معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی:
خانه عروسك به فعاليت خود ادامه می دهد
29 شهريور 1393 ساعت 12:30
«علي مرادخانی» معاون هنری وزارت ارشاد با حضور در مجموعه تئاترشهر به تماشاي نمايشها نشست و در حاشيه اين بازديد گفت: درصدد يافتن تالاری برای اجرای عمومی نمايشهاي عروسكی هستيم و خانه عروسك نيز به فعاليت خود ادامه ميیدهد.
به گزارش هنرنیوز به نقل از ستاد خبري پانزدهمين جشنواره بينالمللي نمايش عروسكي تهران – مبارك، در آخرين روز از جشنواره «علي مرادخاني» معاون هنري وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي از صحنه و پشت صحنه نمايشهاي مجموعه تئاترشهر بازديد كرد و در اجراي نمايشهاي خارجي از جمله «آنتيگونه»، «آوا/آدا» و همچنين نمايشهاي «سوسك ميشود»، «كدو زري» و... حاضر شد. معاون هنري با حضور در روابط عمومي تئاترشهر با خبرنگاران حاضر به گفتوگو پرداخت.
وي همچنين در ديدار با «مرضيه برومند» دبير جشنواره ضمن قدرداني از زحمات دبيرخانه جشنواره با وي به گفتوگو پرداخت. معاون هنري وزارت ارشاد در ادامه با پريسا مقتدي مدير مجموعه تئاترشهرنيز سخن گفت و با همراهي وي بر سر اجراي نمايشها حضور يافت.
«علي مرادخاني» در حاشيه اين ديدار در گفتوگو با ستاد خبري اين دوره از جشنواره درباره برگزاري جشنواره و اجراي نمايشهاي عروسكي گفت: تلاش ما اين است كه نمايش عروسكي بتواند در طول سال در قالب اجرا و برگزاري جشنواره تداوم داشته باشد.
وي ادامه داد: در حال حاضر به دنبال مكاني براي اجراي نمايشهاي عروسكي باشيم و تالار نمايشي را براي اجراي نمايش عروسكي مناسب باشد، ايجاد كنيم. خانم برومند نيز براي اجراهاي عمومي نمايشها صحبتهايي را با فرهنگسراي نياوران كردهاند.
مرادخاني همچنين درباره خانه عروسك نيز يادآور شد:قرار است فعاليت خانه عروسك ادامه داشته باشد و دبيرخانه جشنواره نمايش در آنجا ماندگار باشد.
بر اساس اين خبر، در آخرين روز از جشنواره اجراهاي تئاترشهر و ديگر تالارهاي ميزبان جشنواره با استقبال خوبي روبهرو شدند و همچنين نمايشهاي خياباني نيز روز شلوغ خود را پشت سر گذاشتند.
_____________
در آخرين روز از جشنواره صورت گرفت؛
کارگاه آموزشی گروه آمریکا در تئاترشهر
هرچند برگزاری کارگاه های آموزشی این دوره از جشنواره تئاتر عروسکی به سال آینده موکول شده است، گروه اجرایی نمایش«آوا/آدا» کار کشور آمریکا به درخواست نمایشگران عروسکی کارگاهی فشرده درباره شیوه اجرایی نمایششان برگزار کردند.
به گزارش ستاد خبری پانزدهمین جشنواره بین المللی نمایش عروسکی تهران مبارک، بعد از اولین اجرای اعضای نمایش «آوا/آدا» که روز ۲۷ شهریور ماه به صحنه رفت، نمایشگران عروسکی درخواست برگزاری یک کارگاه آموزشی در زمینه شیوه اجرایی تا این نمایش را که نوع خاصی از سایه است، مطرح کردند و تعدادی از نمایشگران عروسکی برای حضور در این کارگاه ثبت نام کردند تا این کارگاه روز گذشته ۲۸ شهریور ماه پیش از اجرای نمایش نامبرده در تالار اصلی تئاتر شهر برگزار شود.
در این کارگاه سارا فورنیسی یکی از کارگردان های نمایش «آوا/آدا» با ارایه توضیحاتی درباره شیوه اجرایی این نمایش گفت: تئاتر عروسکی در طول زمان کامل می شود و نمایش ما در یک پروسه سه ساله شکل گرفته چون در این مدت مدام اصلاح شده است.
