حجت الاسلام عمادالدین رضایی در گفتگو با هنرنیوز؛
بزرگترین کتابخانه روستایی کشور متعلق به من است
مسئولین همیشه برای حمایت از کتابخانهام شرط گذاشتهاند
22 آبان 1391 ساعت 11:04
حجت الاسلام عماد الدین رضایی همدانی صاحب بزرگترین کتابخانه روستایی گفت: من مایلم همه کتاب هایی که برای آنجا تهیه کرده ام در همین کتابخانه باقی بماند؛ زیرا که آنجا زادگاهم است و می خواهم این کتابخانه از من به یادگار باقی بماند.
حجت الاسلام رضایی در گفتگو با خبرنگار گروه کتاب هنرنیوز در خصوص این کتابخانه گفت: این کتابخانه بزرگترین کتابخانه روستایی در کشور است که 25000 هزار عنوان کتاب دارد که در یکی از روستاهای شهرستان کبودرآهنگ همدان واقع است.
وی با بیان این مطلب افزود: تا کنون ۱۶۵۰۰ عنوان کتاب هم بازدیدکنندگان این کتابخانه بدانجا هدیه نموده اند؛ اما نکته مهم این است که مادرم بدون کوچکترین چشم داشتی هفده سال کتاب دار این کتابخانه بودند و ایشان به واقع هم مادر من بودند هم مادر کل اعضای آن کتابخانه و مادربزرگ همه آن کتاب ها بوده که اخیرا دار فانی را وداع گفتند.
وی در خصوص گردآوری و تهیه کتب این کتابخانه روستایی اظهار داشت: ما بیشتر کتاب های این کتابخانه را هم با نماز و روزه استیجاری تهیه کردیم، همینک نیز بنده باقی اوقات را در باغم باغبانی می کنم، گاهی نیز تدریس می کنم و عایدی آن را به کتاب و کتابخانه می دهیم و برای آن سرمایه گذاری می کنیم. کتابخانه در سال ۱۳۷۰ رسما کار خود را آغاز نموده است لیکن این کتابخانه از قبل هم وجود داشته ولی یک کتابخانه رسمی نبوده است.
حجت الاسلام رضایی همدانی در پاسخ به این پرسش که« آیا تا کنون در ارتباط با این کتابخانه با هیچ یک از نهاد های متولی اعم از نخاد کتابخانه های عمومی کشور یا سایر مراکز صحبتی شده است؟» اظهار داشت: من با برخی از مسئولان درباره آنجا صحبت کردم و آن ها هم نظر مساعد داشتند ولی بعضا اگر خواستند کمکی کنند کمکهایشان مشروط بوده است و در واقع همیشه برای کمک هایشان آن شرطی گذاشته اند به همین سبب که پذیرش این شروط دشواری هایی در پی داشت ما نتوانستیم این کمک ها را جذب کنیم.
وی همچنین دیگر پرسش هنرنیوز را مبنی بر اینکه «نهاد کتابخانه های عمومی کشور با اعلام رسمی آمار و ارقام وجود کتاب و کتابخانه ها در سراسر کشور قادر به ارائه تسهیلات است، آیا مایل به این هستید که این کتابخانه زیرمجموعه نهاد خاصی قرار بگیرد؟» عنوان داشت: این کتابخانه جزء کتابخانه های مساجد یا نهاد کتابخانه ها نیست و یک کتابخانه شخصی است که مربوط به خودمان است.
صاحب بزرگترین کتابخانه روستایی کشور در خصوص تجمیع و تامین کتاب های این کتابخانه با توجه به دشواری های جغرافیایی و فرهنگی روستا لبیان داشت: چون اغلب مناطق روستایی دسترسی به کتابها برایشان دشوار است، من کتابها را از شهرستان های مجاور و گاها از تهران خریداری می کردم؛ در گذشته با توجه به اینکه هشتاد کیلومتر باید جاده خاکی را طی می کردیم تا به جاده اصلی برسیم دشواری کار بیشتر بود، الان هم مشکلات دیگری چون گران شدن کرایه ها وجود دارد؛ ما زمانی که این کار را شروع کردیم در روستای ما نه آب و نه برق رسانی وجود نداشت و البته الان هم روستای ما گاز ندارد و با درخواست هایی که صورت گرفته به تازگی لوله های گاز را نصب کرده اند لذا روستای ما یکی از مناطق محروم کشور به شمار می آید.
