«آبشارهاي ايران» به چاپ سوم رسيد

13 آذر 1389 ساعت 12:49


«آبشارهاي ايران» تحقيق و پژوهش مجيد اسكندري به كوشش انتشارات ايرانشناسي به چاپ سوم رسيد. در اين كتاب مصور آبشارهاي ايران را به تصوير كشيده و مي‌تواند يكي از كتاب‌هاي مرجع در زمينه طبيعت ايران محسوب شود.
به گزارش هنر نیوز به نقل از ايبنا، ناشران كتاب‌هاي تاريخي هفته گذشته 41 عنوان كتاب در حوزه تاريخ و جغرافيا منتشر كرده‌اند. بين آثار منتشر شده، 36 عنوان تأليف و پنج عنوان ترجمه مشاهده مي‌شود. همچنين 18 عنوان كتاب چاپ نخست و 23 عنوان تجديد چاپ بوده و 34 عنوان اين كتاب‌ها در تهران و هفت عنوان در شهرستان منتشر شده‌اند. شمارگان متوسط اين كتاب‌ها 2058 و متوسط صفحات آن 236 صفحه بوده است.
«آبشارهاي ايران»، «ازبكستان»، «افغانستان»، «ايران عصر صفوي»، «پاكستان»، «تاريخ ايران باستان يا تاريخ مفصل ايران»،‌«تاريخ مشروطيت»، «تانزانيا»، «تركمنستان»، «جريان‌شناسي سياسي در ايران»، «راهنماي بازديد تخت جمشيد» «سده‌هاي گمشده (تاريخ دوره اسلامي و ايران)»، «شرق‌شناسي»، «فرهنگ نام‌ها»، «فرهنگ نام‌هاي اصيل ايراني»، «كانادا سرزمين مليت‌ها»، «كسب و كار در كانادا»، «گنجينه تاريخ ايران: اردشير اول»، «سلسله سامانيان» و «شاه اسماعيل صفوي» عناوين كتاب‌هاي تاريخ و جغرافيا در هفته گذشته است.
«ونزوئلا»، «استوانه كوروش بزرگ»، «تاريخ ايران در عصر افشاريه»، «تاريخ خوارزمشاهيان»، «خداوند الموت: حسن صباح»، «سلجوقيان و خوارزمشاهيان»، «فرمان كوروش هخامنشي»، «كوروش»، «مادها و هخامنشيان»، «مرمت منظر فرهنگي بيستون: آميزه‌‌اي از طبيعت، تاريخ و هنر»، «ناصرالدين شاه»، «نخستين مسلمانان در اروپا»، «هويت فرهنگي مردم منطقه زيدون» و... از جمله ديگر كتاب‌هاي تاريخ و جغرافياست.
معرفي آبشارهاي ايران و طبيعت پيرامون آن‌ها
طبيعت ايران، سرشار از ديدني‌هاي ناب و ناشناخته‌اي است که در کمتر کشوري از جهان يافت مي‌شود. آبشارها يکي از جلوه‌هاي خاص عظمت الهي است که ناخودآگاه هر بيننده را به تحسين خالق هستي‌بخش وادار مي‌كنند. اين كتاب تحقيقي است كه براي نخستين‌بار در سطح ملي براي شناسايي و معرفي آبشارهاي ايران و طبيعت پيرامون آن‌ها به رشته تحرير در آمده ‌است.
آبشار نياگارا، معرو‌ف‌ترين جاذبه گردشگري واقع در مرز دو كشور كانادا و ايالات متحده، سهم بزرگي در كسب درآمد ملي اين كشورها دارد. آبشارهاي بسياري در ايران وجود دارند كه نامشان با تاريخ ايران در هم آميخته است. آبشارهايي چون اخلمد، افرينه، گنج‌نامه، نياسر، شوشتر، بيشه، قره سو، سميرم تنگه واشي نمونه‌هايي است كه از جنبه‌هاي سياحتي و اقتصادي مورد توجه حاكمان وقت بوده‌اند و از بسياري از آن‌ها براي ساخت آسياب‌هاي آبي كمك گرفته شده است.
در اين كتاب بيش از 330 آبشار ايراني به همراه مختصات جغرافيايي و روش دسترسي و اطلاعات محيطي براي استفاده محققان و گردشگران معرفي شده است. علاوه بر اين به بيش از يك هزار و 500 جاذبه طبيعي و اكوتوريستي در سراسر ايران به اجمال اشاره شده است. 175 تصوير از آبشارهاي ايران در اين كتاب در قاب تصوير نشسته است كه به گفته پژوهشگر كتاب توسط دوربين‌هاي ديجيتالي و با كيفيت عالي تهيه و در متن گنجانده شده است.
با توجه به تازگي كار و دقت در تهيه مطالب، اين كتاب مي‌تواند يكي از كتاب‌هاي مرجع در زمينه طبيعت ايران محسوب شود و در تحقيقات جغرافيايي، زيست‌شناسي، اكوتوريستي و ديگر علوم مربوطه كارآيي داشته باشد.
پژوهشگر در اين كتاب به روش تحقيق خود اشاره كرده است: از سال‌ها پيش که در مؤسسه تحقيقات گياه‌پزشكي كشور و به اقتضاي شغل خود، در ميان طبيعت ايران به دنبال جمع‌آوري گونه‌هاي گياهي بوده‌ام، آبشارها را بهترين محيط براي يافتن گياهان کنار آبزي مانند خزه‌ها و سرخس‌ها يافته و به مرور زمان فکر چاپ يادداشت‌ها و عکس‌هاي آبشارهاي ايران در من قوت گرفت.
براي تهيه اين كتاب بالغ بر 250 روز سفر تحقيقاتي طي هشت سال به مناطق مختلف طبيعت ايران انجام شده كه اكثر اين سفرها در قالب ماموريت‌هاي گياه‌شناسي و مسافرت‌هاي شخصي به مناطق بكر طبيعت ايران و نقاط آبشارخيز بوده است. فهرست مطالب، بر اساس نام استان‌ها و سپس نام شهرستان‌ها مرتب شده و مختصات محل هر آبشار با كمك نقشه‌هاي دقيق، كتاب‌هاي مرجع و ابزار موقعيت‌ياب جغرافيايي (GPS) تعيين و در كنار نام هر آبشار نمايش داده شده است.
يادداشت‌هاي صحرايي، پرس‌وجوهاي محلي، جست‌وجو‌هاي اينترنتي، مشاوره با گروه‌هاي طبيعت‌گردي و مراجعه به ادارات كل ميراث فرهنگي از روش‌هاي ديگر جمع‌آوري منابع و اطلاعات بوده است. اكثر تصاوير كتاب توسط نگارنده طي سفرهاي تحقيقاتي تهيه شده و علاوه بر اين، طي مکاتبه‌هاي فراوان با گروه‌هاي مختلف کوهنوردي و عکاسان مطرح طبيعت ايران تصاوير تكميلي نيز با ذكر نام منبع اضافه شده‌اند.
آبشار اسكندر، آبشار آسياب خرابه، آبشار ماهاران، آبشار غار حاجي آباد، آبشار شوشورنه، آبشار بي بي سيدان، آبشارسنگان، آبشار دربند، آبشار سوستون و... از جمله آبشارهايي محسوب مي‌شود كه در اين كتاب به تصوير كشيده شده است.


کد خبر: 20717

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcguu9x.ak9zq4prra.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com