ساعد نیک ذات در گفتگو با هنرنیوز:

سینمای ایران با همه تحریم‌ها مجهز به دانش فنی است

28 مرداد 1393 ساعت 10:47

برنده جایزه بهترین فیلمبرداری از جشنواره رومانی گفت: اهدای جایزه به سینمای ایران - با وجود همه تحریم های جهانی - می تواند به عنوان نقطه عطفی در جهت رشد و توجه بیشتر سینمای ایران به دانش فنی محسوب شود.


ساعد نیک ذات فیلمبردار با سابقه سینمای ایران که در روزهای اخیر موفق به کسب جایزه بهترین فیلمبرداری از جشنواره رویا رومانی برای فیلم سینمایی« مروارید » به کارگردانی سیروس حسن پور شده است در گفتگو با خبرنگار سینمایی هنرنیوز در مورد این فیلم افزود: فیلم « مروارید» فیلم سختی به لحاظ تعداد لوکیشن بود و جالبی این فیلم برای من این بود که فضای باز بسیار زیادی داشت و من از لنزهای زیادی استفاده کردم تا هم فشردگی کمتری در تصویر داشته باشیم و هم اینکه کیفیت تصویر به قدری بالا باشد که بر روی پرده سینما، تمام ریزه کاری های تصویر به خوبی دیده شوند.
وی ادامه داد: با توجه به شناختی که از کارهای آقای سیروس حسن پور داشتم و با علم به اینکه چنین پروژه هایی معمولا از هزینه های بالایی برای تامین نگاتیو برخوردار است. لذا به آقای نوروز بیگی تهیه کننده کار و آقای حسن پور پیشنهاد دادم که با دوربین مجهز به سیستم رد اپیک این فیلم را فیلمبرداری کنیم چرا که هم از رزولیشن بالایی برخوردار است و هم قابلیت های خوبی برای اسلوموشن و میانگین گرفتن بین منطقه بسیار روشن و منطقه بسیار تاریک دارد.
نیک ذات با بیان اینکه فیلم سینمایی« مروارید » در سه فصل متفاوت فیلمبرداری شد تصریح کرد: ما در ۲۲ بهمن سال ۹۰ به جزیره قشم سفر کردیم و طبق تصمیمی که اتخاذ گردید قرار بر این شد که پلان های بیرون از آب را با دوربین اپیک و پلان های زیرآب را با دوربین دیگری فیلمبرداری کنیم.بنابراین فیلمبرداری زیر آب را آقای بهزاد ترکی زاده انجام دادند و خوشبختانه رابطه من به عنوان مدیر فیلمبرداری با ایشان رابطه خوبی و تنگاتنگی بود و من دکوپاژهای کارگردان را برای آقای ترکی زاده می کشیدیم و ایشان هم در زیر آب این دکوپاژها را مو به مو اجرا می کردند. من خودم هم یکی دو بار برای هماهنگی بیشتر با فیلمبردار و چک کردن فضا به زیرآب رفتم.و اگر شما صحنه های زیر آب فیلم «مروارید» را ببینید این یکدستی را بین صحنه های درون و بیرون از آب احساس می کنید.
برنده جایزه اول مسابقه عکسِ ملی یونسکو با اشاره به نورهای فیلم « مروارید» ادامه داد: با توجه به اینکه لوکیشن فیلم در منطقه گرم و نیمه استوایی بود من سعی کردم از رنگ های شاد و گرم بیشتری استفاده کنم به جز سکانس بیمارستان که در این صحنه تعمدا از رنگ تیره و خفه استفاده کردیم که به حس صحنه کمک بیشتری بکند.
وی یاد آورشد: متاسفانه به دلیل اینکه سینمای ایران در بخش نمایش از استاندارد قابل قبولی برخوردار نیست به همین دلیل در هنگام نمایش نیز ما شاهد افت کیفیت تصویر هستیم و اگر ما بتوانیم در ایران استاندارد سازی بر روی، دی سینما داشته باشیم به گونه ای که از پروژکتورهای دی سینما استفاده کنیم به طور حتم ، کیفیت تصویر در همه سینماهای کشور یکسان سازی خواهد شد.
