گزارش هنرنیوز از چهارمین دوره جایزه ادبی جلال آل احمد؛/۱/

بهمن دری: نویسندگان باید با هوشیاری و جسارت فراتر از جلال آل احمد قلم زنند

5 آذر 1390 ساعت 15:41

چهارمین دوره جایزه جلال آل احمد عصر دیروز با حضور دکتر سید محمد حسینی وزیر ارشاد، بهمن دری معاون فرهنگی وزیر،محمد اللهیاری مدیرکل اداره کتاب ارشاد و جمع زیادی از اهالی قلم و پژوهش در پژوهشگاه فرهنگ، هنر و معماری برگزار شد.


به گزارش هنرنیوز، در ابتدای این مراسم بهمن دری معاون فرهنگی وزیر ارشاد ضمن اشاره به اهمیت این جایزه، آن را اعتنا به ادبیات دینی و ملی و تکریم از خالقان آثار ادبی پیشرو و ارزشمند دانست و اظهار داشت: این دوره دارای وجوه تمایزی چشمگیر نسبت به دوره های گذشته است به خصوص آنکه نزدیکی آن با هفته کتاب باعث شد جلوه‌ای از شعار هفته کتاب «یادگار ماندگار» در این جایزه ظهور پیدا کند.
وی با بیان این مطلب در اشاره به وجوه تمایز دوره چهارم جایزه گفت: اعتنای ویژه به بحث مقاومت و پایداری ملت مسلمان ایران در داوری ها حائز اهمیت است اما آثاری که توجه ویژه‌ای به این موضوع داشته باشد و به نوعی آثاری که با دید حماسه ملی به این اصل توجه داشته و به آن بپردازند بیشتر در اولویت و مورد گزینش داوران قرار گرفت.
معاون فرهنگی وزیر ارشاد رویارویی با استعمار پیر انگلیس و آمریکا را جلوه‌ دیگری از اهمیت آثار دانست و عنوان داشت: آثاری این جایزه مبتنی بر هویت دینی است و با توجه به رسالت قلم جلال آل احمد در این زمینه نسبت به سال‌های گذشته سخت‌گیری‌های بیشتری اعمال شد و به این جوانب توجه بیشتری صورت گرفت.
وی توجه به حوزه تمدنی به خصوص فرهنگ تمدن اسلامی و ایرانی را از عوامل موثر در تولید فکر ادبی با مضمون اسلامی برشمرد و گفت: ما در همه موارد برگزیده و تقدیری داریم و در هیچ حوزه‌ای نیست که تقدیرشونده وجود نداشته باشد که خود این مسئله گستردگی اعتنای این جایزه به حوزه های مختلف است.
دری تصریح کرد: معمولا این نوع جوایز با تاخیر مواجه می شود اما ما تلاش کردیم که جایزه جلال‌آل‌آحمد را در ایام تولد او برگزار کنیم وکه به حمدالله این اتفاق افتاد، در سالهای گذشته همواره اسامی برگزیدکان تا پایان جایزه معلوم نمی شد اما امسال به همت داوران و دبیرخانه و اعضای محترم هیات علمی این اتفاق افتاد.
وی افزود: جلال حتی در سخت ترین دوران زندگی خود گرایش جدی به مذهب و دین داشت و در خلق آثارش از آن بهره گرفت.
معاون فرهنگی وزیر ارشاد با تاکید بر اینکه باید به اقتضائات دوران جلال توجه کرد خاطر نشان نمود: با گذشت ۳۲ سال از پیروزی انقلاب نباید در حرکت جلال متوقف شویم چرا که جایزه جلال نمادی است تا نویسندگان با هوشیاری و جسارت با آموزه های دین آشنا شوند و برتر ازآن بنویسند.


کد خبر: 35432

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcgxt9w.ak9nw4prra.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com