به بهانه پخش سريال «گروه پليس»؛

ریتم کند عاملی برای خستگی و کلافگی مخاطب

31 ارديبهشت 1392 ساعت 11:17

ریتم کند و آرام برخی از سریال های پلیسی خارجی و ایرانی در شبکه های مختلف سیما باعث شده که مخاطب امروز با مشاهده ضعف روایتی و ساختاری آثار به یک نوع خستگی و کلافگی برسد .


مجموعه تلویزیونی «گروه پليس» به کارگردانی مشترک«فابريتزيو باوا» و «ريكاردو موسكا » و محصول کشور ایتالیا است که این روزهاو شب ها روی آنتن شبكه تهران رفته است. این مجموعه تلویزیونی که در طی سال‌های ۲۰۰۰ تا ۲۰۰۹ در چندین سری كارگردانی شده است و داستان آدر خصوص پرونده‌هايی است كه يک گروه پليس ايتاليايی درگير حل آن می‌شوند و در این راه مجبور ند دست به کاری بزنند تا بتوانند ریشه های فساد را بسوزانند.
این مجموعه تلویزیونی دنباله دار که پخش آن از اواخر سال ۱۳۸۹ آغاز شده است، اثری دنباله دار بوده که بیشتر برای مخاطب عام تلویزیون ساخته شده و قرار است پخش آن تا پایان امسال ادامه داشته باشد. با مروری بر مجموعه ها و سریال هایی که تاکنون از شبکه های مختلف تلویزیون روی آنتن رفته است می توان به این نتیجه رسید که همواره در کشور ما و در رسانه فراگیر و تاثیرگذاری مانند تلویزیون همیشه مخاطبان سیما از تماشای مجموعه ای تلویزیونی در ژانر پليسی ومعمایی همواره استقبال کرده اند. چون این گونه آثار با مد نظرقرار دادن سوژه های متفاوت ومختلف از جامعه در خصوص تبهکاران و مفسدان اقتصادی و اجتماعی و غیره را به تصویر می کشند و مخاطب عام تلویزیون هم معمولا از تماشای این آثار لذت می برد. بنابراین مجموعه های تلویزیونی پلیسی با فراز و نشيب های فراوانی که برای کارکترها و شخصیت های مثبت و منفی خود قائل هستند، معمولا در صورت رعایت جذابیت های لازم در ساختار، مضمون، قصه، معما و شخصیت های خود می توانند در تلویزیون تبدیل به آثار پر مخاطبی شوند. چرا که مخاطب تلویزیون در طول این سال ها در تلویزیون ما ثابت کرده که عاشق مبارزات شخصیت های مثبت و منفی در قالب سکانس ها و پلان های تعقيب و گريز همراه با زد و خورد است. معمولا در این گونه آثار اعتياد و مواد مخدر ، همراه با چاشنی قتل و جنایت نیز وجود دارد و تاثيرات منفی فردی و اجتماعی اين پديده شوم و همچنين مقابله پليس با اين بيماری ها و معضلات اجتماعی می تواند یکی دیگر از جذابیت های این گونه آثار باشد. در تلویزیون ما با ساخت و نمایش مجموعه های تلویزیونی مختلف تلاش شده که ژانرپلیسی و معمایی با مد نظر قرار دادن سوژه های مختلف و قصه های اجتماعی مورد توجه قرار گیرد. خلق کارکترهای جذاب مثبت و منفی و همچنین پرداختن درست و اصولی به سکانس های تصادف، زد و خورد، تیراندازی و غیره جملگی می توانند برای مخاطب تلویزیون جذاب باشند و او را سرگرم کنند.
تلویزیون در کشور و به خصوص در شبکه های اصلی خود تاکنون بارها اقدام به پخش مجموعه های تلویزیونی پلیسی خارجی کرده است و مخاطبان سیما بارها آثاری از این دست را تماشا کرده اند. سريال «گروه پليس» نیز به عنوان اثری ايتاليايی از تلويزیون در حال پخش است . سریالی که در ساختار و روایت خود با توجه به ساختار، کارگردانی و عوامل حرفه ای سینما وتلویزیون اثری معمولی و ساده است و روایت خود را نیز به شکل ساده ای بیان می کند. اما در عین این سریال را نمی توان مثلا با سریالی مانند«هشدار برای کبرا ۱۱» با انبوهی از سکانس ها و صحنه های تعقیب و گریز و تصادف ماشین های گران قیمت با یکدیگر مقایسه کرد. همچنین شاید بتوان گفت این سریال در برخی از قسمت های خود دچار کندی ریتم است. کندی که می تواند برای یک اثری مانند این سریال تا حدودی ضعف روایتی و ساختاری به شمار آید و در بلند مدت باعث خستگی و کلافگی شود . البته این مشکل را می توان در آثار سینمای پلیسی و تلویزیونی خودمان هم به وضوح مشاهد کرد. 
آثاری که به شدت حوصله مخاطب را سر می برند و باعث می شوند تا مخاطب بیشتر و بهتربه سمت شبکه های ماهواره ای گرایش پیدا کند. این درحالی است که تلویزیون ما که استاد خرید و نمایش سریال های پلیسی درجه چندم و ضعیف از دیگرکشورها است و برای اش هم مهم نیست که مخاطب اثر را می بیند یا نه.این درحالی است که کشورهای دیگر باسرمایه گذاری هایی که در خصوص سینما و سریال های اکشن و پلیسی داشته اند ضعف های بزرگ سریال سازی خود را از نظر ريتم و ساختار و ضرباهنگ بالای برده اند. 
به نحوی که با ریتم مناسب و ساختارقوی که برخی از آنها دارند، اجازه پلک زدن را هم به تماشاگران آثار خود نمی دهند. اما در برخی از سریال های ایرانی و خارجی که تلویزیون ما روی آنتن شبکه های مختلف خود می فرستند ،آثاردر ميانه های هر قسمت كاملا از ریتم، ضرباهنگ و تب و تاب می‌افتندو مخاطب به راحتی می تواند به دیگر کارها خود در حین تماشای این گونه آثار برسد. حتی كانال تلويزيون را هم عوض كرده و به شبکه های دیگر هم سری بزند.


کد خبر: 58572

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcgxn9n.ak97u4prra.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com