یادداشت علیرضا میر علی نقی به مناسبت انتشار آلبوم «صدای یك ستاره»
آواز ستاره ای ، مرا می خواند...
14 اسفند 1390 ساعت 13:50
پژوهشگر صاحب نام موسیقی ایران به مناسبت انتشار آلبوم موسیقایی صدای یك ستاره به آهنگسازی سید مهرداد كیانی یادداشتی را منتشر كرد .
به گزارش هنرنیوز به نقل از پایگاه خبری حوزه هنری در یادداشت سیدعلیرضا میرعلی نقی آمده است:
ارتباط بین نظام های موسیقایی و كیهان شناختی ، ازدیرباز در عرصه تمدن و فرهنگ بشری مطرح بوده است. معروف ترین نظریات مدون در این زمینه ، در فرهنگ های باختر زمینی را باید از عصر طلایی یونان باستان سراغ گرفت . از آرا افلاطون تا یافته های مكتب فیثاغورث ، كه درباره هریك از آنها كتاب ها و مقالات بسیاری نوشته شده است . بشر اعصار پیشین كه زندگانی طبیعی داشت و درربط مستقیم و مستمر با ژرفای ناخودآگاه خویش بود ، منشا نزول اصوات هوش ربا را پهنه نامتناهی آسمان ها و ستارگان رخشانش می دید و منشا تبلور آنها را درقالب سازها از طبیعات می جست .
انسان نواسنج و نغمه پرداز در آن دوران نقطه اتصال آسمان و زمین بود و شاید از همین وجه است كه موسیقی های آن زمان ، در قیاس با موسیقی های یكی دوقرن اخیر بیشتر قریب به فطرت بوده است و به همین دلیل در شنوایی امروز غریب و در غربت است.
امروزه اگر چه مبدا الهام برای موسیقی دانان نه اندیشه های سماوی است و نه ادراكات طبیعی ، با این حال مطالعات بینا رشته ای هنر موسیقی با علم كیهان شناسی از حوزه های جدی برای علاقه مندان این مقوله است .
در بسیاری از كتب و رسالات كهن موسیقی به زبان فارسی نیز اشاراتی به خواستگاه آسمانی آواها و نغمه ها خوانده می شود اشاراتی كوتاه و مختصر كه در عین حال می توانند برای خواستارانش رغبت افزا به تحقیق و تفحص در این زیمنه ناشناخته از پیشینه موسیقی ایران باشند
جدای از همه این میدان های علمی و پژوهشی ، عرصه ای وسیع برای تاملات شخصی ، پژوهش های مركب و گمانه زنی برای به دست آوردن نتایجی فرهنگ خواهانه و زیبا شناسانه پیش روی مشتاقان گسترده است .
سید مهرداد كیانی با تجربه ای در خور، از موسیقی و عكاسی و شناخت بسنده از نقاشی و علوم رایانه ای افق فكری خویش را در یافته های خود ترسیم كرده و به سادگی و روشنی ، دستاورد خود را پیش روی اهل تامل نهاده است . یافته های یادآور همان مصرع زیبایی است كه سالها پیش در كنسرت های پژوهشی و آموزشی از پدر و استاد خویش جناب مجید كیانی والا تبار می شنیدم : " اواز داداختر ، بس روشن است امشب "
جای تبریك دارد انتشار چنین آثار فاخری از سوی مركز موسیقی حوزه هنری به فال نكی می گیریمم . چنین حمایتی در راه تولید ژانرهای گوناگون موسیقایی برای راه یابی هرچه بیشتر به ذخایر معنوی و مادی موسیقی ای كه در ایران عزیز داریم .
کد خبر: 38204
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcgtx9w.ak97z4prra.html