گزارش هنر نیوز از دومین نشست تئاتر آموزشی؛
رحمت امینی: بازی نقطه اشتراک همه کودکان است
21 آذر 1389 ساعت 22:56
رحمت امینی در دومین نشست تئاتر آموزشی گفت: بازی فعالیت هدفمندی است همراه با سرگرم کنندگی که ابعاد تعلیمی پیدا می کند و به عنوان یک پیش نمایش مطرح می شود که نقطه اشتراک میان همه کودکان است.
به گزارش خبرنگار تئاتر هنرنیوز نشست دوم تئاتر آموزشی با «عنوان بهره گیری از تئاتر تعلیمی- تربیتی در خانه» روز شنبه 20 آبان با حضور رحمت امینی، حسن دولت آبادی وطیبه پرتوی راد در پژوهشگاه فرهنگ، هنر وارتباطات برگزار شد.
در این نشست رحمت امینی گفت: متأسفانه ما همیشه از تئاتر کاربردی که تئاتر تعلیمی – تربیتی نیز شاخه ای از آن است غافل بوده ایم در صورتی که در کشورهای صاحب نام در حوزه تئاتر مثل فرانسه، آلمان و...به این نوع تئاتر که در آن پژوهشهای بسیاری انجام می شود بسیار توجه دارند واین نوع تئاتر را راهگشای تئاتر فرهنگی- روشنفکری می دانند.
وی افزود: مقوله تعلیم وتربیت در ایران واسلام ودنیا به لحاظ تاریخی از دوره ای که فلسفه مطرح شد آغاز شده است دراین دوره افلاطون کودکی انسان را بسیار مهم می داند ومعتقد است تربیت کودک باید بیش از به دنیا آمدن او به واسطه وزرش هایی که مادر انجام می دهد شکل گیرد.ارسطو نیزدراین مورد با نظر افلاطون موافق بود بعد ازاین دو فیلسوف ژان ژاک روسو مهمترین وتأثیرگذارترین معلم انسان را طبیعت می داند ومعتقد بود انسان در طبیعت است که تربیت می یابد.
امینی ادامه داد: در دوره های بعد از روسو عده ای از صاحب نظران خانه را فضای مناسبی برای بازی کودکان ندیدند ودر این زمان کودکستان یا باغ کودک به عنوان مکانی برای بازی کودکان ابداع شداما آنچه که برای تعلیم وتربیت کودک مهم است الگوهای رفتاری است که کودک از آنها تأثیر
می پذیرد.
این مدرس دانشگاه گفت: نقطه مشترکی که در مقطع کودکی برای همه کودکان لازم شمرده می شود بازی است. بازی فعالیتی هدفمند است که همراه با سرگرم کنندگی، ابعاد تعلیمی نیز پیدا می کند وبه عنوان یک پیش نمایش مطرح می شود .بازی کودکان دوحیطه را در بر می گیرد که اولین مورد آن بازی تقلیدی بدون دخالت والدین است که در این بازی ها والدین به صورت واضح وعلنی دخالتی در آن ندارند واین کودک است که صحنه را می سازد وتماشاگری نظاره گر این بازی نیست اما بازی های تقلید با حضور والدین بازی هایی هستند که پدر و مادر فضایی را برای نمایش به وجود می آورند که این بازی فرایند نمایشی دو طرفه است.
در ادامه این نشست حسن دولت آبادی در خصوص تربیت در خانه به کمک تئاتر گفت: بخش زیادی از تربیت فرزندان از جهت الگو پذیری است. زمانی که بازی های نمایشی در خانه به یک ساختار دراماتیک تبدیل می شود بسیار موثر تر از بازی هایی که در آنها هدف برد وباخت است در تربیت کودک عمل می کنند.
وی در ادمه تاکید کرد: مشکل ودغدغه ما در تربیت کودکان تفاوت های فرهنگی گذشته وحال است.برقراری یک ارتباط متقابل وایجاد تعامل باعث می شود تا کودکان احترام گذاشتن را بیاموزند امروزه تئاتر به عنوان یکی از بهترین روش ها برای ایجاد تعامل اجتماعی است.
دولت آبادی افزود: البته در کنار تفاوت های فرهنگی ما تعارض وتناقضات فرهنگی نیز داریم از یک سو اعتقاد به تربیت سنتی واز سوی دیگر ارتباطمان با غرب وتربیت غربی باعث ناهماهنگی در بعضی از مسائل شده است.برای رفع این مشکلات باید ترتیبی داد تا نیاز های فطری وطبیعی فرزندانمان در خردسالی به درستی تامین شود وچون تعدادی از این نیاز ها را نمی توان برطرف کرد باید به گونه ای با آنها رفتار کنیم تا به ما اتکا کنند ویکی از این رفتارها تئاتر است.
کد خبر: 21059
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcgyz9x.ak9qn4prra.html