از سوی بنیاد حضرت مهدی موعود(عج) استان تهران؛

نمایشگاه «بصیر منتظر» ویژه شهید مدرس برگزار می‌شود

11 آذر 1391 ساعت 15:49

به مناسبت سالروز شهادت آیت‌الله سید حسن مدرس، نمایشگاه «منتظر بصیر» برای نشان دادن چهره عملی یک مبارز منتظر، از سوی بنیاد حضرت مهدی موعود(عج) استان تهران برگزار می‌شود.


به گزارش هنرنیوز، به مناسبت سالروز شهادت عالم مجاهد آیت‌الله سید حسن طباطبایی قمشه‌ای معروف به «مدرس»، نمایشگاه «منتظر بصیر» از سوی بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج) استان تهران با همکاری کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی برگزار می‌شود.
بر اساس این گزارش، نمایشگاه «منتظر بصیر» که حاوی تابلو مقاله‌هایی پیرامون زندگانی این شهید بزرگوار است با تکیه بر نقش بصیرتی شهید مدرس، به ارائه الگوی عملی برای منتظران ظهور می‌پردازد از فردا به مدت ۱۰ روز از ساعت ۹ صبح تا ۱۴ بعد از ظهر به جز روزهای تعطیل برای علاقه‌مندان دایر است.
این نمایشگاه به دلیل تداعی اصلی‌ترین صحنه مبارزه شهید مدرس در مجلس شورای ملی (مجلس مشروطه) برگزار می‌شود، بازدید از این نمایشگاه رایگان بوده و علاقه‌مندان می‌توانند به آدرس، میدان بهارستان کتابخانه و موزه مجلس شورای اسلامی مراجعه کنند.
شهید‌ آیت‌الله سیدحسن مدرس در سال ۱۲۸۷ هجری قمری به دنیا آمد، او تحصیل خود را در علوم دینی در اصفهان، سامرا و نجف در محضر بزرگانی چون آیت‌الله میرزای شیرازی، صاحب فتوای تحریم تنباکو و ... تا درجه اجتهاد ادامه داد؛ آن گاه به اصفهان مراجعت کرد و مشغول تدریس فقه و اصول شد.
وی در جریانات مربوط به نهضت مشروطه به سمت سیاست روی آورد، فعالیت سیاسی شهید مدرس با عضویت در انجمن ایالتی اصفهان آغاز می‌شود و با انتخاب او به عنوان یکی از ۵ تن علمای منتخب، برای دوره دوم قانون‌گذاری مجلس، در تاریخ ۱۲۸۹ شمسی، چهره‌ سیاسی او شناخته‌تر می‌شود، همچنین مدرس از چهره‌های سرشناس کمیته دفاع ملی بود که جهت جلوگیری از پیشرفت نیروهای روسیه تزاری به سمت پایتخت به قم مهاجرت کردند.
با امضای قرارداد ۱۹۱۹ وثوق‌الدوله، مدرس به مخالفت برخاست و با این قرارداد ننگین به شدت مخالفت کرد و اجازه نداد ایران بین اجانب تقسیم شود. پس از کودتای رضاخان و سید ضیاءالدین طباطبایی در سوم اسفند ۱۲۹۹، مدرس همراه بسیاری از مبارزان دستگیر شد و تا پایان عمر کابینه سیاه سید ضیاءالدین طباطبایی در قزوین زندان بود.
پس از آزادی به نمایندگی مردم تهران در مجلس چهارم انتخاب شد و به عنوان نایب رییس مجلس و رهبری اکثریت مجلس برگزیده شد. دوره پنجم مجلس که همراه با تغییر سلسله قاجاریه و روی کار آمدن رضاخان همراه بود، مدرس رهبری اقلیت مجلس را بر عهده داشت. رضاخان که به دنبال حذف قاجار و حاکمیت خود بود، طرح جمهوری را مطرح کرد، اما وجود مدرس و رفقای او در مجلس که فراکسیون اقلیت را تشکیل می‌دادند، مانع از به سرانجام رسیدن طرح جمهوری رضاخانی شد.
رضاخان هنگام برگزاری انتخابات مجلس هفتم، اجازه نداد مدرس به مجلس راه یابد و ابتدا مدتی او را خانه‌نشین کرد و سپس در ۱۶ مهر ۱۳۰۷ دستگیر و به دامغان و مشهد و سپس به خواف تبعید کرد، شهید مدرس ۷ سال در خواف توسط مأموران تحت نظر بود و در ۲۲ مهر ۱۳۱۶ از خواف به کاشمر منتقل شد. در این زمان رضاخان دستور قتل مدرس را به رییس شهربانی کاشمر داد، ولی او به این کار تن نداد و در نتیجه این مأموریت به جهانسوزی، متوفیان و خلج واگذار شد، آن‌ها در شب ۱۰ آذر ۱۳۱۶ برابر با ۲۷ رمضان ۱۳۵۶ قمری به سراغ آن عالم ربانی رفتند و او را به شهادت رساندند و جنازه را مخفیانه به خاک سپردند، قبر شهید مدرس پس از شهریور ۱۳۲۰ و خروج رضاخان از ایران، توسط اهالی محل شناسایی و مشخص شد.


کد خبر: 50219

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcgyx9n.ak9zq4prra.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com