مدیرتولید برنامه «ایران ما» در گفت و گو با هنرنیوز؛

ساخت برنامه‌های دیداری از ضروریات جذب گردشگران داخلی و خارجی است

21 آبان 1391 ساعت 14:47

مدیرتولید یک برنامه گردشگری گفت: مگر امکان دارد فرضاً فلان اثر ثبت ملی باشد اما چنین مورد بی‌مهری قرار گرفته باشد!


علی آمارلو در گفت و گو با هنرنیوز با بیان این که برنامه «ایران ما » برای هموطنان خارج از کشور، ایرانیان مقیم کشورهای اروپا، آمریکا و آسیا ساخته شده است، افزود: این برنامه جاذبه‌های توریستی و گردشگری ایران را نشان می‌دهد که در این برنامه از استانداران، فرمانداران و شهرداران دعوت می‌شود تا درباره قابلیت‌های جذب توریسم صحبت کرده تا مشخص شود در فلان استان یا شهر چه امکانات گردشگری و ابنیه تاریخی وجود دارد.

وی در عین حال تاکید کرد: یکی دیگر از نکات مهم جذب سرمایه‌گذاران ایرانی خارج از کشور است که تمایل دارند در ایران سرمایه‌گذاری کنند. ما مشخصات آن شهر و استان و شهرستان را معرفی و اقداماتی که مسوولان در قبال یک سرمایه‌گذار خارجی انجام می‌دهند را معرفی می‌کنیم.

آمارلو درباره‌ی زمان اجرای این برنامه در شبکه جام جم گفت: این برنامه دو هفته قبل از ماه رمضان شروع شد که به علت تداخل با ایام ماه رمضان و برنامه‌های خاص وقفه‌ای در پخش آن افتاد. اما پس از این ایام دو مرتبه از ساعت ساعت ۱۰ تا ۵۰/۱۰دقیقه شب به صورت مستقیم با مجری‌گری رضا امیری و تهیه کنندگی فرهاد رضایی و مدیر هماهنگ کننده آقای سعید جعفری درحال حاضر مشغول پخش است که به دلیل اختلاف زمان اداری ایران و اروپا ساعت پخش تغییر و به ۶ بعداز ظهر انتقال یافته است که تا ۱۰ دقیقه به هفت از شبکه جام جم (۱) به صورت زنده و جام جم (۲ ) و (۳ ) یعنی برای آسیا و آمریکا هم به صورت تکرار پخش می‌شود.

وی با تاکید بر این که برای گردشگری هر کشور می‌توان حداقل‌ها را درنظر گرفت، تصریح کرد: یکسری خط قرمزها‌ به خاطر اسلامی بودن کشورمان داریم من جمله حجاب و دیگری شرب خمر اما به نظر من اینها موضوعاتی نیست که یک گردشگر را از سفر به ایران باز دارد چرا که ایران هتلهایش استاندارد جهانی معقول را داراست. از طرفی جاذبه‌های گردشگری فراوانی دارد. سازمان میراث فرهنگی هم اقدامات خوبی در این زمینه انجام می‌دهد اما در زمینه تبلیغات و معرفی جاذبه‌ها چه در سطح داخل و چه خارج از کشور ضعیف عمل کرده است.

او ادامه داد: یکی از اهداف صدا و سیما آن است که حرکت‌هایی در این راستا انجام دهد که گردشگران آن دیدهای منفی که نسبت به نقاط گردشگری و آثار تاریخی ایران دارند، از بین برود.

آمارلو در عین حال خاطر نشان کرد: دوستان رسانه‌ای تصویری و مطبوعاتی ما باید به خاطر داشته باشند که ما خیلی نقاط بکر در ایران داریم که حتی ۹۰ درصد گردشگران خوب ما این نقاط را ندیده‌اند. جالب این‌جاست شاید همه مردم ایران یک آبشار زیبا در فلان کشور را بنام بشناسند اما فرضاً آبشار چند صد کیلومتری تهران که زیباترین آبشار ایران است را نمی‌شناسند.

او اضافه کرد: جدیداً تورهایی به نقاط بکر جنگل می‌روند مثل جنگل نوردی در کشورهای دیگر، ما همین را به بهترین شکل می‌توانیم اجرا کنیم هم مردم را با طبیعت آشتی دهیم هم راه‌های حفظ جنگل را آموزش دهیم.

آمارلو اذعان کرد: اگر سازمان میراث فرهنگی و گردشگری با رسانه‌ها تعامل بیشتری داشته باشد این دید منفی از گردشگران برداشته می‌شود و ایران به کشوری تبدیل می‌شود که گردشگران از آن استقبال می‌کنند. با توجه به قدمت تاریخی و طبیعی ایران این موضوع از اهمیت زیادی برخوردار است.

او با اشاره به تنوع قومی و آداب و رسوم ایران تاکید کرد: مسجد جامع اصفهان ثبت جهانی شده ما از این دست آثار زیاد داریم. چرا نمی‌کوشیم با ساخت برنامه‌های متنوع علاوه بر شناساندن بناها، آثار و خانه‌های تاریخی به مردم، ضرورت حفظ این آثار و تاکید بر هویت‌شان را نشان دهیم.

مدیرتولید «ایران‌ما» با بیان تلاش کشورهای قدرت طلب برای تفکیک قومیت‌های مختلف از ایران یادآورشد: هرچند مردم ایران همواره ایران یکپارچه را خواهانند اما یادمان نرود ساخت برنامه‌هایی که قابلیت‌های گردشگری، زیبایی‌ها، لباس‌ها، آداب و رسوم و صنایع دستی جای جای ایران را نشان می‌دهد نه تنها باعث تفاخر قومیت‌های ایرانی می‌شود بلکه آنها را به سوی تاکید بر حفظ داشته‌های فرهنگی و تاریخی و هنری می‌برد و کشور را متحد می‌سازد.

او اضافه کرد: در عین حال ساخت و پخش این برنامه‌ها برای خارجیان نیز جذاب بوده و آنها را برای دیدن زیبایی‌های فرهنگی، تاریخی و طبیعی ایران گسیل می‌دهد.

آمارلو در پاسخ به این پرسش که ساخت چنین برنامه‌هایی با چه مشکلاتی روبه روست؟ توضیح داد: عمده مشکلات در ساخت این برنامه‌ها عدم دسترسی به تمامی منابع است. جهت هماهنگی بعضی امور مجوز‌ها صادر نمی‌شود. ما برنامه داشتیم درباره کویر مرکزی ایران که مجوز از سازمان محیط زیست گرفته بودیم اما مسوولین آنجا اجازه ندادند از کویر ریگ جن فیلم‌برداری کنیم. از این دست مشکلات زیاد است. عدم هماهنگی باعث محدودیت می‌شود .

وی ادامه داد: البته در برخی جاها همراهی هم می‌کنند. اما در برخی اماکن که می‌خواهیم قابلیت‌های گردشگری را به تصویر بکشیم سازمان میراث فرهنگی آنجا را به یک خرابه و بیقوله تبدیل کرده است به خاطر همین نه تنها زیبایی ندارد بلکه آدم با یک فاز منفی هم روبه رو می‌شود که مگر امکان دارد فرضاً فلان اثر ثبت ملی باشد اما چنین مورد بی‌مهری قرار گرفته باشد!



کد خبر: 49437

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcgut9t.ak9yw4prra.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com