گفتگوی هنرنیوز با داوود فتحعلی بیگی کارگردان نمایش « قصه بخت»؛

هدف از اجرای « قصه بخت» احیای نمایش «خم بازی» است

16 فروردين 1390 ساعت 10:09


داوود فتحعلی بیگی کارگردان نمایش « قصه بخت» گفت: هدف از اجرای نمایش « قصه بخت» احیای نمایش «خم بازی» است که در حال فراموش شدن است.
داوود فتحعلی بیگی کارگردان نمایش « قصه بخت» در گفتگو با هنرنیوز از اجرای این نمایش در تالارهنر گفت: نمایش «قصه بخت»پیش از این در جشنواره عروسکی سال87 اجرا شده بود که در آن جشنواره برنده بهترین متن در بخش بین الملل شدیم اما بعد ازاین اجرا نمایش از سوی سازمان فرهنگی هنری شهرداری برای اجرا در فرهنگسراها وکانون پرورش فکری انتخاب شد که حدود 120 اجرا هم در این مراکز داشتیم تا امسال که تالار هنر به مناسبت نوروز از ما خواست تا این نمایش را اجرا کنیم.
این کارگردان افزود: نمایش «قصه بخت» قصه ای است که آن را به نمایشنامه تبدیل کردم تا بتوانم به سبک خم بازی اجرایش کنم. این نمایش نوعی از نمایش های عروسکی است که به آن «خم بازی» می گویند و درآن عروسک ها به صورت دستکشی هستند و محل پنهان شدن عروسک گردان در خمره است البته دوره ای به علت مشکلاتی که استفاده از خمره داشت از استوانه استفاده می شد.
وی ادامه داد: این شیوه نمایشی مدتها بود که دیگر استفاده نمی شد و من برای اجرای این شیوه نمایش تنها از طریق کتاب تاریخ نمایش توانستم با «خم بازی» آشنایی پیدا کنم چرا که دیگر اثری از این شیوه نمایش نمانده است.
فتحعلی بیگی تاکید کرد: با توجه به تجربیاتی که از «خیمه شب بازی» و نمایش «جی جی وی جی» داشتم تصور کردم که نمایش «خم بازی» نمایشی بین این دو نمایش است با این تفاوت که در خیمه شب بازی عروسک گردان با سفیر است که عروسک با سفیر صحبت می کند که سفیر می تواند نمایش را هدایت کند ودرپیشرفت نمایش نقش دارد اما در خم بازی تنها عروسک گردان است که صحبت می کند.
این کارگردان خاطرنشان کرد: مخاطب این نوع نمایش عام است وهمه سنین به تماشای این کار نشسته اند و با آن ارتباط برقرارمی کنند و مخاطب بنا به خواسته خود از کار برداشتی می کند ومفهوم مورد نظر خود را دریافت می کند.
وی ادامه داد: کار در ایام نوروز با استقبال خوبی مواجه شد که همین امر سبب شد تا اجراهای ما تمدید شود.
فتحعلی بیگی در پایان گفت: عروسک های این نمایش که 7 عروسک دارد را سیما میرزا حسینی ساخت وعلی یداللهی عروسک گردان عروسک ها هستند وبه جای عروسک ها با صداهای مختلف صحبت می کنند ونکته جالب توجه این است که گاهی همزمان عروسک ها از خم بیرون آمده وبا هم وبا صداهای مخصوص به خود صحبت می کنند که این نشان دهنده تمرکز بالای علی یداللهی است.


کد خبر: 25217

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcgux9x.ak9nq4prra.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com