حسيني: ناشران تبعات دائمي شدن انحصار حق‌التأليف را بررسي كنند

4 مرداد 1389 ساعت 11:56


وزير ارشاد اسلامي با اشاره به تغييرات مورد بحث در مجلس شوراي اسلامي از سوي نمايندگان، درباره افزايش انحصار حق‌التأليف نويسندگان بعد از سي سال، از ناشران خواست تا تبعات انحصار دائمي حق‌التأليف را بررسي كنند.
به گزارش هنرنيوز به نقل از فارس، سيدمحمد حسيني در نخستين آيين تقدير از پديدآوران كتابخانه‌هاي عمومي در مركز همايش‌هاي صدا و سيماي جمهوري اسلامي با عنوان «نخستين جشن لوح و قلم» با بيان مطرح شدن افزايش انحصار حق‌التأليف نويسندگان از سي سال به 50 سال و تقاضاي يكي از نمايندگان درباره الي‌الابد شدن اين انحصار گفت: با وجودي كه هنوز اين موضوع تصويب و ابلاغ نشده، با برخي مشكلات در اين زمينه مواجه شده‌ايم.
وزير ارشاد با بيان اين كه آثار نويسندگان پس از گذشت سي سال بايد به راحتي در اختيار ناشران باشد تا با انتشار مكرر آن نيازهاي جامعه مرتفع شود، گفت: آقاي قرائتي با دادن آزادي انتشار تاليفات خود به ناشران، موجبات چاپ فراوان آثار خود را فراهم نموده و اكنون آثار ايشان در حد بسيار زياد مورد استفاده جامعه است.
وزير ارشاد با بيان اين كه ما نمي‌خواهيم وارد مسايل فقهي اين موضوع شويم، گفت: توجه شوراي نگهبان در تصويب اين قانون مي‌تواند مانع از ضرر و محروم شدن جامعه از منافع كتاب‌هاي بسيار شود زيرا انحصار دائمي تأليفات نويسندگان، موجب ايجاد محدوديت در استفاده بهينه از آثار مي‌شود.
حسيني تأكيد كرد اين طرح از سوي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي مطرح نشده است، چون ارشاد مميزي دارد و پاسدار آثار انديشمندان در طول تاريخ بوده و تاكنون كسي نگران تحريف نبوده و با صراحت نيز مي‌گوييم كه كسي نگران تحريف آثار شخصيت‌ها و نويسندگان نباشد.
وزير ارشاد با بيان اين كه پيشنهادي در باره لايحه جامع مالكيت معنوي در دست تهيه است كه مراحل نهايي را مي گذراند، گفت: قانون قبلي به بيش از چهل سال پيش مربوط است و طبعا نمي‌تواند جوابگوي مسايل امروز باشد.
حسيني با تأكيد بر رويكرد كنوني دولت به مسايل فرهنگي، آن را فرصتي مغتنم براي برداشتن گام‌هاي اساسي در عرصه فرهنگ كشور دانست و گفت: معاونت فرهنگي وزارت ارشاد، نهاد كتابخانه‌هاي عمومي ناشران و نويسندگان پيشنهادهاي خود را آماده كنند تا در كارگروه كتاب مباحث به‌طور يك‌جا مطرح شود تا نتايج پرباري را براي عرصه كتاب و كتابخواني در كشور شاهد باشيم.
وي با اشاره به اين كه در بحث كتاب حمايت خوبي را شاهد هستيم و بايد از اين فرصت استفاده بهينه شود، گفت: معاون فرهنگي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي در سرعت بخشيدن به صدور مجوز كتاب اهتمام جدي خواهند داشت، ضمن اين كه مطلب منتشره درباره مجوز چاپ حدود 285 كتاب توقيفي در مطبوعات حقيقت ندارد و در مدت حضور آقاي دري در اين مسئوليت اين تعداد كتاب‌هايي است كه معطل مانده و بلاتكليف بوده كه مجوز داده شده است.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي با تبريك ايام فرخنده و خجسته نيمه شعبان ، گفت: بايد در زمينه معرفت، آگاهي و بينش و شناخت كافي جامعه كه از طريق كتاب ميسر مي شود، تلاش نماييم. حسيني با بيان اينكه در قرآن نخستين آيه با «اقرا باسم ربك الذي خلق ...» آمده كه تأكيدي بر اهميت اين مطلب است، گفت : اگر ميراث گران‌بهاي ما تاكنون حفظ شده از طريق كتاب و توجه به امر كتابخواني بوده است و تلاش‌هاي كنوني معاونت فرهنگي وزارت ارشاد و نهاد كتابخانه هاي عمومي كشور نيز افزايش سرانه مطالعه است و راهي براي پيشرفت و تعالي جز از طريق مطالعه نيست.
