تبلیغات رسانه ملی مورد توجه کودکان و نوجوانان؛

کودکان را به تبلیغات نسپاریم

4 بهمن 1391 ساعت 11:51

تبلیغات برای کودکان مسئله ای حساس و عاطفی است. دست‌اندرکارانی که برنامه های تبلیغاتی می‌سازند باید بدانند که کودکان بیش از هر یک از اعضاء جامعه تحت تأثیر قرار می‌گیرند.


کودکان تجربه کردن را دوست دارند علی‌الخصوص اگر این امر با هیجان همراه باشد.تبلیغات برای کودکان سلاحی محسوب می‌شود که ذهن آن‌ها را مورد هدف قرار می‌دهد. این روزها تبلیغات مواد غذایی عامل ایجاد چاقی کودکان شده است. در حالی که بیش از هر زمانی دیگری، اعتراض‌های عمومی در مورد تبلیغات کالاهای مضر در رسانه ملی وجود دارد اما استفاده از این نوع آگهی‌ها کاهش نیافته است.
تبلیغات بزرگ‌ترین منبع مالی برای رسانه‌های جمعی است و اثر قدرتمندی در جامعه دارد. بسیاری از انتقادها متوجه سبک تبلیغات است، سؤال کلی این است که آیا آگهی‌ها فریبنده هستند یا صادق و واقع گرا؟ انتقاد دیگر بر تأثیر اجتماعی و یا زیست محیطی تبلیغات متمرکز است.
تبلیغات جذاب است، با این حال سازندگان آگهی باید به یاد داشته باشند که تبلیغات می‌تواند تأثیر منفی بر روی مردم، به خصوص کودکان داشته باشد و افرادی که مخاطب تبلیغات قرار می‌گیرند، این نکته را فراموش نکنند که تبلیغات برای افزایش فروش محصول تبلیغی است، پس در زمان خرید با آگاهی کامل آن محصول را انتخاب کنند.
کودکان و نوجوانان در صدر
معمولاً برای کودکان و نوجوانان فرقی نمی‌کند که محصولات مفید یا غیر مفید باشد، آن‌ها در صدد هستند، پدر و مادر خود را متقاعد کنند تا محصول را تهیه کنند تا به نوعی آن‌ها هم جزئی از جامعه شده و در میان گروه دوستانشان این وسیله را داشته باشند. قضیه وقتی حادتر می‌شود که این محصول تبلیغاتی مد شده و والدین توانایی خرید آن را ندارند.
امروزه بسیاری از تبلیغات شامل حرکات و بدل کاری‌های خطرناک است که معمولا توسط کارشناسان و افراد متخصص و ماهر انجام می شود. اگرچه پخش کننده‌های آگهی‌های بازرگانی هشدارهای قانونی درباره تبلیغ را قبل شروع نشان می‌دهد، اما اغلب بچه‌ها به تقلید حرکات در خانه می‌پردازند که گاهی با نتایج مرگبار و وخیم همراه است.
نگذاریم تبلیغات کودکان مان را انتخاب کنند
آگهی‌های زرق و برق دار پخش شده در تلویزیون، انگیزه خرید را در کودکان را فعال می‌کند. کودکان پس از تماشای این آگهی‌ها، توانایی یک زندگی بدون لذت‌های مادی را از دست می‌دهند.
بچه‌ها معمولاً بیشتر به سمت محصولات گران قیمت، مارک دار مانند شلوار جین و لوازم جانبی آن کشیده می‌شوند. آن‌ها اجناس ارزان اما مفید که در تبلیغات نشان داده نشده است را نادیده می‌گیرند.
تبلیغات اثری غیر مستقیم بر رفتار کودکان دارد، اگر آن‌ها از اسباب بازی‌ها و لباس‌هایی که در تبلیغات نشان داده شده است، محروم بمانند ممکن است بداخلاقی و کج خلقی نشان دهند.
در طول زمان مشاهده تلویزیون، غذاهای بی‌ارزش مانند پیتزا، همبرگر و نوشابه، به شدت برای کودکان ترویج شده است. این گسترش ولع مصرف غذاهای چرب، شیرین و سریع در کودکان، اثرات سوء بر سلامت آن‌ها دارد.
هزینه‌های پنهان تبلیغات در زندگی
افراد باید بدانند، تبلیغات هزینه‌های زیادی دارد و تمام این هزینه‌ها به وسیله افراد به عنوان مصرف کننده پرداخت می‌شود. زمانی که افراد محصولی را خریداری می‌کنند، در حقیقت هزینه محصول که شامل بسته بندی، هزینه‌های تولید و ماشین آلات کارخانه تولید کننده را می‌پردازند.
علاوه بر هزینه‌های ذکر شده، افراد در حقیقت پول تبلیغات را هم پرداخت می‌کنند. علاوه بر هزینه‌های مالی که تبلیغات به خانواده تحمیل می‌کند، هزینه‌های روانی خاصی را هم برای خانواده دارد اما خانواده‌ها نباید فراموش کنند در صورت نیاز محصول را خریداری کنند و گول آبرنگ تبلیغات را نخورند، هرچه باشد تبلیغات مهمان ناخوانده ایست که وارد خانواده ما شده است.


کد خبر: 53226

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdch-inm.23nxidftt2.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com