«جان گز» جنگی نیست
13 آذر 1394 ساعت 12:30
بازیگر نمایش «جان گز» معتقد است، نمایشهای ژانر دفاع مقدس مدتهاست متحول شدهاند و الان نمایشهای پس از دوران دفاعمقدس مورد توجه هستند.
به گزارش هنرنیوز؛علیرضا محمدی این روزها نمایش «جان گز» به کارگردانی نیما دهقان را روی صحنه تئاتر دارد؛ نمایشی که در جشنوارهی تئاتر مقاومت هم مورد توجه قرار گرفت و جوایزی را در بخشهای کارگردانی، بازیگری زن و مرد و نیز نمایشنامهنویسی کسب کرد.
محمدی دربارهی بازی در این نمایش گفت: این نمایش ۶ اپیزود دارد که در هرکدام از آنها با کاراکترهایی روبرو میشویم که در جامعهی امروزی نمود دارند. من در اپیزود ششم «جان گز» نقش مردی را به همراه سیدعلی صالحی بازی میکنم که در دفتر بنیاد است و بحث و جدلی را مشاهده میکنیم که بین یک برادر جانباز و کارمند بنیاد پیش میآید؛ بحثی که به یک چالش تبدیل میشود.
او دربارهی این نمایش که در حوزهی دفاع مقدس اجرا میشود و ویژگیهایی که در جذب مخاطب میتواند موثر باشد، آن هم با توجه به پیشزمینهای که از نمایش دفاع مقدسی در ذهنها وجود دارد، بیان کرد: به نظر من نمایشهایی با ژانر دفاع مقدس مدتهاست که متحول شدهاند. زمانی بود که وقتی عنوان دفاع مقدس را میشنیدید فکر میکردید که با یک نمایش جنگی طرف هستید؛ نمایشی که موقعیت آن در جبهه است، اما کمکم از آن مرحله رد شدیم و به دوران پس از دفاع مقدس آمدیم.
کارگردان نمایش «شب آخر دنیا» ادامه داد: بعد از آن به دوران نمایشهایی که به اتفاقات و شرح حال بازماندگان و حاشیههای دفاع مقدس میپردازد رسیدیم. البته قبول دارم که شاید در دوران اول اصرار بر نمایشهای قهرمانانه و تکرار موضوعات و نبود نوآوری یک زمینهی ذهنی را برای مخاطب ایجاد میکرد که نمایش دفاع مقدس تنها به یک شکل است و شاید عدم تنوع قصه، طیف مخاطبان را کم و به یک دایرهی محدود منحصر کرده است.
محمدی افزود: اما در حال حاضر نمایشهای دفاع مقدس نه تنها گروه اول را در دل خود دارد بلکه به موضوعات بعد از دفاع مقدس و تمام اتفاقاتی که به صورت مستقیم و غیرمستقیم به داستانهای دفاع مقدس مربوط میشود نیز بسط پیدا کرده است.
وی گفت: دربارهی «جان گز» باید بگویم که نیما دهقان با تسلط کامل و انگیزهای که برای کارهای دفاع مقدس دارد، برای من جزو کارگردانهایی است که دیدن کارهایش و کار کردن با گروهش لذتبخش است، زیرا او ذهن بازی دارد و همیشه از زوایای نو به نمایشهای دفاع مقدس نگاه میکند، ضمن اینکه نگاهش بعد انتقادی و واقعبینانه نسبت به نمایشهای دفاع مقدسی دارد و این برایم قابل احترام است.
وی با اشاره به اینکه در نمایشهای نیما دهقان شهدا همواره جایگاه رفیع و شایستهای دارند، اضافه کرد: در «جان گز» لایههای مختلف جامعه را میبینیم که پس از آمدن ۱۷۵ شهید غواص به نوعی با این ماجرا ارتباط پیدا میکنند و قصههایی را میسازند.
