"از پشت عینک من" سرودهی رسول رخشا منتشر میشود
1 آبان 1389 ساعت 11:20
چند روزي است مجوز مجموعه شعر "از پشت عینک من" اثر رسول رخشا مجوز نشر دريافت كرده است. اين مجموعه؛ گزیدهای از شعرهای اين شاعر بین سالهای 82 و 87 است.
رسول رخشا نامی آشنا برای کسانی است که کم و بیش در مطبوعات فعالیت میکنند. از انتشار نخستین یادداشتها و ستونهای او در روزنامهها نزدیک به ده سال می گذرد. به گزارش هنر نیوز به نقل از ایلنا،چند روزی است که انتشارات آهنگ دیگر مجوز مجموعه شعر "از پشت عینک من" اثر این شاعر را گرفته است.
رخشا در گفتگو با ایلنا گفت: "از پشت عینک من" گزیدهای است كه شعرهای بین سالهای 82 و 87 مرا دربرمیگیرد، بنابراین و به علت دقیقِ دربرگرفتن آثار یک دورهی نسبتا طولانی، این دفتر، ویژگی و خصوصیت برجستهای که همهی شعرهای این مجموعه را بشود به آن متصف کرد، ندارد. ممكن است برخی اشعار دلالتهای اجتماعیتری داشته باشند، اما کلیتی که بر اثر حکمفرما است از بینشی فردی در مواجهه با جهان و روان راوی حکایت دارد.
وی در پاسخ به این پرسش که این دفتر شعر چه تعاملی با تجربههای زبانی و فرمال شعر ایران در دههی هفتاد داشته است، گفت: در دههی هشتاد تجربههای شعری دههی هفتاد در فرم و زبان اندکی منطقیتر و طبیعیتر به نظر آمد. از آن فراز و فرودها به سرانجامی منطقیتر و متعادلتر رسیدیم.
همچنین، رخشا دربارهی میزان تجربهگراییاش در اشعار این دفتر گفت: تصور میکنم فرم و رفتار با زبان در شعر چیزی نیست که بتوان از پیش به آن اندیشید، دربارهی کیفیت آن تصمیم گرفت و سپس به اجرای آن در شعر پرداخت، چراکه تجربهی زیباییشناسی تجربهای است که در حین خلاقیت فرم میگیرد، زبان مخصوص خود را انتخاب میکند و درنهایت اثر ادبی را میزاید.
وی تاکید کرد: در مجموع رفتارهای فرمال و زبانی آنچنانی، در شعرهای این مجموعه در کار نیست.
وی در پاسخ به پرسشی که از میزان رابطهی شعر و امر اجتماعی و اساسا تاثیر ادبیات بر جامعه پرسید، گفت: به نظرم گاهی هم دغدغهی شاعران مسائل اجتماعی است، اما پیاده کردن مستقیم این دغدغهها در اثر هنری میان تجربهی زیباییشناسی و آن دغدغه فاصله ایجاد میکند.
رخشا توضیح داد: البته بحث سانسور و مسائل مربوط به آن در ادبیات، نوعی همزمانی با رواج ادبیات اینترنتی و زیرزمینی در ایران هم دارد، به این معنا که بسیاری از شاعران هستند که امروزه اگرچه کتابی در حوزهی شعر و نقد ادبی منتشر نکردهاند، بسیار در عرصهی اینترنت فعالیتی جدی دارند و محدودیتهای ارشاد را در تجربههای شعری خود برنمیتابند.
رخشا ادامه داد: البته نشر کاغذی هم اگرچه کمرنگتر از گذشته ولی همچون نشر اینترنتی، مسیر خودش را طی میکند.
وی در خاتمه تاکید کرد: من به شخصه، هرگز مسائل و دغدغههای ذهنم را در شعر رها نکرده، در مواجهه با سانسور چیزی را در ذهنم ویرایش و یا حذف نمیکنم.
کد خبر: 18927
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcguy9q.ak97x4prra.html