وی درباره استفاده کنندگان از این کتابخانه در دوره های مختلف گفت: در گذشته من همواره علاوه بر کتاب و کتابخوانی جلساتی برای اعضا و بچه های روستا می گذاشتم و در آن جلسات پیرامون موضوعات مختلف سخنرانی می کردم؛ همینک بیشتر آنها یا دانشجو هستند یا درسشان را به اتمام رسانده اند یا در پست های اداره جات همین شهرستان ها مشغول به کار هستند و یا اینکه به درس شان نتوانستنه اند ادامه بدهند؛چون موقعیت روستای ما به گونه ایست که برخی استطاعت مالی چندانی ندارند و استعدادشان کور می شود، چون قادر نیستند هزینه های تحصیل در شهرهای دیگر را فراهم کنند.
وی در خصوص بازدید مسئولان از این کتابخانه عنوان نمود: متاسفانه تا کنون فرماندار یا بخشدار از این کتابخانه بازدید نکرده اند نه ولی ما قبلا از استاندار تقاضای همکاری و مساعدت داشتیم و ایشان این امر را مستلزم آن دانستند که این کتابخانه زیرمجموعه نهاد خاصی قرار بگیرد ولی من اینطور خیلی راحت نبودم و دوست داشتم که خودم استقلال کتابخانه خودم را حفظ کنم و آنجا زیر نظر خودم باشد.
وی با بیان این مطلب افزود: اکتاب های این کتابخانه را من با سلیقه خودم تهیه کردم و اغلب کتب بسیار نفیسی است که اگر واگذار شود ممکن است گفته شود این کتاب ها به درد روستا نمی خورد و باید آنها را به شهرستان انتقال داد لیکن من مایلم همه کتاب هایی که برای آنجا تهیه کرده ام در همین کتابخانه باقی بماند؛ زیرا که آنجا زادگاهم است و می خواهم این کتابخانه از من به یادگار باقی بماند.
حجت الاسلام رضایی خاطر نشان نمود: این کتابخانه به اسن خود بنده و معروف به «کتابخانه عمادالدین رضایی همدانی» است و من امیدوارم دولت و مسئولین محترم از آن حمایت کنند چراکه در حال حاضر ساختمان این کتابخانه و سقفش به مرمت نیاز دارد دارد ونیاز دارد که یک بنای خوب برایش ساخته شود اما من خود استطاعتش را ندارم؛ انشالله خداوند استطاعتی به بنده بدهد تا بتوانم این کتابخانه را تجدید بنا کنم تا همواره پابرجا بماند.
گفتنی است از حجت الاسلام عمادالدین رضایی تا کنون بیش از 720 عنوان مقاله در مطبوعات کشور منتشر شده و 85 اثر تالیفی دارند که اغلب در حوزه تاریخ، ادبیات، فلسفه و عرفان است.
وی در معرفی تالیفات تاریخی، ادبی و عرفانی اش تصریح نمود: یکی از این آثار که مدت بیست و پنج سال بر روی آن کار کرده ام «شرح دوبیتی های باباطاهر» است که کتاب جالب و شیرینی است که در این کتاب علاوه بر توضیح دوبیتی های باباطاهر و شرح حال و زندگانی و احوالات او این اشعار با آیات قرآن مطابقت یافته است که این مجموعه هم برای مردم و هم برای طلاب بسیار مفید است و احادیثی که در این رابطه آورده شده است برای طلاب برابر چند منبر است.
وی افزود: یک کتاب راجع به خیام هم در دست تالیف دارم که همینک کار نگارش آن رو به اتمام است و کتابی تحت عنوان «پنج رساله درباره زندگانی امام حسین (ع)» که رساله اول راجع به خنده است و اینکه خنده در اسلام مذموم نیست مگر اینکه انسان را دچار غفلت کند، دوم رساله گریه از منظر پیشوایان دین رساله، بعدی شرح خطبه های حضرت اباعبدالله (ع) است، رساله چهارم یاران ابا عبدالله و رساله پنجم مجموعه صحبت های ابا عبدالله از ابتدا تا انتها را شامل می شود.
وی همچنین به کتاب «سیمای همدان یا همدان اولین پایتخت ایران و جهان» اشاره نمود و ناشر اغلب آثارش را انتشارات انوشه معرفی کرد.
مریم خاکیان
کد خبر: 49473
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcgwt9t.ak9yu4prra.html