او اظهار کرد: در تمام نقاط دنیا که جنگ اتفاق افتاده، نمایشهایی دربارهی جنگ ساخته میشود. کمااینکه هم اکنون در سال یک یا دو فیلم در هالیوود هم با موضوع جنگ ساخته میشود و این موضوع محدود به کشور ما نیست. در واقع طبیعی است که با گذشت حدود دو دهه از جنگ هنوز به آن و حواشیاش پرداخته شود. در این راستا مهم این است که ما فارغ از هر حزب و جناح و سیاستی تنها به واقعیت امر و قصه آنهایی که صادقانه جانشان را گذاشتند تا مردم در آسایش زندگی کنند بپردازیم.
محمدی همچنین در ادامه به تجربهی همکاری با نیما دهقان اشاره و اظهار کرد: همکاری من با نیما دهقان از سال ۸۵ و با نمایش «دو متر در دو متر جنگ» شروع شد. آن روزها به ادامه همکاری فکر نمیکردیم ولی تا به الان شاکلهی اصلی گروه حفظ شده و من به همراه فرزین صابونی و شهرام حقیقتدوست جزو بازیگرانی هستیم که هم با نیما دهقان رفاقت کردیم و هم با او همکاری داشتیم، هرچند پیش آمده که در برخی اوقات به دلیل مشغلهی کاری امکان همکاری با نیما دهقان را نداشتیم مانند نمایش «خنکای ختم خاطره».
او یادآور شد: اولین نمایشی که با نیما دهقان کار کردم نه تنها نمایش خلاق و نوآوری در دورهی خود بود بلکه برای من هم یک مبدا تاریخ برای شروع فعالیتهای تئاتریام محسوب میشود و این سبک از کار را با نیما شروع کردم، چون او سبک کار خودش را دارد و فضا و اتمسفر کارهایش کاملا مختص به خودش است.
این بازیگر در پایان دربارهی دیگر برنامههای خود گفت: در دو هفته گذشته تمام تمرکزم روی نمایش «جان گز» بود، اما در آیندهای نزدیک دوباره نمایش «مضحکهای شبیه قتل» آقای کیانی را در سالن باران و بعد از یک وقفه دو سه ماهه اجرا خواهیم کرد. ضمن اینکه همزمان با نمایش «جان گز» در حال بازی در سریال «پشت بام تهران» به کارگردانی بهرنگ توفیقی و نوشته سعید نعمتالله هم هستم و به زودی اجرای یک برنامه تلویزیونی را نیز به عهده خواهم گرفت.
بر اساس گزارش ایسنا؛ نمایش «جان گز» به کارگردانی نیما دهقان و با بازی علیرضا آرا، احسان بهلولی، ویدا جوان، غزاله رشیدی، فرزین صابونی، سهیلا صالحی، سید علی صالحی، ابراهیم عزیزی، دایانا فتحی، هومن کیایی، حسین مسافر آستانه، ناهید مسلمی، رویا میرعلمی (به ترتیب حروف الفبا) از هشتم آذرماه به مدت یک ماه در تماشاخانه سرو به نشانی میدان فردوسی، ابتدای خیابان سپهبد قرنی، خیابان فلاح پور (فلاح زاده)، پلاک ۱ به صحنه میرود.
این نمایش نوشتهی هاله مشتاقینیا است و دیگر عوامل اجرایی آن عبارتند از: طراح صحنه: سیامک احصایی، طراح لباس: گلناز گلشن، طراح پوستر و بروشور: یحیی پاکدل، مجری طرح: نورالدین حیدری ماهر، دستیار کارگردان و برنامهریز: محمد گودرزیانی، موسیقی و طراح صدا: آرش والینژاد و برکت، منشی صحنه: سوگل رئوفی، مدیر صحنه: حمید رضا صفوی برنا، عکاس: آوا کیایی و مدیر تبلیغات و روابط عمومی: آوا فیاض.
کد خبر: 85770
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcgzu97.ak9nu4prra.html