گلایه هنرمندان تئاتر

قراداد نمایش های سال 88 تسویه نشده است

7 شهريور 1389 ساعت 10:27


بعد از گذشت یک سال از اجرای آثار نمایشی در سال 88 هنوز برخی گروه‌های تئاتری به صورت کامل مبلغ تعیین شده قرارداد خود را از انجمن هنرهای نمایشی ایران دریافت نکرده‌اند.
به گزارش هنر نيوز به نقل از مهر، تئاتر ایران همواره با مشکلات و معضلات مالی دست به گریبان بوده است که طی سالهای گذشته بارها و بارها مطرح شده‌اند . اکنون هم برخی گروههای نمایشی پس از یک سال یا حتی بیشتر از پایان اجراهای نمایش خود کل مبلغ قرارداد منعقد شده را دریافت نکرده اند.
در دوره گذشته مدیریت اداره‌کل هنرهای نمایشی حسین پارسایی مدیرکل وقت بارها و در نشست‌های خبری مختلف اعلام کرد که این معضل تا حد زیادی برطرف شده و قرارداد گروههای نمایشی نهایتا طی مدت شش ماه بعد از اجرای نمایش با آنها تسویه می‌شود. اما مشکل کماکان وجود دارد و بسیاری از گروه‌هایی که نمایش خود را در سال 88 به صحنه برده‌اند هنوز کل مبلغ قرارداد خود را دریافت نکرده‌اند.
محمد یعقوبی کارگردان نمایش "خشکسالی و دروغ" که نمایش خود را تابستان سال 88 در سالن چهارسوی مجموعه تئاتر شهر به صحنه برد در این باره به خبرنگار مهر گفت: با گذشت یکسال از اجرای نمایش هنوز بخشی از مبلغ قرارداد به ما پرداخت نشده و در پیگیریهایی که دستیار من انجام داد جوابی قطعی و مشخص نگرفته ایم .
سعید شاپوری کارگردان نمایش "مهر هفتم" که شهریورماه سال گذشته نمایش خود را در سالن قشقایی تئاتر شهر اجرا کرد با اشاره به تسویه نشدن مبلغ قرارداد منعقد شده با اداره‌کل هنرهای نمایشی گفت: حدود یکسال است که اجرای "مهر هفتم" به پایان رسیده ولی هنوز مبلغ قرارداد منعقد شده با ما تسویه نشده است. وقتی درباره این موضوع پیگیری می‌کنیم به ما گفته می‌شود که پول نداریم.
وی خاطرنشان کرد: در زمان شروع اجرا تنها تن خواهی در اختیار گروه قرار گرفت و بخش اعظمی از هزینه‌ها را هم خودم تأمین کردم. برخی از عوامل نمایش نیاز دارند دستمزد خود را دریافت کنند و من مجبورم بازهم بخشی از این مبالغ را خود تأمین کنم. دیگر با این وضعیت نمی‌توان به راحتی از بازیگرها و دیگر عوامل اجرایی خواست تا در تولید و اجرای یک اثر همکاری داشته باشند. البته خود ما کارگردانها هم با این شرایط رغبت کار کردن را از دست می‌دهیم.رضا حامدی‌خواه دیگر کارگردان تئاتر که سال گذشته نمایش "شهر شطرنجی" را در سالن قشقایی تئاتر شهر به صحنه برد اعلام کرد بخشی از مبلغ قرارداد تعیین شده به گروه اوهم پرداخت نشده است. وی با اشاره به مشکلاتی از این دست که برای تئاتر ایجاد می‌شود تصریح کرد: به تئاتر مانند یک بچه یتیم نگاه می‌شود و مسئولین فراموش کرده‌اند که تئاتر زیربنای سینما و تلویزیون است. آنها می‌دانند که تئاتر نمی‌تواند روی پای خود بایستد با این حال مدام صحبت از بخش خصوصی می‌کنند.
این کارگردان تئاتر با اشاره به اینکه رسانه‌ها و مطبوعات باید دورنمای وسیع‌تر و بلندتری را در تئاتر مورد توجه قرار دهند گفت: واقعا سخت است که بلیتی را با بهای 20 یا 30 هزار تومان برای تماشای یک تئاتر تهیه کرد. مسئولان وقتی صحبت از فرهنگ می‌کنند باید برای آن هزینه هم بکنند. اگر ادعای فرهنگ و تمدن و ملیت داریم باید برای آن سرمایه‌گذاری کنیم. هیچگاه شرایط کشور ما به گونه‌ای نبوده که تئاتر روی پای خود بایستد مگر در مواردی انگشت شمار که دلیل آن هم انجام کارهای زیر بنایی بوده است.
حامدی‌خواه با اشاره به اینکه شرایط برای اجرای آثار نمایشی در شهرستانها فراهم نیست گفت: چرا من به عنوان یک کارگردان تئاتر نباید بتوانم با قرارداد گیشه چندین ماه اثر خود را اجرا کنم؟ چرا این امکان فراهم نمی‌شود که کارها در شهرهای مختلف اجرا شوند؟
کارگردان نمایش "شهر شطرنجی" تأکید کرد: باید اتفاقی بیفتد که قرارداد تیپ ارتقاء پیدا کند نه اینکه اداره‌کل هنرهای نمایشی بگوید که از پس همین قرارداد هم بر نمی‌آید.
کتایون فیض‌مرندی کارگردان نمایش "پیچ تند" هم که سال گذشته در سالن سایه به صحنه رفت، با اشاره به پرداخت نشدن درصدی جزیی از قرارداد نمایش گفت: این مشکلی است که طی سالها برای گروههای تئاتری وجود دارد.


کد خبر: 15894

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcgt79q.ak9ny4prra.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com