رئیس شورای سیاستگذاری جشنواره فیلم عمار در پاسخ به هنرنیوز با بیان اینکه فتنه ۸۸ یک اتفاق مهم در تاریخ معاصر ایران است تاکید کرد :اگر در مورد فتنه سال ۸۸ ؛ روشنگری و تبیین نشود در آینده نزدیک، وحدت ملی خدشه دار خواهد شد.
به گزارش خبرنگار سینمایی هنرنیوز روز گذشته ( جمعه) نخستین نشست خبری ششمین جشنواره مردمی فیلم عمار با حضور نادر طالبزاده دبیر جشنواره ، وحید جلیلی رئیس شورای سیاستگذاری این جشنواره و رسول منفردزاده دبیر اجرایی جشنواره عمار روز گذشته برگزار گردید.
رسول منفرد زاده دبیر اجرایی جشنواره به دو موضوع ویژه این دوره از جشنواره اشاره کرد و گفت: ایران و آمریکا و شهدای هفتم تیر از موضوعات ویژه جشنواره و همچنین واقعه گوهرشاد و تحریف امام و خط امام از زیر موضوعات ویژه جشنواره عمار است و در کنار جشنواره دو بخش بازیهای رایانهای و گرافیکی نیز افزوده شده است.
وی با اشاره به اکرانهای مردمی در طول سال گذشته گفت: یکی از اکرانهای ما اکرانهای اقتصادی بوده است چرا که ما به دنبال پیوست اقتصادی برای آثار عمار بودهایم و برای شروع فیلم «خانهای کنار ابرها» را در شهرها و فضاهای کوچک اکران کردهایم که فروش آن بالغ بر ۸ میلیون تومان شد.
دبیر اجرایی جشنواره فیلم عمار ادامه داد: علاوه بر اکرانهای مردمی شاهد اقدام مردم در تأمین مکان و تجهیزات اکران و وقفهای فرهنگی بودیم.
وی با اشاره به فعال شدن ۳۸ ستاد نماز جمعه در سراسر کشور در اکرانهای مردمی افزود: بخش اکرانهای بینالمللی مردمی جشنواره نیز دنبال شده است که اکرانهای در سوریه، روسیه، پاکستان داشتهایم و تلاش کردهایم با سازندگان و فعالان بینالمللی همسو با نگاه انقلاب ارتباط برقرار کنیم که در این زمینه حضور در تونس و عراق در سال گذشته انجام شده است و امیدواریم امسال همزمان با برگزار جشنواره اکرانهای همزمان بینالمللی نیز داشته باشیم.
نادر طالبزاده دبیر جشنواره فیلم عمار نیز در این نشست با اشاره به اینکه جشنواره عمار خلائی را در عرصه فرهنگ و هنر انقلاب پر کرده است، گفت: جشنواره عمار پرتوی از جذب و پخش از روستاها تا شهرهای مختلف ایران است و استقبال از جشنواره رشد طبیعی داشته است.
وی با بیان اینکه عمار میخواهد فرهنگ را به روستاها و مناطق مختلف کشور عرضه کند، افزود: وزن عمار در غنی کردن فرهنگ ایران است.
طالب زاده درباره بخش بینالمللی جشنواره عمار یاد آور شد : این بخش تازه شروع شده و ما بر روی اکران مردمی بینالمللی تمرکز داریم و از یک طرف محافل اسلامی در تگزاس، واشنگتن و لندن و دیگر شهرها داریم که میتوانیم بر روی آن کار کنیم و علاوه بر آن محافل غیر اسلامی و مردمی که برخی از آنها ما در جشنواره افق نو یافتهایم که فعالان فرهنگی هستند و دارای جایگاهی میباشند که میتوانیم با ابتکار عمل روی آنها نیز کار کنیم.
دبیر جشنواره فیلم عمار در پاسخ به سوال خبرنگار هنرنیوز که پرسید« وقتی صحبت از جبهه انقلاب اسلامی به میان می آید شاید برخی از فیلمسازان بیشتر تمایل پیدا می کنند که به سمت سوژه های اختلاف انگیز بروند ، جشنواره چقدر تلاش می کند تا فیلم ها به سمت وحدت ملی حرکت کند؟» گفت: به نظرم حرف شما کاملا حرف درستی است چرا که اتحاد مساله مهمی است و به بلوغ رسیدن سبب خواهد شد تا شبهات از بین برود و معتقدم در ویترین کارهای هنری خیلی خوب است که به این مساله توجه شود. من با نظر شما موافق هستم و حتما این نکته را در جشنواره مد نظر خواهم گرفت.
اما پاسخ وحید جلیلی به همین سوال به گونه ای دیگر بود او در پاسخ گفت: اهل رسانه و هنر و سینما اتفاقا باید در فیلم هایشان به مساله اختلاف انگیز بپردازند! اما مهم رویکرد فیلمساز است که رویکرد باید به طرف حل مساله باشد نه گره زدن بیشتر به مساله وگرنه با بایکوت و سانسور موضوعات اتفاق خاصی نخواهد افتاد بلکه اوضاع بدتر خواهد شد و زخم هایی شکل خواهد گرفت که در سالهای آتی به شکل بدتری سر باز خواهد زد.
وی با بیان اینکه فتنه ۸۸ یک اتفاق مهم در تاریخ معاصر ایران است ادامه داد: اگر در مورد فتنه روشنگری و تبیین نشود وحدت ملی را خدشه دار خواهد کرد.
