«اژدها وارد میشود» پرخرجترین فیلم مانی حقیقی
20 بهمن 1394 ساعت 15:19
مانی حقیقی کارگردان فیلم سینمایی اژدها وارد میشود در نشست مطبوعاتی این فیلم گفت: به هیچ عنوان اعتقادی به فیلمساز مؤلف به گونهای که امروزه در سینمای ایران تعریف میشود، ندارم.
به گزارش هنرنیوز؛نشست فیلم سینمایی «اژدها وارد میشود» به کارگردانی مانی حقیقی دقایقی پیش به کار خود پایان داد.
در این نشست مانی حقیقی کارگردان، کیانا تجمل بازیگر، امیر جدیدی بازیگر، همایون غنیزاده بازیگر، احسان گودرزی بازیگر و همچنین حسین معززی نیا به عنوان منتقد حضور داشتند.
در ابتدای این نشست مانی حقیقی کارگردان اثر درباره محتوای فیلمش گفت: صادقانه بگویم که اساسا در هر نوع فرایند خلق آثار هنری از سمبولیزم متنفرم. به نظرم این یک تنبلی در منتقدین است که به یک سری چیزهایی که فکر میکنند آن را به حقیقت محض یک اثر تعمیم داده و تنها خود را به همان چیزها محدود میکند. من همیشه در فیلمهایم فضایی را خلق میکنم که حس پنهانی در فیلم به وجود میآورد به گونهای که فیلم مرا به یک بازی تبدیل میکند که همه ما سرگرم آن بازی میشویم. درست همانند اتفاقی که در فیلم کارگرها مشغول کارند، افتاد.
وی افزود: «اگر فیلم اژدها وارد میشود»، خیالی بود نمادین میبود. در حالی که این فیلم یک فیلم واقعی است و یک فیلم زمانی که واقعی باشد نمیتواند استعاره، سمبولیک و نمادین باشد. شما زمانی که فیلم را تا آخر تماشا میکنید دیگر جای سؤالی برای پرسیدن از خالق اثر درباره واقعی یا نمادین بودن آن پیش نمیآید.
معززینیا منتقد سینمای کشورمان هم در ابتدای سخنان خود گفت: حضور کسی چون من در این جا کاملا زاید است. همچون دیگر جشنوارههای جهان، منتقد باید فیلم را ببیند و بعدا نظر خود را منتشر کند.
معززینیا در ادامه عنوان کرد: درباره فیلم باید بگویم فیلم اژدها وارد میشود با یک فاصله قابل توجه نسبت به دیگر فیلمها، فیلم بهتری است. ما همواره در سینمایمان علاقه خاصی به رئالیسم داشتهایم که در این ۳۰ و خردهای سال به آن وفادار بودهایم. به گونهای که زمانی که شخصی از این چارچوب خارج میشود و یک فیلم فانتزی ساخته میشود همه فکر میکنند این فیلم حتما منظوری از ساختش وجود داشته است. به نظر من اینکه بنشینیم و به این فکر کنیم که یک فیلمساز نشسته و نمادها و استعارههای مختلفی را در جای جای فیلم قرار داده و حال مخاطب باید آنها را پیدا کرده و رمزگشایی کند یک چیز مضحک و مسخره است.
معززینیا در ادامه افزود: اهمیت فیلم «اژدها وارد میشود» در منحصر به فرد بودن آن است و مهمتر از آن این است که در فضایی که فیلمسازان میترسند از قالب معمول فیلمهایی که در سینمای ایران ساخته میشوند، خارج شده فیلمی نو و قالبشکن را بسازد. در واقع اهمیت این فیلم در غیرمنتظره بودن آن است. این فیلم یک فیلم تنتنی و ایندیانا جونزی میدانم که در واقع از باورهای مردم جنوب برای روایت داستان خود استفاده کرده است.
