصلی بهرهبرداری درست و مطلوب از منابع طبیعی کشورمان است، تصریح کرد: غار نخجیر یکی از زیباترین غارهای کشور است که باید با ظرفیت مناسب مهمانپذیر گردشگران باشد.
او با تأکید بر این که برای بهرهبرداری از منابع نیا زمند نگاه علمی و آموزش هستیم، گفت: در همین راستای برای اجرای برنامه امروز از حدود دو ماه پیش با انجمن غار و غارشناسی ایران جلسات هم اندیشی برگزار کردیم.
جواد نظام دوست – رییس انجمن غار و غارشناسی ایران – نیز با اشاره به این که غارها را مکان مقدسی هستند که به کمک گستردگی آب ، کارگردانی زمان و تحلیل کنندگی خالق یکتا درست شدهاند، تأکید کرد: همگان باید در حفظ و نگهداری آنها باید کوشا باشیم.
او با اشاره به صحبتهای حسینی که غار نخجیر را یکی از زیباترین غارهای ایران خوانده بود،گفت:غارها برای ما غارنوردان و غارشناسان مثل فرزندانمان هستند. آیا شما می توانید بگویید کدام فرزند را بیشتر دوست دارید؟ هر فرزند برای شما جایگاه خودش را دارد. برای ما هم هر غار قابلیت خود را دارد.
در این مراسم همچنین زند وکیل -معاون عمرانی استانداری استان مرکزی- نیز منابع طبیعی را یکی از موهبتهای الهی دانست که باید از آنها بهرهبرداری درست کرد.
وی اعلام کرد : ما ۷۵ غار در استان داریم که باید از آنها بهرهبرداری درست شود.
او در مورد غار نخجیر اظهار کرد: این غار از قابلیتهای خوبی برخوردار است . به لحاظ معماری طبیعی یکی از زیباترین غارها است. همچنین نزدیک بودن این غار به استانی که ۵ میلیون نفر جمعیت دارد و همجواری آن به چندین جاذبه گردشگری دیگر مانند شهرمحلات، بیت امام در خمین باعث هم افزایی پتانسیلهای گردشگر ی برای این غار میشود.
معاون عمرانی استانداری تأکید کرد: شاید به عقیده بعضیها تعارضی میان حفظ و نگهداری محیط زیست و ورود گردشگران وجود داشته باشد اما هنر مسئولان و NGOها این است که حرکت درستی را برنامه ریزی کنند تا از پتانسیلهای موجود بهرهبرداری لازم انجام شود.
زند وکیل با بیان این که نباید درب غارها بر روی گردشگران بسته شود، افزود: نباید فقط دانشجویان یا قشر خاصی را در غارها پذیرایی کرد. بلکه با حرکتی صحیح باید از این پتانسیلها استفاده کرد و موجب اشتغالزایی شد. همچنین در این راه جوامع محلی نیز میتوانند در این کمک شایانی کنند.
سمیعالله حسینی مکارم نیز گردشگری را سر لوحه توسعه اقتصاد خواند و گفت : این صنعت امروز نقش مهمی در توسعه سیاسی، فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی دارد و حدود ۵۰ کشور جهان بر همین اساس برنامهریزی میکنند.
معاون توسعه مدیریت سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اظهار کرد: ما همانند ۱۵۰ میلیون کشور جهان ،باید توسعه گردشگری را جزء برنامه های توسعه کشور جای دهیم .
وی با بیان اینکه ۵۰ کشور جهان صنعت گردشگری را در اولویت اول برنامه های توسعه کشورخود قرار داده اند افزود: ۶ درصد تولید ناخالص داخلی کشور های جهان از صنعت گردشگری ایجاد می شود و از هر ۹ نفرشاغل یک نفر در بحث خدمات گردشگری مشغول به کار است
او ادامه داد:همچنین گردشگری در مسائل سیاسی و فرهنگی ، صلح نقش بسزایی دارد تا جایی که پس از جنگ جهانی دوم کشورهای اروپایی با حذف روادید به این مسأله کمک کردند.
حسینی مکارم با اشاره به این که امسال دولت یازدهم توجه خاصی به گردشگری داشته است، افزود:در سال جاری ظرفیت هتلها برای گردشگران خارجی سه استان فارس، اصفهان و شیراز تکمیل شده بود.
او خاطرنشان کرد: در جامعه ای که فروش نفت و اشتغال آن دچار بحران است گردشگری میتواند راهگشا باشد و با توسعه آن میتوان از این بحران عبور کرد.
کد خبر: 75041
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcgqz9u.ak9nt4prra.html