جلیلی تاکید کرد: منظور از وحدت یک وحدت عمیق روشن بینانه است نه یک ائتلاف دوپینگی سرهم بندی شده است که ممکن است خیلی راحت به ضد خودش تبدیل شود.
رئیس شورای سیاستگذاری جشنواره فیلم عمار با بیان اینکه در مورد فتنه در خارج از کشور، بیشتر از داخل کشور فیلم ساخته می شوند تصریح کرد: البته در داخل کشور هم، کسانی که همسو با فتنه بودن مبادرت به فیلم ساختن کردن که می شود به فیلم کثیف «خانواده محترم» تا فیلم های دیگر اشاره کرد که با پول جمهوری اسلامی ، با بودجه تلویزیون و با بودجه فارابی در حمایت از فتنه گران فیلم ساخته شده است. حالا در مقابل، اگر چهار تا بچه حزب اللهی، دو تا فیلم مستند با بودجه های کم هم بخواهند تولید کنند متهم می شوند که این ها باز دوباره دست روی زخم گذاشتند! درحالی که هالیوود در مورد فتنه ۸۸ فیلم می سازند و این ها چیزهای مخفی و محرمانه نیست و علنی است. در اروپا و امریکا در مودر فتنه ۸۸ ایران فیلم ساخته می شود. در ایران هم در سالهای اخیر با موضع دفاع از فتنه گران؛ با پول های دولتی ، فیلم ساخته شده است و حالا اجازه دهند که بچه حزب اللهی هم ، زاویه دید خودشان را در مورد فتنه در قالب فیلم های کوتاه و مستند بیان کنند.
وحید جلیلی در ادامه این نشست همچنین با اشاره به اینکه جشنواره فیلم عمار به دنبال سه پیوست اجتماعی، اقتصادی و بینالمللی برای هنر انقلاب است، اظهار داشت : در بحث پیوست اجتماعی هنر انقلاب به دنبال پیدا کردن مخاطب است و فیلمسازانی که به دلایل مختلف نمیتوانستند آثارشان را به مخاطب برسانند به واسطه عمار این امر محقق شده و در حال توسعه است.
وی در تبیین پیوست اقتصادی هنر انقلاب اظهار داشت: این پیوست به معنای کاهش هزینهها و ایجاد ظرفیت برای پروژههای جدید و مختلف است و آنچه درباره وقف فرهنگی در جشنواره عمار گفته شده بخشی از این موضوع است و جشنواره عمار تبدیل مخاطب به مشتری را دنبال کرده و گامهای اولیه را برداشته و نویدهای خوبی نیز در آینده داریم.
جلیلی ادامه داد: هنر انقلاب نیاز به حضور جدیتر در عرصه بینالمللی دارد و هنر انقلاب امروز از حضور بینالمللی محروم است و مـتأسفانه آثار به مخاطب نرسیده است.
وی درباره امکان گسترش عمار از فیلم به دیگر هنرها نیز گفت: ما برای گسترش عمار از قبل برنامهای نداشتهایم اما واکنشها ما را به این سمت میبرد و این یک امر طبیعی است اما حتماً برند عمار را در خدمت هنر انقلاب قرار میدهیم.
وحید جلیلی در مورد اینکه آیا جشنواره عمار به دنبال اعتبار بخشی به آثار حرفهای یا آماتور است،تاکید کرد: ما هم به دنبال آثار حرفهای و هم به دنبال آثار آماتور هستیم چرا که نیازمند به یک نهضت تولید محتوا در برابر سیلاب فرهنگی غرب هستیم و باید به داشتههایمان بپردازیم. ضمن اینکه در هنر انقلاب رویشهایی را داشتیم که به حداقلهای حرفهایگری ورود پیدا کردند که شما در این دوره از جشنواره شاهد آثار داستانی ویژهای در این زمینه خواهید بود.
وی در مورد میزان کمک دولت به جشنواره عمار با بیان اینکه وزارت ارشاد رسماً اعلام کرده که هیچگونه کمکی به این جشنواره نمیکند و گفتهاند این دستور از جایگاههای بالادستی به ارشاد داده شده است گفت: این در حالی است که ارشاد برای اکرانهای هنر و تجربه که به موضوع هنرهای کممخاطب میپردازد کمک های زیادی کرده است.
جلیلی در عین حال اظهار داشت : البته عمار هیچ وقت خودش را به بودجههای اینچنینی متصل نکرده و اگر مصوبه مجلس نیز نبود ما به کار خودمان ادامه میدادیم اما این به معنی نداشتن گلایه نیست و بودجههای سالهای گذشته نیز بخشی از آن به جشنواره داده شده که ما هم تمام جزئیات هزینه ها را برای ارشاد ارسال کردیم.
رئیس شورای سیاستگذاری جشنواره عمار با اشاره به ۱۲ فیلمنامه تولید مدرسه فیلمنامه نویسی عمار اشاره کرد که برای تولید آنان را برای صدا و سیما ارسال کرده است گفت: صدا و سیما همه آن ۱۲ فیلمنامه را به طول کل رد کرده است حتی هیچ کدام هم به صورت مشروط پذیرفته نشده اند! به عنوان مثال موضوع یکی از فیلمنامه ها درباره نهضت تنباکو بود که رسانه ملی دلیل رد شدن این فیلمنامه را اینگونه بیان کرده است : طرح مقوله سیگار و تنباکو اساساً رد شده و نابخردانه است!!
به گزارش خبرنگار هنرنیوز ؛ آخرین برنامه این نشست نیز رونمایی از پوستر فراخوان جشنواره فیلم عمار بود.