مانی حقیقی نیز در ادامه سخنان معززینیا تاکید کرد: هنرمندی که به این شیوه (سمبلیک) فیلم میسازد هنرمندی است که میترسد و حرفهایش را در قالب پنهان میزند ولی من نمیترسم و اگر بخواهم انتقادی کنم شفاف و بیپرده حرفم را میزنم. برای همین اساسا از بیخ و بن این نگاه اشتباهی است که بخواهید در این فیلم به دنبال معنا و لایههای پنهان باشید. این نوع نگاه نه حتی به دهه ۶۰ و ۷۰ که به زمان قبل از انقلاب بازمیگردد که شاید فیلمساز با استفاده از آن میخواست که در قالب فیلمسازی نیشی هم به حکومت بزند.
حقیقی درباره نقش اول این فیلم گفت: اگرچه بار درام فیلم به دوش هر سه بازیگر است ولی از نظر من جدیدی نقش اول این فیلم است. به عقیده من بازیگر نقش اول کسی است که جرقه داستان را بزند.
در ادامه سخنان حقیقی همایون غنیزاده بازیگر فیلم درباره انگیزهاش از انتخاب این فیلم گفت: نیازی به صحبت درباره اعتبار آقای حقیقی نیست ولی باید بگویم از همان ابتدا مجذوب فیلمنامه شدم. به گونهای که تنها حدود یک ساعت و نیم خواندن آن طول کشید. از همان ابتدا بسیار هیجان زده شده بودم. فیلمنامه اژدها وارد میشود از آن دسته فیلمنامههایی است که با خودم فکر میکنم چرا داستان فیلم به عقل من نرسید. شخصیتپردازیها و تخیل موجود در فیلمنامه مرا خیلی هیجانزده کرده بود.
امیر جدیدی نیز در این نشست گفت: زمانی که فیلمنامه را خواندم از همان ابتدا درگیر فیلم شدم. من و دیگر دوستان با این پروژه زندگی کردیم ولی خب کار سنگینی بود و اینکه باید خارج از تهران فیلم ساخته میشد.
مانی حقیقی در تکمیل سخنان قبلی خود و پاسخ به این سؤال که چرا در تمامی فیلمهایش جهانبینیاش با یکدیگر فرق میکند، پاسخ داد: باید به یکی از صحبتهای مارگارت تاچر با این مضمون اشاره کنم که میگفت جامعه وجود ندارد. حال من میگویم من به شخصه به جهانبینی اعتقادی ندارم. من تمام تلاشم را میکنم که هر فیلمی که میسازم مخاطب را غافلگیر کنم. در واقع سعی میکنم در فیلمهایم خودم را تکرار نکنم. شما زمانی که فیلم بعدی من تحت عنوان ۵۰ کیلو آلبالو را ببینید بیشتر متوجه این نکته خواهید شد. در واقع من با این فیلم زیرآب کل کارنامه کاریام را خواهم زد.
حقیقی در ادامه افزود: همواره سعیام بر این بود که فیلمساز مؤلف نباشم. چون در سینمای ایران تعریف غلطی از فیلمساز مؤلف میشود. فیلمساز مؤلف در سینمای ایران به این معناست که یک فیلمساز فیلمی را میسازد و آن را تا ابد تکرار میکند.
در این بخش از نشست احسان گودرزی دیگر بازیگر فیلم نیز درباره سمبلیک بودن فیلم اژدها وارد میشود، متذکر شد: در سینمایی که تا حد زیادی خالی از خیال باشد وقتی یک فیلمنامه خیالی را جلوی روی تو میگذارند چرا باید بنشینم و به این فکر کنم که هر یک از این شخصیتها ممکن است به چه کسی یا چه چیزی کنایه بزند بلکه در چنین مواقعی به نظرم باید نشست و با آن رویاپردازی کرد.
کیانا تجمل یکی دیگر از بازیگران فیلم درباره تجربه کار در این فیلم گفت: فیلمنامه را که خواندم احساس کردم یک اتفاق خوب در شرف وقوع است. فیلمی که جای آن حقیقتا در سینمای ایران خالی بود.
