اسحاق جهانگیری:
کتاب در تنگناست
24 بهمن 1394 ساعت 13:38
معاون اول رئیس جمهور با اشاره به تهدیدات و کمبودهای اقتصادی در سال جاری، گفت: هیچ سالی در طول انقلاب بدتر از سال جاری از نظر منابع بودجهای برای کشور نبود.
به گزارش هنرنیوز؛مراسم افتتاح موزه کتاب و میراث مستند ایران صبح امروز با حضور اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور، محمدباقر نوبخت سخنگوی دولت، سیدرضا صالحی امیری رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران و جمعی از اهالی فرهنگ در کتابخانه ملی برگزار شد.
جهانگیری در این مراسم با تبریک سالروز پیروزی انقلاب اسلامی، گفت: انقلاب اسلامی انقلاب فرهنگی بود، رهبر کبیر انقلاب و ملت بزرگوار ایران و انقلابیون دوران مبارزه به دنبال احیای ارزشهای اعتقادی، زدودن بی اخلاقیها و فساد و استقرار آزادی و پیشرفت بودند که حاصل آن نظام جمهوری اسلامی ایران بود و تا تحقق کامل ارزشها و احقاق حق کرامت انسانی راه طولانی داریم و باید این مسیر را با صلابت دنبال کنیم.
وی در ادامه سخنان خود به مطالبه برخی از اهالی فرهنگ درباره توسعه فرهنگی در کشور اشاره کرد و گفت: من مدیر اجرایی هستم حوزه فعالیتم حوزه کارهای توسعهای بوده اما با تمام وجود در این مدت فکر کردم که توسعه همه جانبه کشور بدون توسعه بنیادین فرهنگی و اجتماعی ناقص و ناممکن است. اساس توسعه فرهنگی بالا بردن توان اندیشههاست. هیچگاه توسعه در بستر و زمینههای فکری بسته شکل نمیگیرد. باید محیط آزاد برای بالندگی اندیشهها فراهم کرد تا توسعه فرهنگی شکل بگیرد.
معاون اول رئیس جمهور به نقش کتاب در توسعه فرهنگی اشاره کرد و افزود: یکی از نمادهای زایندگی فرهنگی چگونگی وضع کتاب در کشور است به هر میزان که سرمایههای فرهنگی کشور افزایش یابد و تنوع مختلفی در تولیدات فرهنگی کشور داشته باشیم هیچ دستاوردی جای کتاب را نمیگیرد آثار مکتوب به عنوان مهمترین آثار فرهنگی میدرخشد خصوصاً برای جامعه مسلمانی مثل ایران که درخشانترین دستاوردهای فرهنگی خود را در طول تاریخ به صورت آثار مکتوب به ثبت رسانده است و امروز در دنیا زنده است.
جهانگیری با بیان اینکه باید همچنان به جایگاه والای کتاب احترام گذاشت، یادآور شد: دولت به این ضرورتها آگاه است و به آنها توجه میکند متأسفانه شرایط کتاب در کشور هم از نظر تولید و هم از منظر مصرف و هم از حیث اقتصاد نشر با تنگنا روبروست. امروز در جامعه به دلایل متعددی از تنگناهای اقتصادی و طبیعی و تهدیدات این حوزه زیاد سخن گفته میشود ولی مطمئناً تنگناهای توسعه فرهنگی کمتر از تهدیدات طبیعی و تنگناهای اقتصادی نیست از این رو باید به این امور به صورت جدی بپردازیم.
وی با بیان اینکه در چند سال گذشته فساد و قانونگذاری توسعه پیدا کرده و نهادهای رسمی کشور را دربر گرفته است، یادآور شد: تخریب سرمایههای مادی مکرراً گفته شده است مثلاً فلان فرد با این قدر اختلاس به منابع مادی آسیب رسانده است اما در جایی از آسیبهای فرهنگی این نوع تخریبهای اقتصادی سخن به میان نیامده است تاکنون گفته نشده که این تخریبها و آسیبهای اجتماعی تا چه اندازه در امید اندیشمندان و صاحبان هنر آسیب رسانده است. ضرورت پیش وبیش از آنکه به تخریب و آسیب ماده بپردازیم باید به تخریب مسائل فرهنگی و اجتماعی کشور بپردازیم و این موارد را در اولویت خود قرار دهیم.
معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه افتتاح موزه کتاب و میراث مستند ایران در کتابخانه ملی کاری ارزشمند است که میتواند برای نسلهای امروز و آینده مفید باشد، گفت: حفظ و نگهداشت میراث فرهنگی از جمله تکالیف دولت است. خوشحالم که سازمان اسناد و کتابخانه ملی با مدیریت حاضر در این دوره توانسته وظایف خود را با این ضرورتها سازگار کند. در کنار حرمتدادن به بزرگان این آب و خاک، ایجاد بخشهایی برای مستندکردن مسائل فرهنگی ایران اسلامی تفسیرات مهمی میتواند در جامعه داشته باشد.
جهانگیری در ادامه سخنان خود به دو نیاز مهم دولت اشاره کرد و افزود: دولت با مسائل فراوانی در سطح داخلی و بینالمللی مواجه است صاحب نظران باید دولت را یاری کنند که در حقیقت این توجه به ملت ایران است. ما نیازمند تقویت کانونهای فکری هستیم که بتواند در چنین مسیری به دولت کمک کند.
به گفته وی دومین نیاز تقویت و ایجاد نهادهایی است که بتواند تاریخ و فرهنگ پرافتخار در حوزه اسلامی ایرانی و در میراث انقلاب را روزآمد و برای جامعه امروز قابل فهم کند.
تسنیم در ادامه نوشت:معاون اول رئیس جمهور افزود: البته دولت با محدودیتهایی به جهت مالی روبرو است من به حرفهای آقای دعایی توجه دارم و متأسفم که اگر برخی از بخشهای فرهنگی به دلیل کمبود منابع با کمبود بودجه مواجه شدند. هیچ سالی در طول ۳۷ سال گذشته بدتر از سال ۹۴ از نظر منابع بودجهای نبوده است گاهی سیستمی را با احتساب بشکهای ۱۰۰ دلار نفت تنظیم میکنید و خیلیها خود را در این بودجه سهیم میکنند اما به یکباره بودجه از ۱۰۰ دلار به ۲۵ دلار می رسد مدیریت این شرایط سخت است آنچه باعث شد که ما سال ۹۴ را با موفقیت پشت بگذاریم یک چیز بود و آن اعتماد مردم به دولت و نظام بود. این بزرگترین سرمایه ما بود که فرصت را فراهم کرد تا شرایط اینچنینی را مدیریت کنیم.
جهانگیری همچنین با اشاره به سال آینده گفت: امیدوارم با اجرای برجام سال ۹۵ سال شکوفایی اقتصادی مردم ایران باشد.
کد خبر: 88867
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcgu797.ak9734prra.html