معاون میراث فرهنگی کشور گفت:
دستگاههای دولتی را به سمتی بكشیم كه موزههای تخصصی را ایجاد كنند
25 بهمن 1390 ساعت 12:05
سازمان میراث فرهنگی و گردشگری كشور گفت: برای ایجاد ۱۴ مخزن امن در ۱۴ حوزهی تمدنی در كل كشور برنامهریزی میشود.
به گزارش هنرنیوز، برگزاری كارگاه آموزشی سه روزهی «مدیریت بحران در موزهها و مخازن نگهداری اموال تاریخی ـ فرهنگی» صبح امروز (سهشنبه، ۲۵ بهمنماه) در موزهی فرش ایران آغاز شد.
در این مراسم معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری كشور گفت: ایجاد بستر فرهنگی نخستین گام برای حركت موزهها به سمت توسعه است. بنابراین باید هویت فرهنگی و خودباوری را در نیروهای موزهیی ایجاد كنیم تا مسیر برای حضور آنها فراهم شود.
مسعود علویانصدر یادآور شد: موزهها از نظر علمی و پژوهشی بستری برای پژوهش هستند. به همین دلیل باید به این سمت رویم كه در مقاطع تحصیلی پایینتر برخی دروس را به سمت موزهها ببریم تا بتوان از آنها بهعنوان مراكز علمی، آموزشی و پژوهشی استفاده كرد. همچنین نیروهای انسانی باید مفاخر خود را بشناسند.
او با اعلام ساخت ۱۱۲ موزهی جدید در كشور از سال ۱۳۸۴، تشریح کرد: با توجه به ساخت ۹۷ موزه تا پیش از سال ۱۳۸۴ در كشور، در حال حاضر ۲۰۹ موزه در كشور وجود دارند. همچنین با تجهیز موزههای خصوصی، ۳۷ موزه در این حوزه داریم و بعد از سال ۱۳۸۴، ۲۶ موزهی مشاركتی به موزههای این حوزه اضافه شدند كه اكنون ۳۷ موزهی مشاركتی در كل كشور داریم.
معاون میراث فرهنگی كشور تأكید كرد: باید دستگاههای دولتی را به سمتی بكشیم كه موزههای تخصصی را ایجاد كنند.
علویانصدر رسیدن تعداد بازدیدكنندگان موزههای كشور به حدود ۲۱میلیون نفر، را رقمی چشمگیر دانست و گفت: این آمار فقط از ارائهی بلیت به گردشگران بهدست آمده است.
وی با بیان این که پنج لایهی تخصصی در حوزهی مدیریت بحران در موزهها و مخازن كشور وجود دارد، تشریح کرد: انسان یا نیروی انسانی كه بهعنوان تولیت موزهها و مدیریت آنها در بالاترین نقطه قرار دارد، مهمترین لایه است و نخست باید شناسایی شود كه آیا آنها ظرفیت بحرانپذیری را دارند یا خیر. این كارگاه آموزشی نخستین گام برای بحرانپذیر كردن آنهاست.
معاون میراث فرهنگی كشور دومین لایه را فرهنگسازی بین جوانان و ایجاد سامانهی مدیریت در سازمان ارزیابی کرد و گفت: باید بستر جامعه را آماده كنیم. فرهنگ جامعه نیز میتواند به ما كمك كند.
وی توضیح داد: ساختارهای ارتباطی در بحرانستیزی، مقاومسازی و استحكامبخشی ساختارهای كالبدی و تدوین استراتژی و خط مشی براساس برنامهریزی سیستمهای جامع مدیریتی را سه لایهی دیگر این حوزه هستند.
علویان صدر بیان کرد: یگان حفاظت سازمان میراث فرهنگی و گردشگری با تهیهی فهرستی از اماكن تاریخی آسیبپذیر و غیرآسیبپذیر در حال پیشبینی برنامههایی با هدف حفاظت پایدار و بلندمدت در موزههاست.
او اعلام کرد: برای ایجاد ۱۴ مخزن امن در ۱۴ حوزهی تمدنی در كل كشور برنامهریزی میشود.
کد خبر: 37322
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcgxw9w.ak9ux4prra.html