مسوول دفتر امور ادبی استان های حوزه هنری:
در سال ۹۰ برای تمركز زدایی فعالیت های ادبی از تهران تلاش كردیم
13 اسفند 1390 ساعت 14:31
با نزدیك شدن به روزهای پایانی سال ۹۰ و بسته شدن پرونده فعالیت های فرهنگی، هنری و ادبی مراكز مختلف حوزه هنری به سراغ یكی از بخش های مهم و تاثیرگزار حوزه هنری یعنی دفتر امور ادبی استان ها رفتیم تا فعالیت های انجام شده در سال ۹۰ و فعالیت های پیش روی این مركز را تشریح كند.
به گزارش هنرنیوز؛ كمال شفیعی –مدیر دفتر امور ادبی استان ها- در گفت و گو با خبرنگار بخش كتاب و ادبیات پایگاه خبری حوزه هنری با اشاره به این كه گروه ادبی استان ها در سالی كه گذشت شاهد اتفاقات مختلفی بود، عنوان كرد: اولین كاری كه به نظر می رسید باید انجام شود ایجاد تعامل بین اداره كل امور مجلس استان های حوزه هنری و امور ادبی مركز آفرینش های ادبی بود كه خوشبختانه این ارتباط به نحو چشم گیری برقرار شد و حاصل آن تثبیت موقعیتی ستاد در ذهن استان ها و پیامد آن، یكسان سازی تصمیم های كه از سوی ستاد گرفته می شود و به استان ها ابلاغ می شود بوده است.
شفیعی با بیان این كه این مجموعه خود با دو ساز و كار پی گیری می شود، گفت: پایش سطح عمل كرد استان ها و نظارت بر فرآیند تولید، كشف، جذب و پرورش استعدادهای جوان ساز و كارهایی است كه برای پی گیری ارتباط ها انجام می شود.
او ادامه داد: دومین عملكرد واحد، به روز رسانی پاسخگویی به مكاتبات استان ها از طریق اداره كل مجلس و استان ها و تسریع در روند بررسی آثار تولیدی در مراكز استانی بوده است و بحث سوم نیز تمركز زدایی از دفتر امور ادبی استان ها و گسترش فعالیت ها به مراكز استانی به ویژه استان های كمتر توسعه یافته و تلاش برای تعیین جغرافیای ادبی كشور، سركشی به مراكز استانی و اعزام اساتید برگزاری كارگاه های آموزشی در حیطه ادبیات داستانی، شعر و ادبیات كودك و نوجوان و برنامه ریزی در جهت تعیین سر فصل های آموزشی و ساماندهی كارگاه های آموزشی است.
مدیر دفتر امور ادبی استان ها دیگر فعالیت های این مركز در سال ۹۰ را اینگونه عنوان كرد: تغییر اساسی در دیدگاه مسوولان آفرینش های ادبی مراكز استان ها از نشست های ادبی به كارگاه های آموزشی به شكلی كه انجمن ها و محافل ادبی پراكنده ساماندهی شده و هر استان هم اكنون دارای كارگاه آموزشی ادبیات داستانی ویژه استعدادهای خلاق جوان و كارگاه آموزشی شعر با همین رویكرد است.
تلاش برای تمركز زدایی از استان تهران
وی درباره تمركززدایی برنامه های حوزه هنری از مركز، گفت: انتخاب داوران استانی، استفاده از ظرفیت كارشناسی مراكز استانی و برگزاری جشنواره شعر و قصه جوان در استان ایلام، از جمله فعالیت های صورت گرفته در جهت تمركز زدایی و سامان بخشی به سازكارهایی است در جهت دیده شدن استان ها و همچنین تجهیز كتابخانه های تخصصی ادبیات مراكز استانی و مشاركت در برگزاری برخی از جشنواره ها و كارگاه های آموزشی استان ها از دیگر فعالیت ها در راستای تمركز زدایی بوده است.
شفیعی پی ریزی اولین جشنواره شعر انقلاب و برگزاری این جشنواره سامان دهی بانك اطلاعاتی فعالیت های مراكز استانی در ستاد را ازفعالیت های دیگر دفتر امور ادبی استان ها دانست و افزود: تولید ۸ شماره از نشریه سیمرغ، ویژه استان ها كه در هر شماره فعالیت های ادبی ۳ استان در دید علاقه مندان قرار می گیرد از دیگر فعالیت های دفتر بوده است.
