محبوبه معراجی پور در گفتگو با هنر نیوز:

حوزه علمیه باید با سینما و مقولات سینمایی آشنا شود

نشان دادن روابط صحیح بین خانواده در فیلم‌ها هم موضوعی دینی است

30 آبان 1391 ساعت 11:55

یک نویسنده و مدرس حوزه علمیه خواهران گفت: وقتی مسائل دینی در قالب سینما و هنر بیان شود از جذابیت بیشتری برخوردار خواهد بود.



محبوبه معراجی پور در گفتگو با خبرنگار سینمایی هنرنیوز گفت: ما می توانیم با ارائه ساده ترین موضوعات دینی همراه با ساختار قوی و متناسب، مردم را با سینما آشتی دهیم.

وی افزود: اگر هنر بدور از شعار ارائه شود تاثیر پذیری اش بیشتر خواهد بود این در حالی است که مردم هم معمولا کارهای دور از شعار را می پسندند و بیشتر در پی پیوند بین دنیای امروز و معنویت هستند.

نویسنده رمان «مسیح من سلام » با بیان اینکه سینمای ایران هنوز نتوانسته مسائل اخلاقی، دینی و مذهبی را در حد توان خود منعکس کند یاد آور شد: اگر تلاش شود آینده خوبی در انتظار سینمای ما در حوزه اخلاقی و دینی خواهد بود.

معراجی پور ادامه داد: متاسفانه منیت ها، خود خواهی ها، دور بودن از دین، مذهب و قرآن باعث شده که ما نتوانیم به درستی مسائل دینی و اخلاقی را از طریق مدیوم سینما به مردم ارائه دهیم البته منظور من این نیست که فقط در فیلمهایمان، نماز خواندن یا قرآن خواندن را به نمایش بگذاریم - هر چند که این مسائل به جای خود قابل تقدیر است - اما نشان دادن روابط صحیح بین خانواده که متاسفانه روز به روز در حال فروپاشی است می تواند یک موضوع اخلاقی و دینی به شمار آید.

وی که دروس نظام سیاسی اسلام و حقوق را در حوزه علمیه خواهران تدریس می کند اظهار داشت: توجه به موضوعات خانواده مثل پیوند پدر و مادر با بچه ها، صداقت بین خانواده، یکی از دغدغه های اصلی من است و این مسائل را می توان با قواعد ساده دینی در آمیخت.

به گفته معراجی پور، می توان با ساخت فیلم ها و سریال ها، ابتدایی ترین مسائل دینی همچون راستگویی، عدم تهمت به یکدیگر، رعایت محرم و نامحرم و غیره را دوباره احیا نمود.

معراجی پور افزود: من معتقدم حوزه علمیه اگر با سینما و مقولات سینمایی آشنا شود بسیار مفید خواهد بود چرا که این آشنایی دید آنان را نسبت به سینما توسعه می بخشد و آنگاه می توانند با نگاه کارشناسی تری در مورد فیلمها و سینما اظهار نظر کنند.

وی با بیان اینکه توانایی مدیوم سینما بسیار بالا است گفت: آشنایی طلاب با سینما سبب خواهد شد تا آنها جهت گیریهای صحیح تری نسبت به آن داشته باشند و همین امر موجب خواهد شد تا آنها در آینده با دید کارشناسی تر در مورد سینما و فیلمهای اکران شده اظهار نظر کنند.


این بانوی آشنا با حوزه سینما تاکید کرد: هنگامی که دختر و پسر، زن و شوهر در فیلمهای ما به همدیگر فحش می دهند و هرجوری که دلشان می خواهد با همدیگر حرف می زنند یا وقتی که عشق و عاشقی های آنچنانی را در فیلمهایمان به تصویر می کشیم مطمئن باشید که این رفتارها تبدیل به فرهنگ خانواده ها خواهد شد اما اگر مسائل شرعی و عرفی را با زبان هنر و سینما به جامعه منتقل کنیم امید آن وجود دارد که سینما به سمت دینی شدن حرکت نماید.

نویسنده رمان «لطفا ساکت» یاد آور شد: اگر فیلمسازان ما، قدری خودشان را با مسائل دینی مانوس تر کنند، بی شک تاثیر خودش را بر روی مخاطب خواهد داشت.

معراجی پور ورود خواهران طلبه به کلاسهای فیلمنامه نویسی را امیدوارانه توصیف کرد و گفت: این گروه با گذشت زمان؛ تصویر بهتری از دین را در عالم سینما و تلویزیون رقم خواهند زد.


کد خبر: 41543

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcgwn9t.ak9qt4prra.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com