در نشست رسانهای نخستین جشنوارهی ملی نژادهای اسب اصیل ایران عنوان شد:
باقیماندهی آخرین نقطهی تكامل اسب جهان همین الان در ایران دست ما است
25 مرداد 1391 ساعت 12:59
پایهگذار تبارنامهی اسبهای اصیل ایرانی گفت:ما موضوعی به نام «گردشگری اسب» در دنیا داریم كه در «گراند كانیون» آمریكا، جنوب اسپانیا و مغولستان بسیار رایج است و گردشگران خاص خود را دارد، این اتفاق تا ۱۰ سال پیش هم در ایران میافتاد؛ ولی به دلایل متعددی در تعلیق ماند.
به گزارش هنرنیوز، در نشست رسانهای نخستین جشنوارهی ملی نژادهای اسب اصیل ایران که عصر دیروز ( سه شنبه، ۲۴ مرداد ) در سالن ستاد مدیریت بحران شهرداری منطقهی ۶ برگزار شد، محمدتقی ابراهیمپور دامپزشك و پایهگذار تبارنامهی اسبهای اصیل ایرانی به عنوان دبیر كمیتهی فنی این جشنواره این پرسش را مطرح كرد كه آیا میدانید خاستگاه همهی اسبهای سواری دنیا از ایران است و ادامه داد: ایران مركز اسبهای جهان است، ولی مردم ما كمتر از این موضوع اطلاع دارند و متأسفانه در روستاها كه محل پرورش اسبها بهشمار میآید، دانش كمی وجود دارد.
او تاکید کرد: باقیماندهی آخرین نقطهی تكامل اسب جهان همین الان در ایران دست ما است.
وی درباره نژادهای اسبهای اصیل ایرانی توضیح داد: اسبهای «نسایی» اكنون ریشهكن شدهاند، اما اسبهای كرد، عرب، اسبچهی خزری و دیگر اسبهای بومی ایران وجود دارند. اسب از ایران به جهان صادر میشد، ولی مایهی تأسف است كه آگاهی مردم نسبت به این حیوان عزیز خیلی كم است.
این دامپزشک ادامه داد: آرزوی انجمن صنفی تولیدكنندگان و پرورشدهندگان اسبهای ایرانی این است كه در این مدت، با برگزاری كنفرانسها، نمایشها و كارهای كاربردی روزانه بتوان دانش مردم را نسبت به این حیوان توسعه داد.
ابراهیمپور درباره تأثیر اقتصادی پرورش و تولید اسب تشریح کرد: تبادل دلاری اسب در آمریكا برابر با تبادل خوراك است؛ مردم آمریكا شكمپرست هستند و ۷۳ درصد وزن اضافی دارند، چرا ما نباید چنین صنعتی را با آگاهی و آشنایی داشته باشیم و این حیوان را صادر كنیم تا از وضعیت اقتصادی آن بیبهره نباشیم.
پرسشی نیز دربارهی تلاش برای ثبت ملی و جهانی اسبهای اصیل ایرانی پرسیده شد كه پایهگذار تبارنامهی اسب ایرانی در پاسخ به آن گفت: از سال ۱۳۵۰ تلاش برای ثبت این حیوان اصیل آغاز شده و تا كنون حدود شش جلد كتاب تبارنامهی اسبهای تركمن، كرد و اصیل منتشر شده است. انتشار این كتابها معمولا به دو زبان است كه یعنی ثبت و تثبیت ملی در جهان.
این دامپزشک توضیح داد: امروزه برای تأیید عرب بودن یك اسب باید تأییدیهی سازمان جهانی اسب عرب را گرفت. برای اسبهای تركمن هم این كار انجام شده است، برای پونیها (اسبچهی خزری) نیز همینطور. اكنون در تلاش هستیم برای اسب كرد نیز چنین شرایطی را اعمال كنیم و امیدواریم بتوانیم این نژاد را هم ثبت ملی كنیم.
دبیر فنی این جشنواره در پاسخ به این پرسش كه به نظر میرسد اغراقی در نامیدن ایران بهعنوان اقیانوس ژن اسبها وجود دارد، مدارك مستند در اینباره چیست؟ اظهار كرد: اسب در طول ۷۰میلیون سال تكامل خود در نقطهی آخر، یعنی ایران كامل شده است. این یك دلیل برای این موضوع است كه اگر «ژنوم» اسبهای جهان را در یك صفحه بیاوریم، در نهایت همه به ژن اولیه ختم میشود كه همین چهار نژاد اصلی است كه ما در این نشست نام بردیم و ایران میتواند معدن یا اقیانوس ژن اسب باشد.
او تأكید كرد: با نگاهی به بسیاری از نژادهای اسب در دنیا بهراحتی میتوان به ریشهی آن پی برد و این موضوع كاملا قابل اثبات است.
وی از اسب بهعنوان یك جاذبهی گردشگرییاد کرد و افزود: ما موضوعی به نام «گردشگری اسب» در دنیا داریم كه در «گراند كانیون» آمریكا، جنوب اسپانیا و مغولستان بسیار رایج است و گردشگران خاص خود را دارد كه ضمن استفاده از اسب یا تماشای آن، از مناطق خاص آن كشورها نیز بهره میبرند.
ابراهیمپور خاطرنشان کرد: این اتفاق تا ۱۰ سال پیش هم در ایران میافتاد؛ ولی به دلایل متعددی در تعلیق ماند. با این حال، اسب همچنان عامل جاذبی برای گردشگران بهشمار میآید.
کد خبر: 45044
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcgtz9t.ak9nt4prra.html