در گفتگو با هنرنیوز مطرح شد؛

پشت پرده استعفای مدیر بنیاد ادبیات داستانی

31 ارديبهشت 1393 ساعت 11:23

محمد حسنی مدیر مستعفی بنیاد ادبیات داستانی گفت: آنچه مرا در دوره مدیریت بنیاد ادبیات داستانی، به شدت آزار داد تغییرات بیش از حد در سیاست گذاری های وزارت فرهنگ و ارشاد برای این بنیاد بود.


حسنی در گفتگو با خبرنگار گروه کتاب و ادبیات هنرنیوز درباره دلایل استعفای خود از مدیریت بنیاد ادبیات داستانی گفت: ما همه تلاشمان را کردیم تا کار بنیاد ادبیات داستانی در هر شرایط و به هر مشقتی که بود، پیش برود اما متاسفانه فاصله وحشتناکی بین ادبیات در شرایط فعلی با آنچه ادبیات باید باشد وجود دارد.


همین روزهاست که دوباره سر و کله شهرداری و پلیس پیدا شود 

وی با اشاره به تغییرات مکرر در حوزه سیاست گذاری های فرهنگی گفت: آنچه مرا به شدت آزار داد تغییرات بیش از حد در سیاست گذاری های وزارت فرهنگ و ارشاد برای بنیاد ادبیات داستانی بود بود؛ ممکن است بسیاری از دوستان ما فکر کنند بحث نبود بودجه یا عدم تمرکز ساختمان بنیاد ادبیات داستانی باعث مشکلات بنیاد بوده است؛ البته این موضوعات خیلی ما را اذیت کرد و به زودی دوباره شهرداری و پلیس برای پلمپ مکان فعلی بنیاد خواهند آمد اما اصل ماجرا این است که واقعا فاصله بین آنچه در فرهنگ هست و آنچه باید باشد آنقدر زیاد است که راهکارهای مختلف هم نخواهد توانست این فاصله را کم کند. 


رفتاری که با بنیاد ادبیات داستانی شد تحقیرآمیز بود 

حسنی با انتقاد از نگاه نادرستی که نسبت به یک نهاد فرهنگی نوپا مثل بنیاد ادبیات داستانی وجود دارد،بیان کرد: تمام موضوعات فرهنگی، اقتصادی، صنعتی، اجتماعی و حتی موضوعات کم اهمیت در کشور ما وزارتخانه یا سازمان دارند؛ موضوعاتی که به لحاظ کمی و کیفی شاید از حوزه ادبیات داستانی تاثیرگزاری کمتری داشته باشند ولی حوزه ادبیات داستانی و البته شعر با این همه گستردگی، تاثیرگذاری، پیچیدگی و چالش هایی که دارند مورد بی توجهی قرار میگیرند و بنیادی مثل بنیاد ادبیات داستانی در طول سال سه بار تعطیل می شود به گونه ای که کار به جایی می رسد که مسئله تحقیر آمیز می شود. وی تصریح کرد: من همه این مسائل را تحمل کردم و در نهایت وقتی آقای صالحی معاون فرهنگی وزیر ارشاد شد من از ایشان درخواست کردم که با توجه به اینکه دولت جدید روی کار آمده است و قرار است چهارسال با نیروهای تازه نفس فعالیت فرهنگی از سر گرفته شود، مدیریت جدیدی برای بنیاد ادبیات داستانی انتخاب شود. 


هر معاونی که آمد و رفت برای بنیاد تصمیم تازه ای گرفت 

حسنی با اشاره به مشکلات موجود بنیاد ادبیات داستانی در دولت گذشته گفت: از روزی که بنیاد ادبیات داستانی تاسیس شد چندبار برای آن سیاست های مختلفی در نظر گرفته شد؛ به تعداد معاونین فرهنگی که در دولت دهم آمدند و رفتند سیاستگذاری های مختلفی برای بنیاد ادبیات داستانی منظور شد؛ سیاست اولیه را برای این بنیاد نوپا دکتر محسن پرویز و همکارانش تدوین کردند، سپس بهمن دری معاون فرهنگی نگاه خود را اعمال کرد؛ علی اسماعیلی نظرات متفاوتی داشت بعد که علی اسماعیلی رفت و دولت جدید آمد سیاست های دیگری برای فعالیت بنیاد فرض شد لذا شما ببینید چندبار در طول یک مدت کوتاه چقدر سیاست گذاری های متفاوت بر این بنیاد نوپا اعمال شده است! 


