در فرهنگسرای شفق

مراسم ویژه «خاطره گویی رزمندگان دفاع مقدس» برگزار شد

6 مهر 1393 ساعت 16:13

مراسم ویژه خاطره گویی سرداران و رزمندگان دوران دفاع مقدس شنبه ۵ مهر در فرهنگسرای شفق برگزار شد.


بنا بر این گزارش؛ در نشست خاطره گویی رزمندگان و فرماندهان دوران دفاع مقدس در این فرهنگسرا که شنبه ۵ مهر ماه به همت معاونت فرهنگی سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران و با همکاری مدیریت فرهنگی هنری منطقه ۶ برگزار شد، حرمی مدیر سابق شبکه تلویزیونی تهران با بیان این که با پیروزی انقلاب اسلامی تهاجم همه جانبه از سوی دشمن به کشورمان نیز آغاز شد، اظهار کرد: با ترورشخصیت های برجسته کشور و ایجاد نا امنی در شهرهای مرزی این تهاجم ها آغاز شد و البته به جایی نرسید.
وی ادامه داد: در ۳۱ شهریور سال ۵۹ دشمن با فکر قبلی این بار از زمین و آسمان به کشور ما حمله کرد و ۱۳۰۰ کیلومتر از منطقه های مرزی کشورمان را به تصرف خود در آورد و در آن زمان بسیاری از شهرها به تصرف دشمن در آمد. اما با پیام حضرت امام خمینی (ره) و با سلحشوری و دلیری رزمندگان شهرهایمان را که دشمن گرفته بود در اندک زمانی پس گرفتیم و امروز می توانیم با افتخار بگوییم که یک وجب از خاک کشور هم به دست دشمن نیفتاده است.
مراسم های خاطره گویی برای پاسخ به پرسش های نسل آینده است
حرمی با اشاره به برگزاری مراسم های خاطره گویی در نهاد ها و سازمان های فرهنگی و هنری کشور، گفت: روزی ممکن است نسل جوانی که دفاع مقدس را ندیده اند از پدران و مادرانشان سوال کنند که چطور در برابر دشمن مقاومت کردیم و شهرهای ویران شده خود را پس گرفتیم و آباد کردیم. ابتکارهایی مانند ابتکار این مجموعه برای پاسخگویی به سوال نسل های آینده و بازگویی بخش هایی از همین خاطرات است.
از هر رزمنده ای که عکس گرفتم، شهید شد
اصغر نقی زاده بازیگر سینما و تلویزیون و عکاس دوران جنگ تحمیلی با بیانی طنز گفت: در دوران جنگ یک دوربین داشتم که هر وقت با آن از رزمنده ایی عکس می گرفتم شهید می شد و حالا هم هر وقت سخنرانی می کنم، مسوولانی که در آن محل هستند عزل می شوند.
بسیاری از شهدا دانش آموز بودند
سردار اکبر توکلی مدیر عامل سازمانبهشت زهرا (س) و شهردار حرم مطهر امام خمینی(ره) نیز سخنان خود را با ذکر خاطراتی از بمباران شهر سقز آغاز کرد و گفت: بسیاری از رزمندگانی که در دوران دفاع مقدس شهید شدند دانش آموز بوده اند، همسر من در شهر سقز در شرایطی زندگی می کرد که اگر امروز در همان شرایط به من بگویند با دو گردان نیرو بمانم، نمی توانم.
هیچ ارتشی در جهان مانند رزمندگان کشورمان در دوران دفاع مقدس نیست
وی خاطراتی از عملیات هایش در منطقه کردستان و در برف و سرمای آن منطقه بیان کرد و گفت: کسانی که جنگ کردند با توکل به خدا و زیر سایه ولایت توانستند پیروز شوند. هیچ ارتشی در جهان نداشته ایم، نداریم و نخواهیم داشت که بتواند مانند رزمندگان ما در دوران دفاع مقدس بجنگند و در آب عملیات های طولانی انجام دهند.
وقایع دفاع مقدس را سینه به سینه نقل کنیم
توکلی با تاکید بر این که برای حفظ ارزش های مد نظر شهدا و یاد دفاع مقدس باید وقایع آن دوران را سینه به سینه نقل کنیم، گفت: به قدری روایت ها از جنگ تحمیلی زیاد شده است که صحیح را از ناصحیح نمی توان تشخیص داد، اما یادمان باشد که ما ولی داریم و ازولی خود نباید دور شویم و اگر از او دور نشویم راه را هم اشتباه نخواهیم رفت.