او ادامه داد: ما در این نمایش ۴۰۰ عروسک داریم که هر یک به مدت چند ثانیه حضور دارند.عروسک های ما بسیار کوچک هستند و آنها را با کاغذ می سازیم و از هر عروسک برای یک نقش و فقط یک بار استفاده می کنیم.در کنار اینها روی طلق هم تصاویر پس زمینه را چاپ می کنیم.
سارا فورنیسی افزود: از آنجاکه عروسک های ما خیلی تخت هستند، به همین دلیل از صدا استفاده می کنیم و در این نمایش چهار باند صدا داریم که برای فضاسازی استفاده می شوند.
این هنرمند جوان تئاتر آمریکا درباره موسیقیهای این نمایش نیز توضیح داد: تمام موسیقی ها برای این کار ساخته شده اند.
نمایشگران عروسکی در این کارگاه پرسش های مختلفی را درباره تکنیک اجرایی این نمایش پرسیدند و گروه اجرایی توضیحات لازم را ارایه کردند.
آنها همچنین دستگاه ها، تصاویر و عروسک های نمایش شان را برای نمایشگران عروسکی حاضر در کارگاه تشریح کردند.
نمایش «آوا/آدا» روز جمعه ۲۸ شهریور ماه نیز برای دومین بار در تالار اصلی تئاتر شهر اجرا و با استقبال تماشاگران روبرو شد.
________________
كارگرداني نمايش «كوشي و موشي»:
جشنواره نمايش عروسكي رقابتي برگزار شود
«علی برنون» که نمایش «کوشی و موشی» را در جشنواره تئاتر عروسکی اجرا کرده است، پیشنهاد کرد جشنواره تئاتر عروسکی هم مانند جشنواره تئاتر کودک و نوجوان، داور کودک داشته باشد و آثار شرکت کننده در آن توسط هیات داوران کودک، داوری شوند.
این کارگردان تئاتر در گفتوگو با ستاد خبری پانزدهمین جشنواره بین المللی نمایش عروسکی تهران مبارک افزود: خوب بود جشنواره تئاتر عروسکی هم مانند جشنواره تئاتر کودک و نوجوان داور کودک داشته باشد که آثار مربوط به گروه سنی کودک و نوجوان را داوری قضاوت کنند.
او با اشاره به اینکه هنوز تئاتر عروسکی بزرگسالان به خوبی جا نیفتاده است، ادامه داد: هنوز هم بسیاری از مردم تصور می کنند نمایش عروسکی مخصوص کودکان است و با اینکه در جدول جشنواره تئاتر عروسکی گروه سنی مخاطبان هر نمایش مشخص شده است، اما بیشتر تماشاگران به این موضوع دقت نمی کنند، بنابراین بهتر است بخش کودک را از بزرگسال جدا کرد.
برنون که از شهر تبریز در جشنواره حضور دارد، با اشاره به مشکلات تئاتر این شهر اضافه کرد: مشکلات تئاتر تبریز بارها از تهران بیشتر است یکسری کارها در تبریز مجوز اجرا ندارد. ما چند سالن محدود داریم که حتی برای اجرای تئاتر مناسب نیستند چه رسد به تئاتر عروسکی. با همه اینها سعی کرده ایم چراغ تئاتر عروسکی را در تبریز روشن نگه داریم.
این کارگردان تئاتر پیشنهاد کرد جشنواره تئاتر عروسکی به صورت سالانه برگزار شود و هر سال یکی از شهرها میزبان جشنواره باشد تا از این طریق تئاتر عروسکی در شهرهای دیگر هم شناخته شود و رونق پیدا کند.
علی برنون در ارزیابی این دوره از جشنواره تئاتر عروسکی گفت: انتظار ما این بود که با حضور خانم برومند وضعیت تئاتر عروسکی بهتر شود اما گرچه کیفیت آثار نسبت به دوره قبل بهتر بود ولی گروه های شهرستانی مشکل اسکان داشتند و رفت و آمدشان به سالن ها هم مشکل بود در حالیکه می شد ستاد برگزاری جشنواره، اتوبوس هایی را برای رفت و آمد گروه ها گروه ها در نظر می گرفت.به هر حال اینها مسایلی است که می شد بیشتر مورد توجه قرار بگیرد.
کد خبر: 74790
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcgzu9u.ak9ty4prra.html
هنر نیوز
http://www.honarnews.com