در برنامه راه سوم شب گذشته مطرح شد؛

حوزه صنعت و دانشگاه باید بیش از بیش مورد توجه قرار گیرد

10 بهمن 1391 ساعت 14:47

برنامه راه سوم شب گذشته روی آنتن شبکه دوم سیما رفت.


به گزارش هنرنیوز؛ برنامه راه سوم شب گذشته با حضور «مهندس منوچهر منطقی»، مدیر عامل سازمان صنایع هوایی کشور و «دکتر حمید گورابی»، رئیس پژوهشگاه رویان با موضوع تولید علم و ارتباط صنعت و دانشگاه برگزار شد .
مدیرعامل سازمان صنایع هوایی کشور با اشاره به اینکه صنعت و دانشگاه با یکدیگر ارتباط تنگاتنگی دارند گفت: در سال های اخیر ارتباط صنعت و دانشگاه افزایش یافته و به یکی از مهم ترین مباحث مورد بررسی تبدیل شده است و ۹۵ درصد از صنایع فناوری کشور در سطح پایین و متوسط است و تنها ۵ درصد آن در سطوح بالا قرار دارد. در حال حاضر صنعت و فناوری پیشرفته، با دانش ارتباط تنگاتنگی برقرار کرده و به نوعی دانش محور عمل می کند .

منطقی با تاکید بر اینکه عمده تجارت دنیا بر روی صنعت است بیان کرد : در اکثر کشورها، رقم توسعه رو به بالاست در حالی که در ایران به دلیل عدم توجه، ارتباط دانشگاه با صنعت چشمگیر نبوده و امروزه این ارتباط پیشرفت و به حداقل رسیده اما کافی نیست .

این مقام مسوول در پاسخ به این سوال که دانشگاه ها تا چه میزان از نیازهای صنعت مطلع هستند توضیح داد: باید شرکت های دانش بنیان مورد ارزیابی قرار گیرند چرا که عمده فعالیت آنها در زمینه توزیع و ساخت تجهیزات پزشکی و دارو است و از این رو با فعالیت های یکدیگر آشنا هستند .

وی در ادامه مطلب فوق عنوان کرد: با وجود مسائل مختلف در اکثر دانشگاه های کشور در تمام آنها محدوده فناوری پیشرفته وجود دارد و از ابتدا بخش دانشکده ها به بیمارستان ها متصل و هر دو یک مساله را دنبال می کنند و هر صنعتی که طراحی می شود در راستای تامین نیاز گام برمی دارد و عمده نیاز صنایع بر مبنای توسعه در خارج از کشور است در حالی که در داخل کشور به صنعت های بالادستی نیاز داریم .

منطقی تصریح کرد: برای پیشرفت علم و صنعت باید فعالیت دانشگاه و صنعت را تا حدی و در برخی زمینه ها از یکدیگر تفکیک کرد چرا که تاکنون از یک ارتباط نظام مند بهره کمتری برده شده است .

مدیرعامل سازمان صنایع هوایی کشور یادآور شد: در دانشگاه ها باید رشته های الویت دار مشخص شود تا بر این مبنا توسعه تحقق یابد و تمام نیازها در سند راهبردی تدوین شده و صنعت دانشگاه در یک مسیر منطقی گام بردارد .

منطقی در پاسخ به اینکه شرایط و اوضاع صنایع دفاع در دوران جنگ به چه صورت بود عنوان کرد: تنگناها از جمله عواملی هستند که باعث نوآوری شده و هر کدام مسیر خود را در پیش رو دارند و صنایع ثانویه با سرعت بالا در حال تدوین هستند . در زمان جنگ به دلیل برخی از محدودیت ها مشکلات زیادر در زمینه صنعت دفاع داشتیم در حال حاضر رابطه صنعت و دانشگاه ها بسیار نزدیک شده است .

وی به دلایل نزدیک شدن دانشگاه و صنعت اشاره و عنوان کرد: این امر به ۳ عامل ضرورت ساخت تجهیزات در برابر دشمن، پیشرفته بودن صنایع دفاع و اینکه برداشتن هر گام موفقیت آمیز از سوی کشور، دشمن را به اقدامی تازه وا می داشت بستگی دارد .

وی در ادامه مطلب فوق گفت: طی انجام مراحل متعدد ، سپاه و دانشگاه صنعتی اصفهان در زمینه صنعت به خود کفایی رسیده و دلیل آن توجه زیاد متولیان و تصمیم گیران به این امر مهم است .

منطقی تاکید کرد: در میدان جنگ نیاز زیاد است و به همین دلیل باید به سراغ دانشگاه ها رفت و تحقق اهداف در این زمینه نیاز اساسی به بودجه تحقیقات و تجاری دارد .بودجه یکی از عمده مباحث کلیدی است که در مسائل عمومی بسیار قابل توجه است. در زمان جنگ عوامل زیادی باعث شد تا صنعت سمت دانشگاه ها برود چرا که بودجه لازم آن زمان در اختیار بود .

