گزارش هنرنیوز از نشست رسانه ای رونمایی از تازه های نشر فرهنگستان هنر؛

معلم دامغانی: هنر کلامی باید در اولویت فعالیت های فرهنگستان هنر قرار گیرد

10 خرداد 1390 ساعت 14:34


نشست رونمایی از تازه های نشر موسسه متن فرهنگستان هنر صبح امروز با حضور علی معلم دامغانی رئیس فرهنگستان هنر و علیرضا اسماعیلی مدیرعامل موسسه متن فرهنگستان هنر در سالن کنفرانس این فرهنگستان برگزار شد.
به گزارش هنرنیوز در این نشست نخست علی معلم دامغانی رئیس فرهنگستان هنر ضمن اشاره به فراز اندیشه های انسانی گفت: آنچه در اندیشه انسان می گذرد هم از آنهایی که به فکر و تعقل تعلق دارد مثل خیال برتر، اصولا خیال است. وی افزود: تعبیر انسان از خواسته هایش، یافته هایش و فهمیده هایش کلام و کلمه است که در جهان ماددی رونمایی می شود و باقی جریانات بر اساس آن کلام است یعنی ظاهرا شعر و نثر شاعرانه، نثر فیلسوفانه بر سایر هنرها پیشی و رجحان اولی دارد و از همین قضیه هم استفاده می کنیم برای مثال در موسیقی راه هوش و گوش را دربر می گیرد تا بازخورد آن نسبت به جهان با حقیقت انسان تلفیق یابد لذا در همه اندیشه ها هنر و نشرنباید نادیده انگاشته شود.
علی معلم در خصوص هنرهای کلامی گفت: مرحله اول کلام و کلمه است و آنچه در حقیقت نگاشته می شود که منطبق با سخن قرآن کریم است و هنر کلامی را باید والاترین هنر در فرهنگستان منصوب به هنر محسوب کنیم.
رئیس فرهنگستان هنر با بیان این نکته اظهار داشت: ظاهرا سابق بر این هنرهای کلامی به فرهنگستان های دیگر واگذار شده بود بنا به عرف ما در واقع برای یافتن آنچه در بایست فرهنگستان است هنرهای کلامی را اولی قرار دادیم.
وی خاطر نشان نمود: برنامه سال آتی مربوط به هنرهای کلامی است و بعد این هنرهای کلامی را در اختیار مردم گذاشتن.
در ادامه این نشست علیرضا اسماعیلی مدیر عامل موسسه متن فرهنگستان هنر گفت: در سال اخیر موسسه متن فرهنگستان هنر با حمایت ریاست فرهنگستان سال پرباری را پشت سر گذاشت و به طور متوسط در هر هفته یک کتاب را در حوزه های گوناگون به چاپ رساند، به همین خاطر در بیست و چهارمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران هم حضوری فعال داشت.
اسماعیلی از بازدید مقام معظم رهبری از غرفه فرهنگستان در بخش ویژه یاد کرد و اظهار داشت: رهبر معظم انقلاب اسلامی بعد از دیدن کتاب «شهرسازی و معماری» فرمودند« معماران ما در کار خودشان باید معماری سنتی را الگو قرار بدهند.»
اسماعیلی از مراحل نخستین حوزه نشر در این موسسه و افزونی حوزه ترجمه یاد کرد و در ارزیابی این مسئله گفت:امروز بخش تالیف بر ترجمه غالب است، همچنین در چاپ کتاب هم توجه ویژه ای بر هنرهای فراموش شده قرار گرفته است علاوه بر آن به حوزه مباحث نظری با رویکردی تازه توجه می شود.
وی در معرفی آثار منشر شده موسسه متن فرهنگستان گفت: در حوزه موسیقی مجموعه پنج جلدی «اقوام ایرانی» منشر شده است، نیز «سلسه موی دوست» که به مردم شناسی موسیقی ایرانی پرداخته است و موسیقی قوم کرد، تالش و ایلام.«گلبانگ سربلندی» و «آواز عصر قاجار» که ویژگی این مجموعه این است که یک کار پژوهشی است در زمینه «فلسفه و زیبایی شناسی» مجموعه 9 جلدی در دست انتشار داریم.
وی افزود: در حوزه کتب نفیس شاهنامه شاه طهماسب را در دست انتشار داریم، در حال حاضر هم آماده سازی و چاپ نسخه های خطی دیگر در برنامه کار این موسسه به شاهنامه «شاه تهماسب» می توان اشاره نمود که این اثر نفیس شامل 118 نگاره موجود در موزه هنرهای معاصر تهران و 1 برگ در موزه رضا عباسی است و باقی در دست مجموعه داران خصوصی در خارج از کشور است که تلاش برای بازگردانی این صفحات توسط فرهنگستان ادامه دارد.
اسماعیلی به تفاهم نامه فرهنگستان هنر با میراث فرهنگی اشاره نمود و گفت: نسخه خطی کتاب «هزار و یک شب» مشتمل بر 1004ر تصویر و متن اثر به صورت نفیس است، همچنین شاهنامه قرن دهم هجری که به دست مولانا قوام الدین شیرازی کتابت و تذهیب شده، مرقع میرزا غلامرضا، پندنامه جامی به خط میرعماد،دعای صباح به خط محمدشفیع تبریزی و دعای احتجاب به خط احمد نیریزی از نسخ خطی است که به زیر چاپ رفته اند.
مدیر موسسه متن انتشارات افزود: در حوزه هنرهای تجسمی دایره المعارف ها را داریم که یکی«هنر و مهماری ایران» استکه مفصل ترین فرهنگ فارسی معماری محسوب می شود و یک فرهنگ 5جلدی هم تحت عنوان «آفرینش های هنری» که کاربرد عناصر خیال از قرن سوم تا دوره مشروطه در 10 جلد و 10 هزار صفحه است.
وی این آمار را 40 عنوان کتاب تالیف و پژوهش و 20 عنوان ترجمه اعلام کرد.
گفتنی است انتشارات فرهنگستان هنر از سال 1383 با اخذ پروانه نشر به طور مستقل به چاپ و نشر کتب تالیفی و ترجمه در حوزه هنر پرداخته است.




کد خبر: 27909

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcgyy9x.ak9uz4prra.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com