دیدارهای سینمایی؛ بایدها و نبایدها

19 مهر 1393 ساعت 10:14

امید است که دیدارهای رئیس سازمان سینمایی با مدیران ارشد دیگر نهادهای لشگری و کشوری، با تمام توانِ فیلمسازی و بدون اِنکار و نادیده گرفتن برخی از فیلمسازان به بهانه انگ های سیاسی باشد به گونه ای که خروجی آن به تصویر کشیدن رشادت های رزمندگان در همه حوزه های دفاعی باشد.


در روزهای گذشته نشست مشترکی بین فرمانده نیروی دریایی ارتش و حجت الله ایوبی رییس سازمان سینمایی با هدف گسترش ارتباطات دو سویه میان این دو نهاد برگزار شد. بر اساس اخبار منتشر شده هدف از برگزاری این نشست، استفاده از ظرفیت‌ها و قابلیت‌های سینما برای معرفی خدمات و دستاوردها و نقش نیروی دریایی در حوزه دفاع مقدس، ایجاد امنیت در دریاها و مسائل دیگر بوده است. در این نشست مقرر شده تا تولید فیلم‌های سینمای بلند، مستند و انیمیشن در حوزه دریا در دستور کار قرار بگیرد.همچنین مشارکت نیروی دریایی در احداث طرح «شهرک سینمایی دریایی» در چابهار که بیشتر از سوی وزارت راه بیان شده بود از دیگر مباحثی بود که در این نشست مشترک بررسی شد. در این نشست که جمعی از مدیران حوزه سینما ، رئیس سازمان سینمایی را همراهی می کردند حضور فیلمسازان عرصه دفاع مقدس که سالیان سال در حوزه دفاع مقدس فعال بودند و تجربیات زیادی در به نمایش گذاشتن رشادت های رزمندگان دارند غایب بودند! بر اساس تصاویری که سایت سازمان سینمایی از این دیدار به نمایش گذاشته است. جز علیرضا داودنژاد کارگردان سینما ، هیچ کارگردانی در این نشست حضور نداشته است. در حالی که همگان می دانند که ایشان – داونژاد – نه سابقه ساخت فیلم های دفاع مقدس را در پرونده کاری خود دارد و نه اینکه فیلمی منتسب به رشادت های نیروی دریایی تولید کرده است. اما امیدواریم از اینکه کارگردانان دیگر و فیلمسازان حوزه دفاع مقدس در این دیدار حضور نداشتند به دسته بندی و جناح بندی سینماگران به «خودی» و « غیرخودی» ارتباطی نداشته باشد. حتی اگر بخواهیم به این دسته بندیها هم قائل باشیم لااقل همه می دانیم که در حوزه دفاع مقدس، همه پای کار هستند و این تقسیم بندیها، حتما ظلم به فیلمسازان کشور خواهد بود. – هرچند که ممکن است برخی از فیلمسازان در این عرصه فعال ترباشند- این درحالی است که حضور کارگردانان دیگر و بویژه فیلمسازان دفاع مقدس در این دیدارها می توانست پنجره ای جدیدتری برای همکاری – با توجه به دغدغه های فیلمسازان عرصه دفاع مقدس – با نیروی دریایی بگشاید.
اما از سوی دیگر، باید بپذیریم که سینمای ایران نسبت به ساخت فیلم هایی با موضوع رشادت های نیروی دریایی ، کم کاری کرده است ما جز چند فیلم بویژه فیلم سینمایی «جنگ نفت کش ها» دیگر فیلم درخوری از حضور نیروی دریایی نداشته ایم و این تفاوهم نامه بویژه تکمیل و آماده سازی شهرک سینمایی دریایی در کشور، دستاوردهای مهمی در تولید فیلم های به اصطلاح آبی به ارمغان خواهد داشت. چرا که فیلم ساختن در مورد نیروی دریایی؛ بدون داشتن کشتی، ناوشکن، زیردریایی و تجهیزات مربوط به دریا و کشتی رانی، امری ناشدنی است و ساخت این شهرک می تواند انگیزه تولید این فیلم ها را تقویت نماید.
آیا مردم و فیلمسازان ما می دانند که نیروی دریایی، نخستین نیرو از نیروهای مسلح كشور بوده كه در به هم كوبیدن ماشین جنگی دشمن و بستن خطوط مواصلاتی دریایی دشمن اقدام کرده است؟
آیا نسل امروز می داند که نیروی دریایی پس از آغاز تهاجم سراسری عراق جهت حضور مستقیم در صحنه و اِعمال كنترل و فرماندهی مؤثر، یك قرارگاه مقدم دریایی تحت عنوان نیروی رزمی ۴۲۱ را در بندر بوشهر تشكیل و كلیه یگان‌های شناور، پروازی، تكاوران، تفنگداران و تیم‌های عملیات ویژه را‌ تحت كنترل عملیاتی این قرارگاه قرار داده است؟
آیا عملیات حماسی دفاع ۳۴ روزه از خرمشهر در آغاز جنگ، تأمین پدافند سطحی و هوایی جزایر و سكوهای نفتی كشور از آغاز تهدید تا پایان جنگ تحمیلی، پدافند از جزیره آبادان و جلوگیری از تكمیل محاصره آبادان و خرمشهر در عملیات كوی ذوالفقاریه، سلسله عملیات اسكورت كاروان‌های تجاری، نفتكش و كشتی‌های با محموله ویژه، اجرای تاخت‌های انهدامی علیه پایانه‌های نفتی البكر و الاُمیه در عملیات‌های اشكان و شهید ‌صفری، اجرای عملیات ظفرمند مروارید در منطقه سكوی البكر، پدافند از جزایر سه ‌گانه تنب‌ بزرگ، كوچك و ابوموسی در منطقه میانی خلیج فارس، عملیات نفوذی تیم عملیات ویژه تكاوران دریایی به عمق مناطق دشمن و انهدام سكوی موشكی و دكل‌های راداری سامانه موشك‌های كرم ابریشم دشمن در منطقة رأس‌ البیشه، عملیات‌های مین‌ریزی آفندی در آبراه خور عبدالله، رویارویی مستقیم با نیروهای متجاوز آمریكا در راستای پدافند از سكوهای نفتی نصر و سلمان، خارج كردن پایگاه هوایی دزفول از برد آتش توپخانه دشمن و صدها سوژه دیگر نمی تواند مضامین ناب برای فیلمسازان کشور در جهت تولید فیلم هایی با پروداکشن های بزرگ و جذابیت بصری - که از عناصر اصلی جذب مخاطب به شمار می روند- باشد؟
امید است که این دیدارها با تمام توان فیلمسازی و بدون انکار و نادیده گرفتن برخی از فیلمسازان به بهانه انگ های سیاسی به سرانجام نهایی ختم شود و خروجی آن به تصویر کشیدن رشادت های رزمندگان در همه حوزه های دفاعی باشد.


کد خبر: 75286

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdch-inq.23nm6dftt2.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com