وي با بيان اين كه بسياري از دانشمندان و انديشمندان مطالب را بيش از آنچه از طريق معلم و استاد بياموزند از طريق مطالعه آموخته‌اند، به‌نقل از استاد محيط طباطبايي گفت كه استاد 9 دهم معلومات خود را فراگرفته از كتاب و يك دهم آن را آموخته از معلم دانسته است و كساني را كه منشا اثر بوده‌اند، اهل مطالعه خواند كه با رنج و تلاش توانسته‌اند به درجات بالا برسند.
وي به بيان مطلبي به نقل از «جرج جرداق» مسيحي در باره مطالعه 200 باره نهج البلاغه پرداخت و گفت: جرداق حضرت علي متعلق به قرن بيستم مي‌دانست كه اعراب آن زمان قدر آن حضرت علي را ندانستند و او را درك نكردند گرچه ما حضرت علي (ع ) را هميشه تاريخ مي‌دانيم كه متعلق به آينده است.
حسيني همچنين به ترجمه عهدنامه مالك اشتر به زبان فرانسوي براي ژنرال دوگل اشاره كرد كه وي مضامين موجود در آن نامه را براي اداره جهاني كافي مي دانست و افزود: سقراط نيز فرزانگي و سعادت جامعه را ميسر به مطالعه دانست كه جزو لاينفك امور روزانه مردم باشد، نه اينكه فقط در اوقات فراغت و سرگرمي مطالعه كنند. وي همچنين به بيان سخني از ولتر در باره برگ‌هاي كتاب كه به منزله بالهايي براي اوج گرفتن و پروازدادن به عالم نور و روشنايي است، اشاره كرد و افزود: ابن ابالحديد عالم و شارح نهج‌البلاغه در 50 سال عمر خود هزار بار خطبه متقين (همام) نهج البلاغه را مطالعه كرد و هر بار اثر خاص و تاثير ويژه و جديدي برايش داشت.
وزير ارشاد گفت: افتخار ما به عنوان يك كشور اسلامي اين است كه دانشمندان و انديشمندان بزرگي در طول تاريخ داشته‌ايم كه ميراث گرانبهايي را براي ما به يادگار گذاشته‌اند.
حسيني با بيان اين كه اگر نوجوانان و كودكان در خانواده و مدرسه به مطالعه علاقمند شوند، اين امر در آنان نهادينه خواهد شد، گفت: انتخاب درست كتاب در سنين مختلف و انس با كتاب موجب درك بهتر حلاوت مطالعه مي شود.
وزير ارشاد گفت: كتابداران بايد افرادي امين و مشاوريني متخصص باشند تا استعدادهاي افراد را بخوبي درك كنند و متناسب با علائق و خواست آنان كتاب در اختيارشان قرار دهند.
حسيني با اشاره به اهميت تجهيز كتابخانه‌هاي كانون‌هاي فرهنگي و هنري مساجد كه اكنون به بيش از هشت هزار رسيده است، گفت: تجهيز كتابخانه‌هاي مساجد كه حدود هفتاد هزار مسجد در سطح كشور است، مورد اهتمام جدي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي است.
وي افزود: در گفت‌وگو با استانداران سراسر كشور براي تجهيز نيازهاي كتابخانه‌ها و كانونهاي فرهنگي مساجد به منظور ايجاد نشاط و شور در ميان جوانان با استفاده از اعتبارات سفرهاي استاني و حمايت دولت گام هاي مهمي بايد برداشته شود.


کد خبر: 13869

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcgy79q.ak9w34prra.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com