ابولفضل جلیلی در گفتگو با هنرنیوز:

سینمای امروز نیازی به استعداد ندارد!

29 بهمن 1392 ساعت 11:24

اابوالفضل جلیلی گفت: من در سینما از ابتدا هر چیزی که یاد گرفته‌ام و در هر شاخه‌ای از هنر هر چیزی را که خلق کرده‌ام از محمد رضا شجریان دارم ایشان استاد مسلم سینما برای من هستند.


ابوالفضل جلیلی در پاسخ به سوال خبرنگار سینمایی هنرنیوز مبنی بر اینکه آسیب‌شناسی شما از حضور پر رنگ فیلم‌ها با سطح کیفی پایین در جشنواره فیلم فجر چیست گفت: سوال خیلی سخت و در عین حال خوبی است و وقتی که از من سوال این چنینی پرسیده می‌شود پشتم می‌لرزد چون باید با فکر و تامل جواب داد. بنده در کل خیلی فیلم نمی‌بینم و امروز در جشنواره آمده‌ام که دوستان قدیمی‌ام را ببینم شنیده‌ام که این دوره از جشنواره خیلی خوب برگزار شده است اما متاسفانه شنیده‌ام که فیلم‌ها به شدت ضعیف است و اصلاً آثار خوبی در این دوره از جشنواره حضور ندارد.

وی در ادامه گفت: اینکه چرا فیلم‌ها ضعیف هستند دلایل مختلفی دارد فکر می‌کنم یکی از دلایلش ورود دیجیتال به عرصه سینما است چون قبل از اینکه فرهنگ استفاده از دیجیتال وارد سینما بشود تکنیکش وارد شده. دیجیتال خوب است اما برای کسی که خودش کار کشته سینما باشد و همه روش‌ها و سبک‌ها را تجربه کرده باشد ولی در کشور ما این گونه نیست. خیلی‌ها می‌گویند که ارشاد نباید سخت گیری کند و باید به همه مجوز ساخت بدهد به نظر من نباید این گونه باشد برعکس باید سخت گیرانه برخورد کند.

کارگردان فیلم سینمایی «حافظ» گفت: افرادی که مجوز ساخت را صادر می‌کنند باید ببینند که آیا فیلم نامه ارزش ساخت و دادن مجوز را دارد چون نتیجه‌اش یک عالمه فیلم بد می‌شود که این فیلم‌ها می‌تواند مخاطب را فراری بدهد. به نظرم باید سخت گیری بشود به نوعی که سالی ده فیلم ساخته شود. یادم می‌آید در دهه‌ای گذشته کارگردانان خودشان را می‌کشتند تا فیلمشان در جشنواره فیلم فجر حضور پیدا کند تا اثرش دیده شود در حال حاضر این اشتیاق کم رنگ شده‌ات خیلی‌ها دوست ندارند باشند چرا به این دلیل که حضور در این جشنواره آسان شده است.

این کارگردان در ادامه گفت: بزرگان سینما که دیگر با سهلنگاری فیلم می‌سازند شاید یکی از دلایلش این باشد که اطرافیان کمتر به آن‌ها توجه می‌کنند و دلیل دیگرش این می‌تواند باشد که دیگر دوران فیلم سازی آن‌ها تمام شده است و باید بنشینند فیلم ببینند. مطلب بعدی این است که دوستان جوان ما تقلید می‌کنند یادم می‌آید که من در گذشته هر یلمی که می‌خواستم بسازم سعی می‌کردم خلاف آن چیزی باشد که بقیه به سراغش رفته‌اند حتی اگر موضوعی را انتخاب کرده بودم و می‌دیدم دیگری به آن سمت رفته است آن را دیگر کار نمی‌کردم. من می‌خواستم خودم باشم اما جوان‌های ما این گونه نیستند. شنیده‌ام امسال دوربین رو دست در فیلم‌ها بسیار زیاد است. چرا؟ به این علت که اصغر فرهادی این گونه کار کرده و موفق است ایشان برای کارش دلیل داشته است.

جلیلی در ادامه با اشاره به ماشینی شدن آثار گفت: دیگر در آثار هنری روحی دمیده نمی‌شود. اما امروز در استودیو‌ها همه چیز را با کامپیو‌تر دست کاری می‌کنند و نیازی به استعداد آن چنانی نیست این حالات در سینما هم به گونه‌ای دیگر افتاده است. همه چیز با تکیه بر تکنیک ساخته می‌شود و دیگر عشقی وجود ندارد.

جلیلی با بیان اینکه جوان‌ها می‌خواهند فیلم های عجیب بسازند گفت: جوان‌ها هم که به نظرم به دنبال این هستند که یک چیز عجیب و غریب بسازند تا بروند به فستیوال‌های خارجی و آنجا جایزه بگیرند و یا می‌خواهند به شهرت برسند حتی شهرتی که پوچ است. آن عشقی که در گذشته وجود داشت دیگر وجود ندارد. این عشق ابتدا باید در سطح جامعه وجود داشته باشد تا در سینماگر هم رخنه کند مثلاً همین مسئله ازدواج که دیگر جوان‌ها کمتر به سراغش می‌روند. دوستی به من گفت وضعیت جامعه را چگونه می‌بینی گفت خوب نیست ایشان پرسید از کجا می‌دانی گفتم مدتی است که دیگر مانند زمان‌های گذشته خانواده‌ها علاقه‌ای به شلوغی و فرزند دار شدن ندارند این یعنی اینکه مردم به آینده امید ندارند این موارد روی فیلم ساز هم اثر می‌گذارد.


کد خبر: 69192

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcgxq93.ak9yy4prra.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com