نبرد خونين شيعه- سني در فيلم دانمارکي

10 بهمن 1386 ساعت 12:52




 



"به سلامت برو ای حمیل" نام فیلمی است که در کشور دانمارک توسط یک کارگردان عرب تبار تهیه شده است. موضوع اصلی این فیلم فتنه انگیزی درباره ادعای نبرد شیعیان و اهل سنت است. 
  این فیلم نبردی خونین میان شیعیان و سنی ها را به تصویر می کشد. فیلم سینمایی مذکور برای شرکت در یک مسابقه رسمی، به جشنواره بین المللی فیلم "روتردام" که در کشور هلند برگزار می شود، ارسال شده و به نمایش در آمد.
"عمر شرقاوی" متولد دانمارک، کارگردان این فیلم جنجال برانگیز است. پدر وی فلسطینی و مادرش دانمارکیست. او برای طبیعی تر نشان دادن فیلمش از برخی بازیگران عرب غیر سرشناس که در کشور دانمارک اقامت دارند، استفاده کرده است.
"شرقاوی" پس از اینکه فیلمی را که ساخته غیرطایفه ای و بی طرف خواند، در مورد فیلمش گفت: این فیلم برای فهماندن اختلافات تاریخی موجود میان مذاهب مختلف اسلامی به اعراب افراطی، مهم است.
سازندگان فیلم اعلام کرده اند که این اولین فیلم سینمایی است که در این زمینه ساخته شده و به رغم اینکه این اولین فیلم این کارگردان بوده اما موفقیت چشمگیری بدست آورده است.
حوادث این فیلم جنگی در دانمارک اتفاق افتاده و موضوع فیلم در مورد شیعیان و سنی های مقیم این کشور است. در این فیلم، ابتدا برخی اختلافات موجود میان مسلمانان به نمایش درآمده و سپس نشان داده می شود که پیروان هر طرف چگونه به انتقام گیری و کشتن یکدیگر می پردازند.
عنصر خشونت در این فیلم به قدری پررنگ است که آزار و انتقام گیریهای جسمانی را به نمایش می گذارد و نشان می دهد که چگونه پیروان این دو مذهب خون یکدیگر را بر زمین می ریزند.
با این حال، این فیلم به دور از نظارت مسلمانان و در یک منطقه غیر اسلامی ساخته شده است. همچنین اصطلاحات بد و فحاشی بسیاری را از زبان پیروان دو طائفه به نمایش گذاشته شده و علاوه بر آن نیز برخی القاب قدیمی و ناپسند مانند "نواصب" و "روافض" که به ترتیب برای سنی ها و شیعیان به کار می رفته، مورد استفاده قرار داده می شود.
در برخی بخشهای این فیلم، پیروان دو مذهب اصطلاح "کافر" را برای یکدیگر به کار می برند و به گفته برخی از افرادی که فیلم را دیده اند، در برخی از قسمت های آن نیز از اصطلاحات بسیار رکیک شرم آور استفاده شده است.
برگزار کنندگان این جشنواره اعلام کردند که این فیلم به شدت مورد استقبال تماشاچیان و شهروندان هلندی قرار گرفته است.
گفتنی است بسیاری از مسلمانان و اعراب مقیم هلند از تولید و پخش این فیلم ابراز نارضایتی و خشم کردند.
"کامل حسین" یک عراقی مقیم هلند است. وی در این مورد می گوید: در این فیلم از موضوعی حساس که باید با آن بسیار آرام برخورد کنیم، سوء استفاده شده است و تنها هدف این مسأله، سودجویی کارگردان و تهیه کننده آن است.
"منتهی صالح" از دیگر عراقیان مقیم هلند است. وی در این مورد می گوید: این فیلم با تکیه بر اوضاع بحرانی عراق و برخی اختلافات موجود میان پیروان این دو مذهب در عراق که اصلا واقعیت هم ندارد، به دنبال سودجویی است و دلیل این مساله آن است که می بینیم عراقی های پیرو این دو مذهب در کشورهای دیگر و حتی در هلند، هیچ گونه مشکلی با یکدیگر ندارند.
در یکی از صحنه های این فیلم که خشم بینندگان مسلمان را به شدت برانگیخت نشان می دهد که تعدادی از مسلمانان حاضر به ورود به یکی از مساجد نمی شوند و علت این مساله آنست که مسجد به پیروان مذهب دیگر اختصاص دارد.
"ثائر احمد" از عراقیان مقیم شهر "روتردام" در کشور هلند است. وی پس از اینکه این فیلم را دروغین خواند، می گوید: من بارها به دانمارک سفر کرده ام و اصلا مسلمانان این کشور به هیچ وجه چنین رفتارهایی نسبت به یکدیگر ندارند

 

منبع: رجانیوز


کد خبر: 652

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcgrx934ak9n.pra.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com