وزیرارشاد در آیین افتتاحیه موزه ملی مطبوعات ایران/1

مطبوعات ایران در ۴ سال گذشته بالاترین رشد کمی و کیفی را داشته است

4 مرداد 1392 ساعت 10:35

سید محمدحسینی وزير فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: هم اکنون تمامی استان‌های کشور دارای روزنامه و نشریه هستند. خوشبختانه با تدابیر اندیشه شده، مطبوعات ایران در ۴ سال گذشته بالاترین رشد کمی و کیفی را داشته اند .


به گزارش خبرنگار هنرنیوز؛ مراسم افتتاحيه موزه ملی مطبوعات ایران و همچنین آیین پایانی نهمين جشنواره فصلی مطبوعات و خبرگزاری ها عصرروز گذشته با حضور «سید محمدحسینی»وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی،« محمد جعفر محمد زاده » معاون مطبوعاتی وزير ارشاد، «محمود اكرامی فر» دبير جشنواره فصلی مطبوعات ،«حجت الاسلام والمسلمين سيد محمود دعايی» مدير مسوول روزنامه اطلاعات و چهره های فرهنگی و هنری و همچنین اصحاب رسانه در موزه ملی مطبوعات ايران واقع در منطقه جنوبی تهران خيابان مولوی برگزار شد.
در این مراسم که اجرای آن برعهده «محمدرضا حسینیان مجری تلویزیون و رادیو بود، سیدمحمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی طی سخنانی اظهارداشت: اکنون تمامی استان‌های کشور دارای روزنامه و نشریه هستند. خوشبختانه با تدابیر اندیشه شده، مطبوعات ایران در ۴ سال گذشته بالاترین رشد کمی و کیفی را داشته اند و خوشبختانه در برخی استان‌ها در چند سال گذشته شاهد افتتاح موزه‌های کوچکتر مطبوعات بوده‌ایم.
وی افزود: امیداورم در تمامی استان‌ها موزه‌ مطبوعات راه‌اندازی شود تا به این وسیله گذشته مطبوعات استان‌ها نیز در معرض دید نسل امروز و آینده گذاشته شود. چرا که مطبوعات در ایران سابقه ای ۱۷۰ ساله دارد و از نمایندگان و رایزنان فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در خارج کشور می خواهم که یک نسخه یا تصویری از نشریات قدیمی موجود ایران در خارج کشور را برای نگهداری به این موزه ارسال کنند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه تصریح کرد: مردم همه جای دنیا به تاریخ و پیشینه خود اهتمام می‌ورزند و امروزه حتی در کشورهایی که سابقه چندانی ندارند، اشیا و اسناد خود را با جمع‌آوری در موزه‌ها در معرض دید جهانگردان قرار می‌دهند. چرا که هیچ چیز مانند موزه مطبوعات بار معنایی و موضوعی ندارد از این رو کشور ما که دارای میراث، تمدن و پیشینه گرانبهایی بوده و نیاز به توجه بیشتر به آن بیش از گذشته ها احساس می شود.
وی اضافه کرد: ارتباط دانشجویان دانشکده‌های خبر و ارتباطات و روزنامه‌نگاری با این‌گونه موزه‌ها در روند پژوهش و تحقیقات آن‌ها موثر است به‌گونه‌ای که این قشر قادر خواهند بود اظهارنظر بهتری داشته باشند. برخی فکر می‌کنند که نشریات ما در گذشته به مدح سلاطین و پادشاهان می‌پرداخته و در حالی‌که این‌چنین نبوده و آن‌ها مسایل و مشکلات جامعه را به‌طور آشکار در نشریات خود مطرح می‌کردند. بنابراین نمایش گذشته مطبوعات ما و هرآن چیزی که به آن بستگی دارد می تواند در موزه ملی مطبوعات ایران که گنجینه‌ای گرانبها است به نمایش درآید .چرا که این موزه تاریخ مطبوعات ایران اسلامی را به نمایش می‌گذارد.-
حسینی در ادامه تاکید کرد: راه‌اندازی موزه ملی مطبوعات ایران از اهمیت بالایی برخودار است و این مکان اطلاعات مفیدی در حوزه تاریخ روزنامه‌های ایران، معروف‌ترین روزنامه‌های ایران، افکار و اندیشه‌های مردم و روزنامه‌نگاران معروف در اختیار علاقه‌مندان قرار می‌دهد. از آنجایی که چندی پیش پیشنهاد شده بود که روزنامه طنز راه‌اندازی شود. ما نیز استقبال کردیم چرا که بسیاری از ضعف‌ها و آسیب‌ها را می‌توان در قالب طنز برای برطرف کردن کمبودها و مشکلات مطرح و بیان کرد.
وی خاطرنشان کرد: هم اکنون در کشور استعدادهای زیادی وجود دارند که باید شناسایی و شکوفا شوند و باید یک دبیرخانه‌ای تشکیل شود تا به جای بیان نقاط ضعف، تنها به بررسی و بیان نقاط قوت بپردازد و از افرادی که دست به تولید آثار فاخر زده‌اند، قدردانی شود.
بنابراین گزارش در پایان این مراسم و همزمان با برپایی آیین پایانی نهمین جشنواره فصلی مطبوعات و خبرگزاری‌ها، موزه ملی مطبوعات ایران در محل دایمی خود واقع در منطقه جنوبی تهران، خیابان مولوی، خیابان صاحب جمع افتتاح شد.


کد خبر: 61532

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcgxn93.ak9qw4prra.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com