حسن توکل نیا در گفتگو با هنرنیوز؛
مدیری و عطاران رفتند مخاطبان تلویزیون کم شد
28 خرداد 1392 ساعت 11:20
حسن توکل نیا تهیه کننده تلویزیون گفت: مدیران شبکههای مختلف تلویزیون و مدیران اصلی سیما باید فکری اساسی برای ساخت تله فیلمها و مجموعههای تلویزیون کنند تا آثار ما هم بتوانند مخاطبان زیادی را جذب کنند.
حسن توکل نیا تهیه کننده سینما و تلویزیون در گفتگو با خبرنگار تلویزیونی هنرنیوز در خصوص دلایل کم کاری خود در حوزه تلویزیون اظهار داشت: تلویزیون به هیچ تهیه کنندهای پیشنهاد ساخت یک تله فیلم یا مجموعه تلویزیونی را نمیدهد و باید خود تهیه کننده برای ساخت یک اثر پیشقدم شود.
وی افزود: من تاکنون چند تله فیلم تلویزیونی برای شبکههای مختلف تلویزیون ساختم از سال ۱۳۸۹ تاکنون موفق به ساخت و تهیه کار جدیدی نشدم و نتوانستم با تلویزیون کار کنم. چون تلویزیون سخت گیرتر از گذشتهها شده است. اما در عین حال نمیتوان کتمان کرد که برخی ازتهیه کنندگان و کارگردانان با روابطی که داشتهاند در چند سال اخیرتوانستهاند بسیار پرکارتر از دیگران کار کنند.
تلویزیون ما نسبت به شبکههای ماهوارهای محدودیت دارد
توکل نیا در مورد دلایل گرایش مردم به تماشای شبکههای ماهوارهای هم تصریح کرد: تلویزیون و شبکههای مختلف آن در کشور ما نسبت به شبکههای ماهوارهای یک سری محدودیتهایی دارند ونمی توانند در خصوص هر موضوعی تله فیلم یا مجموعه تلویزیونی بسازند. تلویزیون ما در هر عرصهای نمیتواند پا بگذارد، وجود این گونه محدودیتها باعث شده که مخاطب تلویزیون بیشتر علاقهمند باشد که تماشای برنامههای مختلف و متنوع شبکههای ماهوارهای بنشیند.
وی اضافه کرد: تنوع برنامهها، فیلمها و سریالهای شبکههای ماهوارهای برای مخاطب ما که تاکنون برنامههای شبکههای مختلف ماهوارهای را تماشا کردهاند، با دیدن این گونه برنامههای متنوع به سمت آنها گرایش پیدا میکند، مخاطب تقصیری هم ندارد چون مخاطب دوست دارد در برنامههای خود تنوع و جذابیت را ببیند.
مخاطب ما دوست دارد بسیاری از موضوعات و مضامین در شبکههای مختلف خودمان ببیند
این تهیه کننده سینما خاطرنشان کرد: مخاطب ما تاکنون نمیتوانسته بسیاری از موضوعات و مضامین ممنوعه را در شبکههای مختلف خودمان ببیند و حالا با دسترسی آسان به شبکههای ماهوارهای میتواند آنها را تماشا کند. برای روشنتر شدن این موضوع من مثالی به شما میزنم. آدمی که سالها به اروپا رفت و آمد داشته است، هر بار که به آنجا میرود دیگر جذابیت لازم را آدمها و فضای آنجا ندارد، اما کسی که برای اولین بار به اروپا رفت وآمد میکند دوست دارد مدام در آنجا باشد و اگر ایمان درست و حسابی هم نداشته باشد احتمال گناه هم برای او وجود دارد.
وی تاکید کرد: دیدن شبکههای ماهوارهای هم برای مخاطب ما بسته به شبکههای خودمان وسوسه برانگیز بوده است. همین وسوسه هم باعث میشود که مخاطب به راحتی کم کم به سمت برنامههای شبکههای ماهوارهای گرایش پیدا کنند. این گرایش به مرور زمان در ریزش مخاطبان سینما و تلویزیون تاثیرگذار است و باعث از دست دادن مخاطبان سیما میشود، که این اصلا برای سینما و تلویزیون ما نمیتواند خوب باشد.
توکل نیا در ادامه یاد آورشد: بسیاری از مجموعههای تلویزیونی شبکههای ماهوارهای مشکل فیلمنامه و ساختار دارند و تنها نکتهای که آنها برای مخاطبان ما جذاب است، مطرح کردن موضوعاتی است که ما در تلویزیون خودمان نمیتوانیم آنها را به شکل آشکاری بیان کنیم. مخاطب در شرایط کنونی که درگیر بسیاری از مشکلات روزانه خود از جمله مسائل اقتصادی است، به دنبال تنوع و جذابیت است و در جایی که این تنوع باشد او به دنبال آن خواهد رفت.
با رفتن «مهران مدیری» و «رضا عطاران» تلویزیون به مرور مخاطبان خود را از دست داد
تهیه کننده فیلمهای «باج خور» و «چند میگیری گریه کنی» عنوان داشت: مدیران شبکههای مختلف تلویزیون و مدیران اصلی سیما باید فکری اساسی برای ساخت تله فیلمها و مجموعههای تلویزیون کنند تا آثار ما هم بتوانند مخاطبان زیادی را جذب کنند، نباید این گونه باشد که ما فقط نظاره گر باشیم و روز به روز مخاطبین تلویزیون به سمت شبکههای ماهوارهای گرایش پیدا کنند. ازطرفی معضل فیلمنامه هم کماکان در سینما و تلویزیون ما وجود دارد، همچنین معضل کارگردانی و بازیگری نیز داریم.
وی یادآورشد: با رفتن برخی از بازیگران و کارگردانانی مثل «مهران مدیری» و «رضا عطاران» از تلویزیون، تلویزیون به مرور مخاطبان خود را از دست داد و کسانی هم که با رفتن این دوستان به تلویزیون آمدند نتوانستند جای خالی آنها را پر کنند. درنتیجه ۵۰ درصد برنامههای تلویزیون افت داشت. کارگردان و بازیگر طنز و کمدی ساختن و پرورش دادن چندان هم ساده نیست. عطاران و مدیری از بدو تشکیل تلویزیون در بعد از انقلاب با شبکههای مختلف سیما رشد کردند و در عین حالی که استعداد هم داشتند اما یک دفعه کنار رفتند واین باعث لطمه به مخاطبان تلویزیون شد.
گفتگو؛ علی یعقوبی
کد خبر: 59742
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcgxu9n.ak9yt4prra.html