وی گفت: پرداخت حق الزحمه مطالب تولیدی در سطح استان ها ویژه مقالات و مطالب ارسالی از استان ها به صاحبان آثار، بررسی و آسیب شناسی برنامه ی ارسالی مراكز استان ها، نظارت بر روند انجام برنامه های پیشنهادی مراكز استان ها در طول سال ، بررسی و اطلاع یافتن از تارنمای مراكز استان ها به صورت روزانه و سركشی به استان ها با همكاران اداره كل امور مجلس و استان ها در چند نوبت و بیش از ۱۵ جلسه تخصصی در كارگروه آفرینش های ادبی اداره كل امور استان ها در خصوص تصویب برنامه های پیشنهادی مراكز استانی از دیگر فعالیت های سال ۹۰ حوزه هنری بوده است.
برنامه های زیر ساختی دفتر امور ادبی استان ها در سال
۹۱
مدیر دفتر امور ادبی استان ها درباره فعالیت های سال آینده این دفتر نیز گفت: درسال ۹۱ برنامه های زیر ساختی داریم، مانند تكمیل بانك اطلاعاتی شاعران و نویسندگان هر استان به صورت مجزا در استان مربوطه و تجمیع این اطلاعات در حوزه ستاد برنامه ریزی در راستای تحقق طرح های آموزشی مبانی تئوریك و تولید سرفصل های آموزشی مناسب و همسو با اهداف عالیه حوزه هنری در زمینه های مختلف و تولید مبانی تئوریك آموزشی شعر با همان اهداف در سطح مختلف به گونه ای كه پس از تایید جمعی از اساتید و نخبگان قابل اجرا در كارگاه های آموزشی مراكز استانی باشد.
شفیعی ساماندهی سایت الكترویك مركز آفرینش های ادبی را از دیگر فعالیت های سال آینده دانست و تصریح كرد: سایت مركز آفرینش های ادبی با نگاه به فعالیت های استانی و به روز رسانی اطلاعات هر استان با توزیع متوازن جغرافیای ادبی كشور، پی گیری فعالیت های سال جاری و تدوین شیوه نامه كه از اساتید متعهد و آگاه به علوم ادبی در مراكز استانی و كارشناسان مرتبط با دفتر گرفته شده ساماندهی می شود.
دومین جشنواره شعر و داستان جوان با عنوان پیشنهادی "جشنواره سراسری سوره"
این شاعر و نویسنده درباره جشنواره های ادبی سال ۹۱ گفت: دفتر امور ادبی استان ها در سال آینده دومین جشنواره شعر و داستان جوان را با عنوان پیشنهادی "جشنواره سراسری سوره" در یكی دیگر از استان های محروم برگزار خواهد كرد.
او ادامه داد: این جشنواره اساسا به منظور ایجاد انگیزه بین شاعران و نویسندگان جوان مراكز استان ها، پایش سطح آموزشی مراكز استانی و نیاز سنجی به همراه مخاطب شناسی و برنامه ریزی سال آتی مراكز استانی صورت می پذیرد. در این جشنواره سعی بر آن است از ظرفیت های استان ها در خصوص برگزاری كارگاه های آموزشی و داوری به نحوی مطلوب استفاده شود.
حضور پیشكسوتان در دومین جشنواره سراسری شعر انقلاب
شفیعی با اشاره به برگزاری دومین جشنواره سراسری شعر انقلاب در سال ۹۱ گفت: دومین جشنواره سراسری شعر انقلاب در دو مقطع سنی زیر ۳۰ سال و بالای ۳۰ سال برگزار می شود. این جشنواره نیاز اساسی جامعه ادبی كشور بود كه خوشبختانه سال گذشته شاهد جوانه زدن آن از دل حوزه هنری بودیم و در دومین گام علاوه بر حضور جوانان، امسال شاعران پیشكسوت هم در عرصه این رقابت بزرگ در دو مقطع كتاب های تالیفی و ارائه اثر به رقابت می پردازند.
كمال شفیعی از برنامه های پیشنهادی در خصوص جشنواره شعر انقلاب را به رقابت گذاشته شدن پژوهش در حوزه شعر انقلاب دانست و گفت: یكی از دستاوردهای جشنواره های سال گذشته تولید آثار مرتبط با انقلاب اسلامی و اهداف حوزه هنری و اضافه شدن بخش ادبیات كودك و نوجوان در جشنواره های یاد شده است.
کد خبر: 38106
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdch-znx.23n6vdftt2.html