گزارش هنرنیوز از نشست رسانه ای نخستین جشنواره مد ولباس فجر ؛

پس از برگزاری دو جشنواره هنوز ژورنال چاپ شده نداریم

29 بهمن 1390 ساعت 14:28

حمید شاه آبادی معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی؛ درباره عدم توجه به مد و لباس در ایران گفت: پس از گذشت یک سال از دو جشنواره مانتو و چادر هنوز ژورنال چاپ شده نداریم.



در این نشت که صبح امروز در تالار وحدت برگزار شد حمید شاه آبادی معاون هنری وزارت ارشاد اسلامی به توضیح درباره جشنواره پرداخت. 
وی ضمن اینکه مد و لباس اکنون ۵ سال است که در دستور کار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار گرفته است گفت: دو جشنواره مد و لباس که سال گذشته برگزار شد نشان از عزم جدی وزارت ارشاد برای سامان دهی مد و لباس و استفاده از ظرفیت های هنری کشور برای طراحی لباسی با ملاک های توجه به آراسته پوشی با رعایت عفاف و حجاب به پشتوانه اقدامات اخیر نخستین جشنواره مد ولباس فجر از یازدهم تا هجدهم اسفند ماه در سالن حجاب برگزار خواهد شد.
از ضرورت این موضوع ذکر همین مطلب کافی است که بگوییم؛ هر اقدامی در این خصوص با اقبال بی نظیر مخاطبان و هنرمندان مواجه شده است که نشان از نیاز جامعه به دقت در مد و لباس دارد. تأکید بر آراسته پوشی در اسلام و توجه به مضامین وابسته به آن به جای هر حرکت غیر فرهنگی و بی تناسب با باورهای ملی در کنار تأمین نیازهای روحی مخاطبان هدف اصلی ماست. بیش از هر چیز نخستین جشنواره مد ولباس فجر بر نیاز مخاطبان تأکید دارد. نیاز به شناخت خواسته مخاطبان و انطباق با مضامین شرعی و هنجارهای اجتماعی طبق یک نظام درست و اصولی و نه بر طبق یک نظام دیکته شده هدف اصلی جشنواره مد و لباس است. به یقین توجه به مد و لباس پاسخگوی این نیاز است چراکه بخش عمده جامعه ما را جوانان تشکیل می دهند و موضوع آراستگی و میل به زیبایی پوشش در هیچ کس قابل کتمان نیست. 

وی ادامه داد: آنچه کارگروه نخستین جشنواره مد ولباس فجر را بر آن داشت تا توجه به نیاز مخاطبان و در دسترس بودن مدل های منطبق با فرهنگ ایرانی اسلامی را مدنظر قرار دهد. هدف ما این است که این دسترسی برای تمام اقشار جامعه امکان پذیر باشد و اصلاح پوشش در جامعه و تطابق با هنجارها امکان پذیر باشد. سهولت دسترسی و انطباق با هنجارهای اجتماعی هدف مورد تأکید ماست. به پشتوانه جشنواره مانتو در آبان ماه و جشنواره چادر در ماه مبارک رمضان و همچنین چاپ ژورنال برای آنها اولین حرکت را برای رقابت بین طراحان شکل گرفته است. 

شاه آبادی در پاسخ به سؤال خبرنگاران به این موضوع که آیا شکل گرفتن یک دوسالانه برای مد و لباس در دستور کار وزارت ارشاد قرار دارد یا خیر؟ گفت: بررسی نیاز دوسالانه یا هر اقدام دیگر در این حوزه با توجه به صلاحدید کاگروه شکل خواهد گرفت و به یقین این امر طبق سازماندهی و توجه به خلاقیت هنرمندان همچنین حفظ ظرافت ها در طراحی لباس تسری به جامعه معاصر هدف این کارگروه خواهد بود. 
معاون هنری وزیر ارشاد در پاسخ به این سؤال که آیا تمهیدی برای ارائه ارزان لباس های طراحی شده در نظر گرفته اید ای خیر گفت: این سؤال همیشه مطرح بوده و به یقین وزارت ارشاد با وزارت صنعت معدن و تجارت در این خصوص رایزنی خواهد کرد. این که پوششی مورد حمایت متولیان باشد نیازمند بستر قانونی است و این بهانه نخستین جشنواره مد ولباس فجر است ابتدا جنبه هنری و توجه به نیاز و علائق مخاطبان بررسی می شود و به یقین با راه یافتن به بخش تجاری و گسترش مد قیمت ارزان تر خواهد شد. قطعاً با ایجاد فرصت تجاری سازی برای یک محصول ناخودآگاه ارزان تر عرضه خواهد شد. 

شاه آبادی با بیان این نکته که هم اکنون پس از گذشت یک سال از دو جشنواره مانتو و چادر هنوز ژورنال چاپ شده نداریم و این موضوع یک نقص به حساب می آید می توان اظهار امیدواری کرد که پس از گذشت چند دوره از جشنواره حمایت مستمر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را از این مقوله شاهد باشیم. شاه آبادی در ادامه سخنان خود گفت: پس از چاپ ژورنال و در اختیار قرار دادن آن بخش صنعت برا ی حمایت از تولید کنندگان و معاونت سینمایی برای ترویج مدها در اختیار نهادهای انتظامی قرار می گیرد تا برای حمایت قانونی از آن اقدام شود. 

معاون هنری وزیر ارشاد اسلامی در پاسخ به خبرنگار هنرنیوز در رابطه با این امر که خروجی فعالیت های اخیر شما در زمینه تدوین کتاب و مجموعه مقالات مرتبط با لباس سنتی ایران چیست و آیا قرار بر تدوین تاریخچه دقیق از مدل های لباس در گذشته فرهنگی ایران در دستور کار شما قرار دارد یا خیر گفت: از سال گذشته ۷ نشست تخصصی و پژوهشی با موضوعات مختلف در حوزه مد و لباس انجام شده است باید بستری فراهم کرد که نه تنها عامه جامعه بلکه صاحبنظران در تدوین فرهنگ درست استفاده از مد و لباس سهیم باشند در نشست های گذشته تمامی صاحبنظران نظرات و پیشنهادات خود را ارائه کردند و به یقین این امر در ترویج فرهنگ مد و لباس مؤثر خواهد بود. بر آنیم تا ادامه نشست های تخصصی را در سال ۹۱ برنامه ریزی و ادامه دهیم. برای تعامل با جامعه دانشگاهی در حال برنامه ریزی هستیم امیدواریم این جشنواره آغاز فعالیت های مستمر بعدی باشد. حرکت به سمت تخصصی شدن حوزه مد و لباس اولین مهمترین هدف ما خواهد بود و تعامل جامعه طراحان و مخاطبان در این امر مؤثر خواهد بود. 

وی درباره پوشاک آقایان گفت: حتی وظیفه نظارت وزارت فرنگ و ارشاد اسلامی تنها لباس خانم ها و آقایان نیست بلکه کفش و کیف و سایر وسایلی که در قالب مد و لباس در راستای اهداف ماست اما امکانات فعلی ما محدود است. هنوز ابهامات زیادی در این حوزه وجود دارد که امیدواریم بتوانیم در این عرصه به خوبی پیش رویم. معتقدیم هر روندی آرام آرام شکل می گیرد. امیدواریم در سال ۹۱ حرکت مؤثری برای پوشاک آقایان داشته باشیم و تمام طرح های جدی وزارت ارشاد برای ساماندهی فرهنگ بومی به کار گرفته خواهد شد.


کد خبر: 37412

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcgxt9w.ak9uq4prra.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com