مدیر فیلمبرداری فیلم سینمایی « مروارید» با بیان اینکه دولت باید از سازمان های تخصصی که در زمینه فیلمبرداری از سوی بخش خصوصی ایجاد می شود حمایت کند افزود: هم اکنون بخش خصوصی توانسته است تجهیزات فیلمبرداری زیرآب، امکانات هلی شات و استدی کم را با هزینه های خودش تهیه کند و باید این فعالیت ها از طرف دولت حمایت شود. از سوی دیگر معتقدم این افراد باید به انجمن فیلمبرداران سینمای ایران بپیوندند تا فیلمبرداری در ایران بصورت تیم ورک انجام بشود نه اینکه یک فیلمبردار خودش مدیر باشد و همه کارها را انجام دهد.بنابراین اگر فیلمبرداری فیلم « مروارید » خوب شده ماحصل یک کار گروهی بوده است و جا دارد من از دوستان خودم به عنوان دستیاران فیلمبردار مثل آقایان سعید خادمی ، یونس سبزی ، وحید خدیر و دیگر دوستان و همچنین آقای ترکی زاده و دستیاران وی تشکر کنم.
مدیر فیلمبرداری فیلم سینمایی « زمانی برای مستی اسب ها» در مورد اهدای جوایز جهانی به سینمای ایران اضافه کرد: بی شک اهدای جوایز به دست اندرکاران سینمای ایران بویژه عوامل فنی از سوی جشنواره های خارجی می تواند یک نوع تبلیغات مثبت برای سینمای ایران محسوب شود. وقتی فیلمی در بخش فنی از ایران جایزه می گیرد این نشان می دهد که صنعت سینمای ایران می تواند پا به پای سینمای دنیا گام بردارد.اگر چه ممکن است هنگامی که سینمای ایران در بخش های محتوایی جایزه ای دریافت می کند برخی از فیلمسازان در مظان اتهام سیاه نمایی قرار بگیرند که مثلا از قصه های خاصی استفاده کردند – البته این که این نگاه چقدر درست یا نادرست است نیازمند کارشناسی است – اما در بخش فنی سینما که سیاست در آن دخالتی ندارد اهدای این جوایز نشان از مجهز بودن سینمای ایران به تکنولوژی روز است.
وی تصریح کرد: هنگامی که در جشنواره فیلم رومانی یک تهیه کننده معتبر امریکایی و چند سینماگر اروپایی عضو هیات داوری هستند اهدای جایزه به سینمای ایران - با وجود همه تحریم های جهانی - می تواند نقطه عطفی در جهت رشد و توجه بیشتر سینمای ایران به دانش فنی تلقی شود. واقعا پیشرفت های سینمای ایران ماحصل تلاش های فردی سینماگران است نه دولت. این درحالی است که سینماگران به هیچ عنوان از نظر فنی و دانشی از سوی دولت پشتیبانی نمی شوند. حتی روزنامه های کشور هم وقتی نام فیلمی را قید می کنند بیشتر نام بازیگران ، کارگردانان و تهیه کنندگان آن را ذکر می کنند و شما نامی از فیلمبرداران در صفحات اول نمی بینید.
مدیر فیلمبرداری فیلم سینمایی«آتشکار» یاد آور شد: اگر به استعدادهایی که در قسمت های فنی سینمای ایران وجود دارد توجه شود می توان به بازارهای جدید بین المللی امیدوار بود.
وی در مورد تازه ترین کار سینمایی خود گفت: قرار است به زودی تجربه دیگری را با آقای سیروس حسن پور به نام « دورناهای کاغذی » انجام دهیم که منتظر نهایی شدن وضعیت این پروژه هستم.


کد خبر: 74349

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcgyw9u.ak9tt4prra.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com