وی افزود: وقتی امام (ره) با عزل بنی صدر انقلاب واقعی را رقم زدند، مقاومت مردم در برابر نیروهای دشمن نیز معنای دیگر گرفت و به شکل واقعی خود در آمد. امروز نیز توجه داشته باشید فاصله مرزی ایران با اسراییل ۵۰۰ کیلومتر است اما برد موشک های شهاب ۳ ، ۱۳۰۰ کیلومتر است و تولید این موشک ها هم مانند براوو و پیکان راحت است و به راحتی تولید می شوند.
مدیر سابق شبکه تهران نیز خاطراتی از عملیات حصر آبادان که در آن دوران به عنوان خبرنگار در این عملیات حضور داشته است، بیان کرد.
داعش، همان حزب بعث دوران صدام است
همچنین نقی زاده با بیان این که دشمن آن زمان نامش حذب بعث بود و حالا داعش شده است، اظهار کرد: همان زمان هم وقتی عراقی ها به داخل خاک کشور آمدند به زن و بچه مردم تعرض کردند و سنی ها، شیعه ها، مسیحی ها و یهودی ها و هر کسی که می توانستند را کشتند. امروز اگر یادواره ها را برگزار نکنیم و آمادگی و روح سلحشوری و فداکاری را برای دین و مملکت خود (خارج از هر گونه فکر سیاسی) نداشته باشیم، دشمن به این مملکت حمله کند، اول باید شکمش را سیر کنیم و بعد زن و بچه مان را به آن ها بدهیم. ما نام کسانی را زنده نگه می داریم که از همه چیز خود گذشتند تا مملکت ما آباد و آزاد بماند.
وی گفت: اگر می خواستیم به لحاظ نظامی در جنگ محاسبه کنیم باید مملکت را دو دستی تحویل عراق می دادیم. اما ما با روح معنوی که امام (ره) در جبهه ها برقرار کردند توانستیم در جنگ پیروز شویم و مدیون آدم هایی هستیم که اجازه ندادند داعش آن زمان به کشورمان وارد شود.
در بخش دیگری از این مراسم نیز سردار توکلی در پاسخ به درخواست مجری برنامه برای ذکر خاطراتی حزن انگیز در رابطه با شهادت برخی شهدای جنگ تحمیلی، اظهار کرد: هیچ وقت در ذکر خاطرات آن دوران و شهدا نمی خواستم دل مخاطبم را ریش ریش کنم چرا که رزمندگان ما این گونه نبودند و همیشه شجاع بودند.
در پایان این مراسم با حضور سردار اکبر توکلی، نقی زاده، حرمی، خال معاونت فرهنگی و اجتماعی سازمان بهشت زهرا، حریری رییس فرهنگسرای شفق، رییس فرهنگسرای ولا، از مادر شهید قریشی و شهید ابراهیم صمدی و همسر شهید کاظمی به پاس سال ها صبر و مقاومت و پایداری تجلیل و تقدیر به عمل آمد.
از حاشیه های این مراسم می توان به حضور خانواده های شهدا و رزمندگان دوران دفاع مقدس و همچنین خانواده خاطره گویان در سالن اشاره کرد. به طوری که در بخش های مختلف خاطره گویان به خانواده خود به ویژه همسرانشان اشاره می کردند و بخش عظیمی از پیروزی در جنگ را مدیون همسران و مادران رزمندگان و شهدا می دانستند.
خاطرات طنزآمیز دوران دفاع مقدس بخش اعظمی از خاطره گویی ها را در بر می گرفت و حتی با درخواست مجری برای ذکر خاطره ای مشخص و حزن انگیز، سردار توکلی ترجیح داد به ذکر خاطراتی با فضای طنز برای حضار بپردازد. مخاطبان نیز با تشویق هایشان رضایتمندی خود از شنیدن این خاطرات را ابراز می کردند.
در پایان مراسم و برای تجلیل از مادران شهید حضار به احترام آن ها به پا خواستند و تجلیل کنندگان نیز به پایین صحنه برگزاری مراسم آمدند و در کنار دیگر مخاطبان مراسم ، ایستاده از این بزرگواران تجلیل به عمل آوردند.


کد خبر: 75122

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcgxq9u.ak9nx4prra.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com