هشدار مدير گروه كودك و نوجوان شبكه تهران به خانوادهها:
شبكهاي مثل «فارسي1» خيالانگيزي فساد را تقويت ميكند
16 خرداد 1389 ساعت 16:36
مدير گروه كودك و نوجوان شبكه تهران سيما گفت: فضايي كه در شبكه ماهوارهيي «فارسي 1» مشهود است، به خصوص براي نوجوانها، فضايي است كه حتي از فيلمهاي مبتذلتر از اين هم، اثرگذارتر است.
به گزارش هنر نيوز ،علي زارعان در گفتوگو با ايسنا، درباره اثرات مخرب شبكهاي مانند «فارسي 1» بر خانوادهها اظهار كرد: شبكه «فارسي1» تخيل را فعال ميكند؛ يعني خيالانگيزي فساد را تقويت ميكند و اين خيالانگيزي فساد از خود فساد هم براي ذهن مخاطب خطرناكتر است.
وي با تاكيد بر لزوم در نظر گرفتن يك طراحي و افق خاص براي كودك و نوجوان، تحقق اين امر را باعث بالا رفتن سواد بصري مخاطب دانست.
زارعان سپس با اشاره به اينكه كساني كه در عرصه رسانه فعاليت ميكنند، ميدانند پشت پرده شبكه «فارسي 1» چه كساني يا چه كمپاني خاصي است، اظهار كرد: اين كمپاني با «فارسي 1» شروع كرده، ولي با «فارسي 1» تمام نميكند؛ مطمئن باشيد قسمتهاي بعدي اينگونه شبكهها هم با روشهاي مختلف ساخته ميشوند.
وي با بيان اينكه كودكان، بيست برابر بيش از بزرگسالان از تلويزيون اثرپذيري دارند، گفت: اين اثرپذيري نبايد مورد غفلت قرار بگيرد؛ وقتي در يك خانواده تماشاي برنامههايي مانند «فارسي 1» جزو فرهنگ عادي خانواده ميشود، بايد به اين عارضه هم توجه كنيم كه بيست برابر مادري كه يك سريال از اين شبكه را ميبيند، كودكش از آن اثر ميپذيرد.
وي افزود: شايد كودك اثر محتوايي يا داستاني سريال را نگيرد، اما بسياري از ظواهر و ماجراها برايش عادي ميشود و بعد نميتوان او را قانع كرد كه اينها در اخلاقيات ما نيست.
او با اشاره به اينكه شبكههايي مانند «فارسي 1» از طريق يكي از ميدانها وارد عرصه رسانه شدهاند و قصد دارند مخاطب را از شبكههاي داخلي بگيرند، اظهار كرد: منطقا بايد ميدانهاي ديگر را مستحكم كنيم و اگر ما سريعا ميدانهاي خودمان را سرشار نكنيم، ميدانهاي ديگر به ما تحميل ميشود و ديگر نميتوان جلوي نفوذ اينگونه شبكهها را گرفت.
مدير گروه كودك و نوجوان شبكه تهران با بيان اينكه كودكان و نوجوانان سرمايههاي يك مملكت هستند، عنوان كرد: معتقدم در عرصه كودك و نوجوان چه در مطبوعات، چه در وبسايتها و چه در تلويزيون و حتي آموزش رسمي، بايد توجه جديتر به اين قشر شود و اگر اين سرمايهها را از دست بدهيم، تأثيرگذاري فرهنگيمان محدود و محدودتر ميشود. در نتيجه يك طراحي و افق خاصي براي كودك و نوجوان در سطح ملي لازم است.
زارعان گفت: از نظر من رسانه با تمام ظرفيتش در سالهاي گذشته كار كرده و تلاش كردهاست، اما ميدان رقابت ميداني نيست كه تلويزيون بتواند در آن رقابت كند.
وي ادامه داد: نشان دادن رابطههاي عشقي مثلثي، عرياني و فحشايي كه در اين برنامهها وجود دارد، مقولاتي نيستند كه تلويزيون در آنها بتواند رقابت كند يا اصلا وارد اين ميدانها شود.
مدير گروه كودك و نوجوان شبكه تهران گفت: بايد به زيرساختها توجه كنيم و رغبت به اين مفاهيم را در جامعه به حداقل برسانيم.
وي با اشاره به مقولهاي تحت عنوان تمايلات انساني كه تحت 5 يا 6 سرفصل كلي تقسيم ميشود، اظهار كرد: ما بايد با فشارآوردن به بخشي از اين تمايلات انساني، بخشهاي ديگر را پوشش بدهيم. تقويت و فشار روي يكي از اين ميدانها ميتواند بخشهاي ديگر را پوشش بدهد و يا تمايل به بخشهاي ديگر مانند تمايلات جنسي را تقليل بدهد.
او افزود: تلويزيون درحال حاضر سعي كردهاست، ميدان بازي را عوض كند؛ نه اينكه با آنها رقابت كند و تا حدود زيادي موفق هم بودهاست، اما اين تنوع رسانهاي ما را به سمتوسوي فرهنگسازي رسانهاي پيش ميبرد.
علي زارعان گفت: اينكه به مخاطب بگوييم اين شبكه بد است يا آن شبكه خوب است، بستگي به نوع نگرش او دارد و ما بايد روي آن نگرش كار كرده و فرهنگسازي كنيم.
زارعان در ادامه به كنداكتور مخاطب اشاره كرد و توضيح داد:كنداكتور مخاطب به اين معني است كه مخاطبي كه صاحب سليقه باشد، صاحب سواد بصري بالايي باشد و فرهنگ تماشا را بداند، كنداكتور خودش را به گونهاي ميبندد كه عقلش، منطقش و تفكر دينياش ميگويد؛ نياز نيست به اين مخاطب بگوييم برنامهاي را تماشا كند، خود مخاطب به صورت ناخودآگاه به يك سواد بصري رسيدهاست كه آن سواد هدايتش ميكند.
مدير گروه كودك و نوجوان شبكه تهران در پايان برنامهريزي شخصي را مبتني بر سه عامل تفكر فرهنگي، ديني و عقلي دانست و اظهار كرد: ما اگر اين سه حوزه تفكري را تقويت كنيم، شاهد مخاطباني خواهيم بود كه شبكههايي مانند «فارسي1» را نميبينند.
کد خبر: 10934
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcgty9q.ak9zw4prra.html