طوری رفتار شد که انگار جایزه های ادبی هیچ ربطی به بنیاد ادبیات داستانی ندارد 

وی افزود: علاوه بر اینکه سیاست ها دائما در حال تغییر است؛ همواره بودجه، امکانات زیرساختی، پشتیبانی، حمایت های معنوی در حد خیلی غیر مطلوب بوده است، موازی کاری فعالیت های سازمان ها و موسسات دیگر با فعالیت های بنیاد ادبیات داستانی مشکلات عدیده ای ایجاد میکرد یا برگزاری جوایز ادبی به گونه ای بود که انگار هیچ ربطی به بنیاد ادبیات داستانی نداشت در حالیکه بنیاد ادبیات داستانی باید در این حوزه مرجع باشد. 

وی با بیان این مطلب تاکید کرد: اگرچه ما در این چند سال اتفاقات خوب بنیاد را به سختی رقم زدیم اما من فکر می کنم بنیاد به یک نیروی تازه نفس نیاز دارد. 

وی در پاسخ به این پرسش که «آیا در گذشته وزارت فرهنگ و ارشاد از بنیاد ادبیات داستانی حمایت کافی به عمل نیاورد؟» گفت: بهتر است درباره گذشته صحبت نکنیم؛ امید داریم در دولت جدید مشکلات حل شود زیراکه در حال حاضر حوزه فرهنگ به خودی خود تحت فشار است و تدبیر مدیریتی نیاز دارد. 


یک دوره گفتند خانه بزرگی برای بنیاد منظور کنید، دوره بعد پول پیش آن را از ما گرفتند 

وی درباره معضل جابه جایی و عدم تمرکز ساختمان بنیاد ادبیات داستانی اظهار داشت: من شرمنده می شدم وقتی با نویسنده ها قرار می گذاشتیم و دفعه بعد که ساختمان ما عوض می شد این نویسندگان عزیز به زحمت می افتادند و به محل قبلی می رفتند در حالیکه بنیاد ادبیات داستانی باید پاتوق فرهنگی باشد وگرنه جا به جایی مداوم آن به برنامه ها و مدیریت آن آسیب وارد می کند. 

وی در تشریح این مسئله گفت: ما در دومین ساختمان بیاد ادبیات داستانی به زحمت فراوان، کتابخانه تخصصی برپا کردیم اما دوباره که جا به جا شدیم، زحمت ها هدر شد. در یک دوره به ما گفته شد با رویکرد مهمی که برای بنیاد ادبیات داستانی در نظر گرفته ایم بروید جایی را راه اندازی کنید و خانه ای درخور برایش فراهم کنید؛ اما در دوره ای دیگر گفتند ساختمان را تحویل بدهید و پول پیش آن را در کار های تجاری بیندازید؛ ما چه باید می کردیم، وقتی یک جریان فرهنگی راه می افتد مثل فرمان ماشین نیست که دائما به این سو آن سو بچرخد، جریان فرهنگی باید ثبات داشته باشد لذا همه این موارد بار روانی زیادی بر ما داشت؛ حقیقت این است که کارهای فرهنگی در سیاستگزاری دچار مشکل است امیدواریم در این دوره این مشکلات حل شود. 

وی در خاتمه خاطرنشان کرد: با این اوصاف در حال حاضر ترجیح میدهم امسال به پایان نامه دکترا بپردازم و اعتقاد دارم نیاز هست مدیران هر ازچند سالی به حال خودشان گذاشته شوند.


کد خبر: 71847

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcgu79u.ak9qt4prra.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com