حقیقی در ادامه در پاسخ به سؤال یکی از خبرنگاران درباره حواشی جشنواره امسال در باب فرش قرمز و اینکه او نیز در فرش قرمز حضور نیافته است، تاکید کرد: من با احترام به نظر سایر کارگردانان باید بگویم که من برخلاف آقای حاتمیکیا به هیچ عنوان با فرش قرمز هیچ مشکلی ندارم. این یک چیز متداول در سراسر جهان است.
وی در ادامه درباره علت عدم حضورش در فرش قرمز افزود: علت اینکه بر روی فرش قرمز حضور نیافتم به خاطر شیوه بسیار بد اجرای فرش قرمز در جشنواره فیلم فجر است. فرش قرمز به گونهای استقبال از عوامل فیلم است ولی فرش قرمزی که در جشنواره ما گذاشته شده به گونهای است که شما مدتها از ورودتان گذشته و تازه پس از آن از شما خواسته میشود بر روی فرش قرمز قدم بگذارید. این فرش قرمز یک فرش قرمز جعلی و خندهدار است. نمیخواستم تن به سیرک مسخرهای بدهم.
در ادامه نشست اژدها وارد میشود، یکی از خبرنگاران خطاب به مانی حقیقی اعلام کرد که اسامی نامزدهای سیمرغ اعلام شده و فیلم اژدها وارد میشود نیز در ۴ بخش کاندید شده است.
حقیقی در واکنش به این خبر عنوان کرد: خیلی از این بابت خوشحالم. ما به قواعد جشنوارهای تن دادهایم که خودمان به انتخاب خودمان در آن حضور یافتهایم. به همین خاطر من به هیأت انتخاب و معیارهایشان برای انتخاب نامزدها احترام میگذارم. ضمن آنکه اعضای هیأت داوران افراد حرفهای هستند و اگر ما مخالف این اعضا و معیارهایشان بودیم در جشنواره حضور نمییافتیم.
وی افزود: به نظر من انتخاب آنها در فیلم اژدها وارد میشود بسیار خوب و سنجیده بوده است. به گونهای که فکر میکنم دوستانی که نامزد شدهاند به احتمال زیاد از برندگان جشنواره نیز خواهند بود.
حقیقی در ادامه درباره بودجه فیلم اژدها وارد میشود، گفت: این فیلم پرخرج ترین فیلمی بود که تا الان ساختم. در واقع فیلم کمخرجی نبود ولی بودجه متعارفی داشت. ما در این فیلم نیازی نداشتیم که از سرمایهگذاران دولتی چون فارابی استفاده کنیم ولی به نظر من استفاده از یک سرمایهگذار دولتی به هیچ عنوان اشکالی ندارد. در حالی که امروزه در میان بسیاری از فیلمسازان ایرانی باب شده است که با افتخار بگویند مثلا فیلممان را بدون کمک گرفتن از هر گونه بودجه دولتی ساختهایم.
فارس نوشت:معززینیا در پایان این نشست و درباره نامزدی فیلم اژدها وارد میشود، در ۴ بخش از مجموعه جوایز جشنواره امسال گفت: به هیچ عنوان از این خبر شگفتزده نشدم. فیلم اژدها وارد میشود با نظر ترکیب هیأت داوران فعلی جور درمیآید.
معززینیا در ادامه سخنانش درباره سخنانی که درباره فیلمسازان مطرح شد، متذکر شد: خیلیها فکر میکنند اگر نتوانیم در یک فیلم دو سه کلمهای پیدا کنیم و به هم بدوزیم یعنی اینکه فیلمساز جهان بینی ندارد. حقیقی در فیلمهای قبلیاش کمی ساختارشکنتر و بازیگوشانهتر عمل میکرد ولی در اژدها وارد میشود کمی ساختارمندانهتر به این مسئله میپردازد.
کد خبر: 88704
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcgtu97.ak97z4prra.html