استاد دانشگاه تهران؛
منجمان آماتوری فعالیت خود را به خوبی انجام می دهند
16 اسفند 1391 ساعت 16:32
امیدیانی استاد دانشگاه تهران در مراسم افتتاح کانون نجوم در مجتمع فرهنگی هنری شیخ صدوق فرهنگسرای ولاءگفت: منجمان آماتوری در ایران، فعالیت خود را به خوبی انجام می دهند.
به گزارش هنرنیوز به نقل از روابط عمومی مدیریت فرهنگی هنری منطقه بیست و فرهنگسرای ولا، همایش علمی دهر، به همت کانون علمی پژوهشگران جوان با هدف ایجاد کانون نجوم و آشنایی علاقمندان با این دانش کهن در مجتمع فرهنگی، هنری شیخ صدوق(ره) برگزار شد.
سیاوش صفاریان پور پژوهشگر علمی برنامه آسمان شب از شبکه چهار سیما در ابتدای این مراسم با اشاره به چهار اتفاق بزرگ حوزه نجوم در سال ۹۱ بیان کرد: فرستادن میمون به فضا به صورت آزمایشی، اقدامات اولیه برای ساخت رصدخانه ملی ایران تا ۵ سال دیگر در قله گردشت در حوالی قمصر کاشان که یکی از پروژه های بزرگ ملی ایران چه از لحاظ عمارت و چه به لحاظ کیفیت تلسکوپی که قرار است با رصدخانه های معتبر جهان رقابت می کند که افتتاح این رصد خانه ملی فرصت مغتنمی برای فعالیت های علمی پژوهشگران جوان ایرانی در زمینه نجوم است.
وی با اشاره به سومین اتفاق بزرگ حوزه نجوم در سال ۹۱ افزود: شایعه تاریکی سه روزه جهان در سال ۲۰۱۲، اذهان خیل عظیمی از مردم را در سراسر جهان به خود مشغول کرده بود و باعث تشویش و نگرانی مردم شد که نهایتا مشاهده کردیم، این واقعه اتفاق نیافتاد و این نشان می دهد که حتی با علم امروز نیز بسیاری از مسائل برای انسان قابل پیش بینی نیست و تاریکی سه روزه جهان شایعه ای بیش نبود.
صفاریان پور ادامه داد: انفجار سنگ آسمانی در فراز ناحیه ای مسکونی در روسیه آخرین اتفاق بود که موجب آسیب دیدن به بیش از هزار نفر از مردم شده و حتی می توانست از این دلخراش تر هم باشد اما این واقعه به ما یادآور شد که ما در سیاره خاکی خود چندان ایمن نیستیم و موید این مطلب است که بخشی از تفکرات بشر می بایست همواره معطوف به ردیابی اجرام آسمانی بر فراز زمین باشد و باید بر روی این موضوع سرمایه گذاری شود.
سعید گنجیان مدرس و پژوهشگر حوزه نجوم در ادامه این برنامه در خصوص علم نجوم اظهار داشت: این علم، علم مطالعه حرکات، ساختمان، سرگذشت، سرنوشت و مواضع اجرام آسمانی است.
وی خطاب به علاقه مندان حوزه نجوم گفت: این علم، علم پر هزینه ای نیست و مطالعه در این حوزه حتما نیازی به خرید تلسکوپ ندارد چرا که تمام تصاویری که شما در این حوزه برای مطالعه نیاز دارید، توسط تلسکوپ هابل تصویر برداری می شود و در اختیار علاقه مندان قرار می گیرد.
گنجیان خاطرنشان کرد: در نجوم دو کلمه آماتور و حرفه ای داریم که فرق بین منجم آماتور با منجم حرفه ای در این است که منجم حرفه ای افرادی هستند که وارد شاخه خاصی از علم نجوم شده و به صورت حرفه ای آن شاخه را دنبال می کنند اما منجمان آماتور شغل و حرفه شان نجوم نبوده و از سر علاقه نجوم، به رصد اجرام آسمانی می پردازند.
وی ادامه داد: اساسا کارهایی مانند رصد اجرام، کشف یک سیارک و یا ستاره ای جدید ماحصل کوشش منجمین آماتور است.
پژوهشگر حوزه نجوم با تقسیم نجوم به چهار زیر مجموعه تاکید کرد: نجوم در چهار زیرمجموعه تاریخ نجوم، نجوم رصدی، نجوم دینامیکی و نجوم کروی تقسیم می شود.
وی بیان کرد: نجوم رصدی بر اساس این قرار داد پیش فرض گذاشته شده که زمین مرکز عالم و ساکن است و باقی اجرام آسمانی به دور زمین می چرخند
گنجیان در تعریف نجوم دینامیکی گفت: این شاخه به مسائلی مانند دما، حجم، رنگ و سرعت حرکت اجرام می پردازد و نجوم کروی نیز بر مبحث مدارها متمرکز است.
حسین امیدیانی استاد دانشگاه تهران نیز در ادامه این برنامه خاطرنشان کرد: انجمن های نجوم ایران فعال هستند و منجمان آماتوری نیز به خوبی فعالیت خود را انجام می دهند.
وی نگاه به نجوم و کیهان شناسی را از دیدگاه قرآن مطرح و افزود: قرآن کتابی است که برای هدایت انسان ها نازل شده اما در این کتاب بالغ بر ۷۰۰ آیه آمده که حاوی مطالب علمی است و از این ۷۵۰ آیه ۱۵۰ آیه مربوط به نجوم و کیهان شناسی است.
استاد دانشگاه تهران تصریح کرد: در قرآن کریم آمده که خلقت آسمان ها و زمین بزرگتر از خلقت انسان است ولی مردم نمی دانند و در آیه دیگر نیز به این موضوع اشاره شده که در خلقت پروردگار بی نظمی و سستی نمی بینید، همچنین آمده که به آسمان نگاه کنید و آیات و نشانه های ما را ببینید.
وی در پایان تاکید کرد: تلسکوپ فضایی هابل نزدیک به ۲۲ سال است که در فضا کار می کند و تمامی تصاویری که تا کنون به زمین مخابره کرده دال بر زیبایی، عظمت و نظم خلقت پروردگار است.
لازم به ذکر می باشد سلسله جلسات هفتگی این کانون از اپتدای سسال نود ودو پیگیری و برگزار می شود.
کد خبر: 55593
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcgwn9n.ak9ny4prra.html