این مسوول با مقایسه ارتباط صنعت و دانشگاه گفت: دانشگاه ها ظرفیت لازم جهت توسعه صنعت و فناوری پیشرفته را دارند به عنوان مثال در پرتاب ماهواره، حوزه های مختلف پزشکی و... عملکرد مناسبی داشته اند که منشا آن دانشگاه است .

وی با اشاره به اسناد پایین دستی برای ارتباط صنعت و دانشگاه خاطرنشان کرد: برای این مساله باید ۲ راه را پیش رو قرار داد . در مدل رویان در جایگاه مصرف کنند و سفارش دهنده قرار داریم که مدیریت این گونه مجموعه ها کمی راحتتر است و در مجموعه های بالادستی باید به گونه ای عمل کرد که از کانال های نیازهای مردم عبور شود.
رئیس پژوهشگاه رویان در این برنامه با بیان اینکه ارتباط خوبی میان مراکز علمی و پژوهشکده وجود دارد توضیح داد: پژوهشکده رویان توانسته نیازهای مردم را تا حد توان خود برآورده کند و این امر خود عامل پیش برنده اهداف و تحقق آنهاست .

وی با مقایسه علم باروری در دهه ۶۰ و۸۰ اظهار کرد: دیگر بیماران قلبی برای درمان به خارج از کشور فرستاده نمی شوند چرا که داروی درمان بیماریهای قلبی در کشور، توسط محققین و پژوهشگران این مرکز تولید شده است .

گورابی در ادامه یادآور شد : با تاسیس مرکز درمان ناباروری در ایران برای پیشرفت و دستیابی به شیوه های مختلف درمانی وارد عرصه تحقیق شده تا نیازهای مردم تحقق یابد .

این مقام مسوول در پاسخ به این سوال که ارتباط موسسه با مردم چگونه است گفت: ارتباط با مردم بسیار مهم است چرا که از این طریق تمام مشکلات و نواقص دیده می شود و می توان ایرادات را به مسوولین مربوطه انتقال داد .

وی یکی از عوامل موفقیت را را کوتاه بودن چرخه عملکرد خواند و عنوان کرد : در درون مجموعه مدت زمان فعالیت هر چرخه کوتاهتر باشد رسیدن به موفقیت حتمی خواهد بود.

رئیس پژوهشگاه رویان تاکید کرد: فعالان در مرکز ناباروری تنها به دلیل علاقه، به این شغل روی آورده اند در حالی که می توانند از مکانیسم های دیگر استفاده کنند و خود را درگیر کارهای پژوهشی در ایران نکنند و گاهی برای انجام تست های پژوهشی با کمبود بودجه و امکانات مواجه می شویم که با کوتاه کردن سیکل فعالیت و وضع قوانین باید زمانی که داروی A ساخته شد به دنبال آن داروهای B و C تولید تا چرخه تکمیل شود .

وی در ادامه این برنامه یادآوری کرد: تحقیقات وارد عرصه های مهم و بحرانی شده که باید تمام آنها طی شود تا به محصولات مفیدی برسیم و عموم مردم از آنها بهره مند شوند و در حال حاضر در برهه ای از زمان قرار داریم که جاذبه اطلاع رسانی در دسترس نیست و امیدوارم در سال های آتی به تبلیغات مناسب دست یابیم چرا که برای تبلیغ سلول های درمانی باید امکانات ارائه خدمت در اختیار باشد تا تمام محصولات خود را معرفی کنیم .
گورابی تصریح کرد: در کشور فناوری های زیادی وجود دارد اما مورد توجه قرار نمی گیرد در حالی که در خارج از کشور همه به دنبال آن هستند . گاهی اوقات نمی توان برخی از دستاوردها را معرفی کرد چرا که از روز بعد برای دریافت خدمات از سوی مرکز، یک صف طویلی از مردم تشکیل می شود و حدود ۲۰ سال بر روی بحث ناباروری به دلیل شبیه سازی، اقدامات لازم اجرا و با شناخت جنین، اسپرم و تخمک دریچه های مختلفی به روی علم باز شد و این امر موجب ایجاد عرصه های جدید علمی در کشور محسوب می شود .
به گفته گورابی، علم ژنتیک جایگزین علم استفاده از شبیه سازی درمانی شد و عرصه ای جدید در زیست فناوری به وجود آمد .

وی در پاسخ به این سوال که آیا برای شبیه سازی موجودات( حیوانات) در حال انقراض اقداماتی صورت گرفته است یا خیر افزود: در اصفهان برای شبیه سازی گونه های در حال انقراض از قوچ ، تخمک و رحم گوسفند استفاده شد که خوشبختانه نتیجه خوبی به همراه داشت .
بنابراین گزارش ؛ برنامه گفت‌و گو محور راه سوم که پیگیری مطالبات رهبر معظم انقلاب در حوزه های فرهنگی و اجتماعی را بر عهده دارد هر هفته دوشنبه ها ساعت ۱۹ از شبکه دو به صورت زنده پخش می‌شود .


کد خبر: 53522

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcgxn9n.ak9wx4prra.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com