صفدری هنرمند خوشنویس در گفتگو با هنرنیوز مطرح کرد:
رویکرد کتب جدید هنر کلاس هفتم و هنر دوره ابتدایی
17 خرداد 1393 ساعت 13:57
آموزش هنر در مدارس ایران از دیرباز وجود داشته اما امروزه بنا به ضرورت وتوجه ولزوم آموزش هنر بصورت گسترده آغاز گردیده و به طوریکه در زمینههای مختلف با توجه به استعدادهای فردی دانش آموزان وتفاوتهای فردی و تفاوتهای اقلیمی پیش بینی شده در واقع برایس همه نوع علاقهها – همه سرزمینها – همه شرایط پیش بینی شده است.
در گذشته ساعت درس هنر از نقاشی خوشنویسی و کاردستی تشکیل میشد اما امروز عناوین بیشتری پیش بینی شده علاوه بر کاردستی – نقاشی – قصه – نمایش – تربیت شنوایی پیش بینی شده. آشنایی با خلقت (طبیعت) و میراث فرهنگی به عنوان یک ضرورت در این درس گنجانده شده است تا دانش آموزان با اهمیت و ضرورت وحفظ میراث فرهنگی آشنا شوند.
رویکرد کتب جدیدالتالیف هنر کلاس هفتم و هنر دوره ابتدایی
حسین صفدری مدرس هنر و کارشناس ارشد پژوهش هنر گفت: رویکرد درس هنر کتب جدیدالتالیف از آموزش هنری به تربیت هنری سوق پیدا کرده است بطوریکه آموزش از مستقیم به غیرمستقیم تبدیل شده است ودانش آموزان از آموزش مستقیم که جنبه تقلیدی وارزش یادگیری چندانی نداشت وبه یادگیری تک بعدی میپرداخت به آموزش خلاق وچند بعدی چندحسی تبدیل شده است. بطوریکه در گذشته یک سیب را در کلاس میگفتیم طراحی نمائید یعنی فقط به طراحی توجه میشدام امروز میگوئیم با استفاده از سیب چه شکلهایی را میتوانیم ایجاد کنیم یا بوسیله سیب چه چیزهایی را میتوانیم بسازیم یعنی طراحی همراه کاردستی همراه میشود یا برای سیب چه بویی دارد استفاده از چند حس واحساس دانش آموزان ویا احساس آن کمک میکند که لامسه وحافظه بصری ولامسه بصری را تقویت میکنیم در حالیکه این اتفاق در گذشته صورت نمیگرفت.
شیوه آموزش خلاقانه معلمان مقاطع مختلف
وی در پاسخ به این پرسش که شیوه آموزش خلاقانه معلمان مقاطع مختلف در بخش هنر مدارس چگونه است هم اظهار داشت: آموزش هنر در دوره ابتدایی توسط معلمان صورت میگیرد و معلمان با آموزشهایی که صورت میگیرد و صورت گرفته است معلمان آموزشها را به دانش آموزان در ساعات پیش بینی شده در برنامه درسی آموزش میدهند در دوره متوسطه اول آموزش توسط معلمان هنر صورت میگیرد و یا معلمان هنرمندی که در مدارس در این بخش همکاری میکردند اما بخش دیگری از کلاسها هم به همکارانی سپرده میشود که توانایی لازم در آموزش این درس را ندارند و هم کاران ما در درس هنر بسیار کم هستند یعنی شاید در یک ناحیه یا یک منطقه متخصص هنر در مدارس متوسطه اول به تعداد انگشتان یک دست هم نمیرسند اما این درس در مظلومیت واقع گردیده است یا توسط مدیران مدارسش به معلمان دیگر واگذاتر میگردد تا که توانایی لازم را ندارند و هیچ گونه تعصب برای آموزش این درس ندارند آنها برای دروس دیگر تلاش مینمایند تا بتواند به قول خودشان با تجربهترین، با سوادترین، و قویترین معلمان را بیاورند اما برای درس هنر تعصبی ندارند. امید است در این زمینه مسئولین تدابیر لازم در تربیت و یا جذب معلمان هنر برای جبران کمبود ساعت این درس در مدارس اتخاذ نمایند.
این هنرمند خوشنویس در پاسخ به این سوال که ساعت درس هنر در مدارس ابتدایی و متوسطه اول چگونه است؟ هم اظهار داشت: ساعت کلاسها از مدارس طبق برنامهای پیش بینی شده در دوره ابتدایی به ترتیب کلاس اول ۲ ساعت دوم ۲ ساعت و سوم و چهارم و پنجم ۵/۱ ساعت و ششم ۲ ساعت در هفته پیش بینی شده است و برای متوسطه اول دو ساعت در هفته میباشد و برای کلاسهای هشتم و نهم هم این ساعات پیش بینی شده ان شاالله مشکلی پیش نیاید و این یکی از بزرگترین مشکلات معلمان در تدریس درس هنر به خاطر کمبود ساعات این درس در برنامه درسی مدارس بود و برنامه درس ملی برای پیش بینیهای لازم صورت گرفته است.
اهمیت درس هنر درمیان سایر دروس
این هنرمند و مدرس درباره اهمیت درس هنر هم گفت: درباره اهمیت در س در بین سایر دروس میتوان این مثال را زد که هنر مانند ریشه درخت و سایر دروس برگ و ساقه و سایر قسمتهای درخت است وقتی ریشه درست عمل کند سایر قسمتها درست رشد میکنند. در هنر تفکر خلاق و کاربرد حواس مختلف را داریم وقتی خلاقانه کار کند سایر درویس مثل ریاضی رشد خواهد کرد. در هنر آموزش جهت ادای صحیح کلمات – زبان آموزی – حرکت همراه با دقت را داریم که کمک میکند دروسی مانند زبان عربی فارسی درست پیش برود هم چنین میتوان این را گفت که درس هنر علاوه بر اینکه یک آموزش میباشد. یک زمینه ساز برای ایجاد و بروز خلاقیت دانش آموزان میباشد. امروز نیروی انسانی خلاق در دنیا اهمیتش از منابع دیگر پایان پذیر بیشتر است و خلاقیت و انسانهای خلاق از منابع پایان ناپذیر میباشد که میتواند بسیاری از مشکلات یک سرزمین را حل کنند و برای پرورش استعداد این دانش اموزان در درس هنر کمک شایانی مینمایند فعالیتهای مختلفی که در ان درس پیش بینی شده کمک میکند دانش اموزان تفکر خود را به کار گیرند و زمینه ساز رشد خلاقیت دانش اموزان گردد تا این دانش اموزان خلاق در آینده ایدهای نو در جهت رشد و شکوفایی خود و سرزمین اسلامیمان تولید نمایند.
کد خبر: 71982
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcgxy9u.ak9q74prra.html
هنر نیوز
http://www.honarnews.com